Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Ericsson-díjas az üllési fizikatanár, Tasi Zoltánné

Üllés - Az országból nyolc pedagógus vehette át a természettudományok népszerűsítéséért járó Ericsson-díjat, köztük az üllési Fontos Sándor Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben fizikát oktató Tasi Zoltánné.
– Az általános iskolások többsége nem szívesen forgatja a fizikakönyvet, ám a kísérletek, a különböző füstök, lángok és hanghatások nagyon érdeklik őket. Ezért szinte igényként fogalmazódott meg az óráimon, hogy egyre több kísérletet mutassak be a diákjaimnak – mondta Tasi Zoltánné Mária.

Az országból nyolc pedagógus vehette át a természettudományok népszerűsítéséért járó, tizenhat éve alapított Ericsson-díjat május végén: fizikából interaktív és kísérletekben gazdag tanórái miatt az Üllési Fontos Sándor Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárát tüntették ki. Tasi Zoltánnét váratlanul érte az elismerés, a díjra az iskola vezetője terjesztette fel.

Az országból nyolc pedagógus vehette át a természettudományok népszerűsítéséért járó Ericsson-díjat, köztük az üllési fizikatanár, Tasi Zoltánné (balról a harmadik). Fotó: Ericsson
Az országból nyolc pedagógus vehette át a természettudományok népszerűsítéséért járó Ericsson-díjat, köztük az üllési fizikatanár, Tasi Zoltánné (balról a harmadik). Fotó: Ericsson

– Az igazgatónő is elkötelezett a kísérletekben gazdag fizikaoktatás mellett. Amikor látta, hogy mennyire élvezik a gyerekek az Öveges professzor szemléletű órákat, minden héten plusz két órát engedélyezett délutánonként még több kísérlet elévégzésére az iskolában. A mindenkori hetedik osztályosok pedig szeptembertől áprilisig egy nagy projektben vesznek részt, ez idő alatt 200-300 kísérletet is elvégzünk délutánonként, amelyek közül a legjobbakat áprilisban egy előre meghatározott napon a környékbeli iskolák vendégdiákjai előtt is bemutatjuk – mondta a tanárnő, aki elmesélte, hogy ő középiskolában szerette meg a fizikát, hiszen általános iskolájában még nem volt akkor divat az elméleti anyag gyakorlati szemléltetése.

– Aki nem szereti a fizikát, de a kötelező alapfogalmakat tudja és csinálja a különböző kísérleteket, az már megérdemli, hogy görbüljön a jegye ebből a nem könnyű tantárgyból – mondta a fizikatanár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Astellas-jelöltek Kistelekről

A Kisteleki Egészségügyi Központ járóbeteg- és a Kisteleki Nappali Kórház fekvőbeteg-ellátásában részt vevőket is jelölték az év egészségügyi szakdolgozói díjra. Tovább olvasom