Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Eredménytelen volt a kancellári pályázat

Eredménytelennek nyilvánította a minisztérium a Szegedi Tudományegyetem kancellári pályázatát. Új kiírás lesz - addig továbbra is helyettes látja el a vezetői feladatokat.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szegedi Tudományegyetem kancellári megbízatására irányuló – 2015. december 10-én megindított – pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánította.

Mint megírtuk, február 10- ig kellett volna kinevezni az új kancellárt. Azóta többször érdeklődtük az EMMI sajtóosztályánál, de mindig azt a választ kaptuk: egyelőre nem tudnak a pályázat eredményéről tájékoztatni. Ahogyan várható volt, a késlekedés oka ezek szerint az volt, hogy nem találtak megfelelő személyt a 17 pályázó között. Megismétlődött tehát a másfél évvel ezelőtti helyzet: az első kancellári pályázat 2014 őszén szintén eredménytelen volt, második körben nevezték ki Devecz Miklóst. Ő azonban 9 hónapnyi munka után, szeptember végén felajánlotta lemondását, miután egy Facebook-bejegyzés miatt a sajtótámadások kereszttüzébe került. November 28-áig töltötte lemondási idejét, azóta feladatait helyettes látja el.

A kancellári megbízatásra a fenntartó új pályázatot ír ki. Az átmeneti időszakban továbbra is a kancellár-helyettes látja el a vezetői feladatokat. 2014-ben az első kiírás után 5 hónappal lett második körben kancellárja az egyetemnek – ha hasonlóan zajlik továbbra is a kiválasztás, nagyjából májusra lehet az egyetemnek új kancellárja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 évet dolgozik a köztisztviselő Matolcsy György egyhavi fizetéséért

3 évet dolgozik a köztisztviselő Matolcsy György egyhavi fizetéséért
Olvasóink szerint nem a jegybankelnök 5 milliós fizetése a méltatlan, hanem az, amit ők keresnek. Tovább olvasom