Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Épül a szőregi kerékpárút

Szeged - Hétfőn kezdődött és október végére fejeződik be uniós támogatásból a Szőreget, Újszentivánt, Tiszaszigetet, Törökkanizsát összekötő kerékpárút építése.
Szőreg önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi József elmondta: elnézést kér azoktól a lakóktól, akiknek a háza előtt építik majd a kerékpárutat. A képviselő megígérte, minden lakót előre értesíteni fog, mielőtt elkezdődik az építkezés a háza előtt. Sindel Jánosprojektmenedzser közölte: az építkezés első üteme a Szőreg–Tiszasziget közötti szakasz megépítése. Újszentivánon, Tiszaszigeten és Törökkanizsán a munka utolsó fázisában járnak. Szőregen át kellett tervezni a nyomvonalat, ezért kezdődtek csak mostanában a munkálatok. A bicikliút szőregi szakasza a Hősök terétől a szerb templomig az úttest két oldalán fut majd, onnan az Újszentiván felé vezető oldalán halad tovább. A közel 400 ezer eurós beruházás 95 százalékát az Európai Unió finanszírozza, egy 2009-es pályázatnak köszönhetően. A kivitelező, a TMV Kft. tervei szerint október 31-ére fejezi be a munkát.

Olvasóink írták

  • 1. bendeguz123 2012. augusztus 10. 00:43
    „Ez nem a Szőregiek képviselete Rózsavölgyi Úr! Nem gondolja, hogy meg kellett volna kérdezni azon lakosokat is, akik előtt ez a kettős sáv elmegy ,mielőtt elkezdik a munkálatokat! Ön is tudja, hogy azért nem lettek megkérdezve, mert akkor nem lenne belőle semmi. Ilyen eddig egy képviselő alatt se volt, hogy ne kérdezték volna meg az emberek véleményét! Valamint nem is tud róla senki semmit csak úgy hipp-hopp megváltoztatták a döntésüket, mert rájöttek, hogy nincs elég pénz rá. Minősíthetetlen hozzá állás az amit csinálnak!Az egész Szerb utcát elrontják ezzel . Nem lehet ez után a ház előtt megállni, mert elveszik az előkertet, az előkert közepén megy a bicikli út. A tervezőnek is lehetett volna annyi esze, hogy ez így nem jó. Nagyon balesetveszélyes is, mindkét irányra figyelni, ha valaki kiáll a garázsból,nehogy egy biciklis arra száguldjon, a gyerekekre, hogy a biciklisek nehogy elüssék és az óvodánál se tudnak megállni a szülök. Nem elég a pénz a két oldara? Inkább meg se építették volna így, ilyen módon. Még a növényeket se szabadna ilyenkor kiszedni!
    A rózsa fesztiválra se kell ezek után rózsát ültetni az előkertbe.
    Menjen csak el és kérdezze meg ezen a szakaszon élők véleményét és ezek után költözzön ki oda, lakjon ott, hogy szembesüljön ezekkel a problémákkal nap, mint nap ,mint aki ott lakik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi papucs és szóda a Széchenyi téren

Tegnap már nagy volt a sürgés-forgás Szeged közepén. Ma 17 óra 30 perckor startol az ötödik Hungarikum Fesztivál a Széchenyi téren. Tovább olvasom