Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Erdei iskola Királyszéken

Zsombó - Erdei iskolát tervez létrehozni a zsombói önkormányzat a külsejében nemrégiben felújított Királyszéki Iskolában.

Az egykori állami elemi vegyes népiskola 1904-ben épült; a tanítást két évvel később kezdték meg. Az épület 1975-ig működött iskolaként, később varroda lett, majd magánkézbe került. A szinte teljesen lepusztult ingatlant közművelődési és idegenforgalmi célra két éve vásárolta vissza Zsombó önkormányzata, majd pályázatot nyújtott be az Unióhoz annak felújítására.

Kispéter Gábor zsombói alpolgármester a felújított Királyszéki Iskola előtt. Fotó: Karnok Csaba
Kispéter Gábor zsombói alpolgármester a felújított Királyszéki Iskola előtt. Fotó: Karnok Csaba


A műemléki védettséget szerzett épület homlokzata, falai és nyílászárói végül 1 millió forint önerő mellett 5 millió forintos uniós támogatásból újultak meg. Az önkormányzat további pályázatok révén a területre még egy melléképületet szeretne felhúzni, ahol többek között az étkező kapna helyet. Hamarosan sor kerül az épület belső felújítására is, a környéken különböző sportpályákat alakítanak ki. Az önkormányzat tervei szerint az első táborozók két éven belül vehetik birtokukba az intézményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres évad a szabadtérin

A jegyértékesítő partnerekkel még nem számoltak el, így egyelőre nincsenek végleges adatok, de az már biztos: a Szegedi Szabadtéri Játékoknak sikerült teljesítenie 375 millió forintos idei bevételi tervét. Tovább olvasom