Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Erkélyjelenet – kamionnal

Lakatos Zsoltnak szerelme, Farkas Klára az ötödik emeletről mondta: igen. Kamionról prezentált diszkós lánykérés szemtanúja volt tegnap az egész Hont Ferenc utca. Zsolt azért választotta a kamionos lánykérést, hogy kárpótolja Klárit. A lemezlovas menyasszony ugyanis pici lánya miatt régóta nem zenél.
Lakatos Zsolt és Farkas Klára a kamionban. Láthatóan a tervek szerint alakult a lánykérés. Fotó: Schmidt Andrea
Hatlovas hintó és hegedűszó helyett kamionnal és dübörgő diszkózenével kérte meg tegnap szerelme kezét Lakatos Zsolt szegedi lemezlovas. Farkas Klára – aki maga is DJ – az ötödök emeleti panel erkélyén állva mondta ki: igen. A családi eseménynek az egész Hont Ferenc utca szemtanúja volt.

A diszkós lánykérés előkészületei egy bevásárlóközpont parkolójában zajlottak, ahol Zsolt a lejátszót tesztelte, három táncosa pedig melegített.
– Milyen virág lesz? – zavartuk meg a készülődést.
– A virág! Azt elfelejtettem! – csapott a homlokára Zsolt. Szerencsére minden mást időben beszerzett: a Domaszékről bérelt kamiont, és a föliratokat: „Hozzám jössz feleségül, Klárikám?"

„Klárikám" eközben gyanútlanul üldögélt otthon édesanyjával és féléves kislányával. Hát igen, a gyümölcsöt hamarabb leszakítottuk – ad magyarázatot a pici Renátára Zsolt, majd kijavít: Klárika nem annyira gyanútlan, csak éppen a lánykérést nem sejti. Viszont azt feltételezi, hogy Zsoltnak szeretője van, hiszen napok óta szervez és titokban telefonál.
– Mi lesz, ha nemet mond? – ingereltük a reménybeli vőlegényt, mire közölte: akkor felmászik az erkélyre és leugrik.

Megkezdődött az erkélyjelenet is: Klári előbb fejcsóválva, majd egyre szélesebb mosollyal hallgatta Zsoltot:
– A mikrofonom gerjed velem együtt. Nem tudom, én vagyok-e idegesebb, vagy ő. Igaz, azt ígértem, hogy csendes vacsora közben kérem meg a kezed, de itt vagyok. Tedd meg nekem drágám, hogy nem leugrassz, hanem lesétálsz hozzám – búgta a mikrofonba Zsolt, aki közben egy nagy csokor vörös rózsát is szerzett.

A menyasszony igent mondott és leszaladt. A lépcsőházban még elmondta: remeg mindene, de boldog és szerelmes. A csók és ölelés után az ifjú pár beszállt a szokatlan hintóba és a kamionos találkozóra indult, ünnepelni.

A szerelemkamion körül összeverődött kis csapat elérzékenyült. A szokatlan lánykérés láttán száját tátotta anyuka kisgyerekkel, nyugdíjas, még valahonnan előkerült egy egész focicsapat is, persze edzőstül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: nem az áremelésekre

A Fidesz-MPSZ szegedi önkormányzati frakciója a mai közgyűlésen nem szavazza meg a meleg víz és a… Tovább olvasom