Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Érik a dinnye az Anna fürdőben

Szeged - A jelenleg egy kézilabdánál is nagyobb dinnye, amely mindenféle különösebb gondozás és termőföld látható jelenléte nélkül indult növekedésnek, köszöni, jól van.
– Először azt hittük, valami gaz, és ki akartuk szedni. Szerencsére a levele alapján még időben felismertük, hogy dinnye, de termés nem volt rajta. A poén kedvéért úgy hagytuk. Aztán amikor visszajöttünk az augusztus végi egyhetes leállásból, már a dinnye is látszott. Mi is nagyon meglepődtünk – mesélte Lakó Gábor, a szegedi Anna fürdő vezetője, miként fedezték fel, hogy a fürdő udvarán egy görögdinnye fejlődik.

A jelenleg egy kézilabdánál is nagyobb dinnye, amely mindenféle különösebb gondozás és termőföld látható jelenléte nélkül indult növekedésnek, köszöni, jól van. Indái – amelyek a díszburkolaton kígyóznak – egy ajtó alól indulnak. A fürdővezető szerint egy óvatlanul elpottyantott görögdinnyemag éppen jó helyre hullott – az Anna-víz és az átmelegedett díszkő pedig meghozta a váratlan eredményt.
Jól érzi magát a dinnye az udvaron. A váratlan termésen a dolgozók és a vendégek is meglepődtek. Fotó: Frank Yvette
Jól érzi magát a dinnye az udvaron. A váratlan termésen a dolgozók és a vendégek is meglepődtek. Fotó: Frank Yvette

– Amióta felfedeztük, persze locsolgatjuk, és reméljük, hogy senki sem szedi le idejekorán. Amíg jó idő van, biztosan kint hagyjuk, hátha beérik, és édesen ehetjük meg – mondta a fürdővezető.

 Persze arra is van megoldás, ha mégsem lesz elég ideje a dinnyének: akkor a céges pörköltfőzésen savanyítva fogják elfogyasztani a dolgozók – tette hozzá Lakó Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklitolvajt keresünk

Biciklitolvajt keresünk
A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki egy külvárosi… Tovább olvasom