Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Erőművészek a szegedi Mars téren

Szeged - Mint egy hatéves gyerek, akkora súlyokkal araszolnak haza a szegedi háziasszonyok a piacról, ha krumplit, barackot, dinnyét is vesznek. A szemmértékük is kiváló – ezt mérleggel ellenőriztük. És még férfi családtagjaik számára is találtak mentséget.
Sokkal ritkábban látunk férfiakat cipekedni a Mars téri piacon, mint a „gyengébb nem" képviselőiből kicombosodott erőművészeket.

– A családfő? Dolgozik, ilyenkor ő keresi meg az elköltenivalót – magyarázta tegnapi „piackutatásunk" csúcstartója, Návai Erzsébet, aki 17, vagyis tizenhét kilóval egyensúlyozott haza. Szárnysegédje az „utánpótlás-válogatott", a 18 éves Szilvi lánya volt, így került a panelkonyhára 10 kiló krumpli, őszibarack, leveszöldség és virág. A háziasszony a kosár- és szatyortengerre ránézve félkilós pontossággal megsaccolta, mennyit nyom a zsákmány. Fürdőszobamérlegünk számai láttán a szeme sem rebbent. Erzsébetet, úgy látszik, a kofák sem ejthetik át a mázsáláskor.

Nem sokkal, csak egyetlen kilóval szorult képzeletbeli dobogónk ezüstérmes helyére a segítség nélkül piacozó Vakula Lászlóné. Azt mondta: – Ezzel a három szatyor plusz kosaras mutatvánnyal heti edzésben vagyok. Van pedig kertünk, de mindig kell pótolni valamit.

Családi terhelés: Návai Erzsébet és lánya túl van a piacozáson. Fotó: Segesvári Csaba
Családi terhelés: Návai Erzsébet és lánya túl van a piacozáson.
Fotó: Segesvári Csaba

Tökéletesnek bizonyult Kovács Kati „kétkaros mérlege" is, az asszony két jutaszatyráról szempillantás alatt megmondta, hogy bőven tíz kiló felett nyom. Mérlegelésnél sokkal több lett: dinnyéstől, újkrumplistól, őszibarackostól 14 kilónyi. És ez csak pár napra elég, Kati egy héten kétszer is fordul – nagy a család. A háziembereket kimentette, mondván: alszanak, dolgoznak. Különben szerinte az asszonyok sokkal nagyobb teherbírásúak, és hamarabb megtalálják az árusok legjobb portékáját. A csak keresztnevét eláruló Mariannak már a kofasor végén 9 kiló terhelte a kosarát meg a szatyrát. És még folytatta, hogy leveszöldségre vadásszon. Elárulta: – A fiam még az igazak álmát alussza, pedig ő segíthetne. Így meg? Uszodába is járhatnék, úgy megizmosodom!

Alulbecsülte a cekkereit Faragóné Ági, aki tegnap alapbevásárlásra jött, és 5 kilót saccolt, de 8 lett belőle a mérlegünk szerint. Ma folytatja az attrakciót.

Olvasóink írták

  • 2. Kilámi Andrea 2008. október 16. 17:22
    „NAGY BAROMSÁG!!!!!!!!!!!!!”
  • 1. Józsika 2008. július 12. 11:22
    „Javaslom a cikk szerzőjének egyszer hajnalban kilátogatni a Mars térre, akkor meginterjúvolhatná a különböző házalókat, hajléktalanokat, italozó csavargókat is, akik szinte az egész teret ellepik. Szerintem sok szegedinek újdonság lenne, micsoda harmadik világbeli állapotok uralkodnak olyankor... Viszont semmiképpen se menjen egyedül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marica grófnő a Dóm téren

Szeged - Szórakoztató estével lehettek gazdagabbak azok is, akik először, és azok is, akik már… Tovább olvasom