Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Érdekelte, hogyan ég le egy egész nádas

Elfogták a rendőrök a hónapok óta gyújtogató férfit, akinek saját garázsa is lángra lobbant. A kullancsritkítást is így intézte.
A kisteleki tűzoltókat számos alkalommal riasztották 2014 márciusa óta, ugyanis a térség több tanyájának melléképülete, nádas, valamint szalmabálák is lángra lobbantak. A tűzesetek jelentős anyagi kárral jártak, egyik alkalommal 17 tyúk és mintegy 5 mázsa takarmány is a tűz martalékává vált.

A kisteleki nyomozók az esetek kapcsán széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, ami igazolta az idegenkezűség tényét. A nyomozás során a 22 éves T. Zoltán személye került a rendőrök látókörébe. A gyanúsított az egyik alkalommal saját magának okozott kárt, ugyanis a garázsában tárolt fa gyulladt meg. A kisteleki nyomozók a férfinél számos gyújtogatáshoz szükséges eszközt találtak.

T. Zoltánt az egyenruhások 2014. május 8-án előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra, ahol mindenre kiterjedő, részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a környéken történt összes tűzesetet ő okozta. Vallomásában azt is előadta, hogy azért gyújtogatott, mert érdekelte, hogyan ég le egy egész nádas, máskor pedig azért, mert úgy gondolta, sok a kullancs és így akart azoktól megszabadulni.

A terhelt ellen közveszélyokozás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. T. Zoltán szabadlábon védekezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágjuk ki a nyárfákat pár heti szöszölés miatt?

A nyárfaszösz nem allergén, a nyárfa hasznos városi fa, pár hétig mégsem szeretjük. És van, aki… Tovább olvasom