Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Épül az öttömösi gondozási központ

Gondozási központok kialakítására, bővítésére nyert uniós támogatást a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása a Dél-alföldi Operatív Programban.
A fejlesztések megoldják az idős emberek nappali ellátását, javulnak a családsegítő, a gyermekjóléti, a házi segítségnyújtási, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtási szolgáltatás, valamint a szociális étkeztetés körülményei. Öttömös és Pusztamérges társulása összesen közel 75,6 millió forint támogatást használhat fel. Öttömösön 36 millió forintból a Béke utcában, az iskolával szemben található szolgálati lakásból irodákat alakítanak ki. Új szolgáltatásként 15 férőhelyen idősek nappali ellátását is megoldják étkeztetéssel, programokkal. Jelenleg a külső munkálatokat végzi a kivitelező, hogy mire beköszönt a tél, tető alá hozza a gondozási központot, és bent folytathassa az átépítést.

Öttömösön 36 millió forintból a Béke utcában, az iskolával szemben található szolgálati lakásból irodákat alakítanak ki.. Fotó: Frank Yvette
Öttömösön 36 millió forintból a Béke utcában, az iskolával szemben található szolgálati lakásból irodákat alakítanak ki..
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetés számok nélkül

Mórahalom térsége - Év végéig haladékot kaptak a kistelepülések az életben maradáshoz, de már itt a… Tovább olvasom