Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Erős emberek, gépek valamint juhok

Csongrád megye – A Vajdahunyad vára nincs ennyire eklektikus, mint eheti programajánlónk.
Pénteken a műjégpályán a pankráció szerelmesei mindent megkapnak, ami szemük, szájuk ingere. Este hétkor kezdődik a Szegedi Pankráció Szupershow a Hungarian Championship Wrestling, a Mediamotion és a Viasat rendezésében. Műsorvezető: Horváth Éva. A Hungarian Championship Wrestling (HCW) elhozza a halálmegvető akciót, amelyben a pankrátorok a saját testi épségüket teszik kockára a győzelem érdekében. A HCW-bajnok kihívója egy 15 emberes tömegharc győztese lesz a szupershow-n. A látványos show meglepetésekkel, nyereményjátékokkal várja a látogatókat. Infó: www.hcw.hu/szegedipankracio

14 órakor nyílik a Móra-múzeum veteránkerékpár-kiállítása Biciklik gurulnak nyáron... címmel (megtekinthető június 24-éig).

15 órakor Brzózka Marek kiállításával nyitják meg a Mars téri piac Nagycsarnokában a Művészetek Hídját: általános iskolások verses műsort adnak, és egy szobor is „megelevenedik".

IMF nélkül az élet címmel tart Bogár László és Halász József előadást a Mozg(olód)ó Képkör szervezésében az algyői faluházban délután öttől.

Szentesen a Lajtha-központban öt együttes koncertezik. Kezdés 17 órakor.

Szombaton az IH színpadán Mona Marie mosolya. A Szent Erzsébet Gyermekalapítvány jótékonysági rendezvénye. A kusza szerelmi szálak pikáns humorral fűszerezve egész estés felejthetetlen szórakozást nyújtanak a közönségnek. Franciás könnyedség, sziporkázó jelenetek Nádas Gábor zenéjével, Szenes Iván szellemes szövegeivel tarkítva. Szereplők: Gregor Bernadett, Szabó Máté, Oszter Alexandra, Némedi Varga Tímea, Sáfár Anikó, Forgács Gábor és Balázs Andrea. Rendező: Gergely Róbert.

Colours filmfesztivál a Belvárosi Moziban

Colours Fesztivál – az Odeon bevándorlásról és beilleszkedésről szóló kulturális fesztiválja szombaton és vasárnap a Belvárosi Moziban.
A Balázs Béla Teremben szombaton 16 órától az Úton című bosnyák–osztrák–német, 18 órától a Biutiful című spanyol, 20.30-tól az Amal című kanadai filmet vetítik. A Csőke József Teremben 15.30-tól a Valahol otthon lenni, majd a Szia, nagyi, jól vagyunk! című filmet tekinthetik meg a nézők.
Vasárnap a Balázs Béla Teremben 16 órától a Kezeket fel, srácok! (francia), 18.00-tól az Egy szép, szép világ (szerb–német–svéd), 20.30-tól A másik oldalon (német–török) című filmet, a Csőke József Teremben 15 órától a Kívül sárga, belül fehér, a Hunyd le a szemed és nézz rám! és a Magyar vagyok? Nem annak születtem című rövidfilmet játsszák. Részletek: www.coloursfestival.hu.

A mentők ezen a napon elfoglalják a rakpartot: ismét megrendezik a mentők napját. 9.00: Megnyitó, majd filmvetítés a szegedi mentőkről – a mentőállomás dolgozói évente kb. 23 ezer mentési feladatot látnak el, 10.15-től: Előadások – Múltidéző: Szeged mentéstörténete, Eszköztörténelem – a defibrillátor, A gépjárműpark múltja és jelene, 11.30: Mentési bemutató a rakparton, kék lámpás felvonulás, segélyszállítmány indítása. További programok: napközben a nyugdíjas mentődolgozók szívesen mesélnek a régi időkről, a mentésről, a betegellátásról, az eszközökről és a mentőgépkocsikról; a rendezvény helyt ad az első, szegedi mentők által kezdeményezett adománygyűjtésnek, amellyel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dr. Foltán József Lakásotthon lakóit szeretnék támogatni: ruhákat, tartós élelmiszert, játékot, könyvet várnak, amelyeket eljuttathatnak a rászoruló gyermekeknek.

Újabb vonatos túra indul, a cél ezúttal Kunszentmárton.

9–19 óráig ingyenes Egészség Bár Klub-nap zárja a Születés hete rendezvénysorozatot előadásokkal, a Krúdy Gyula Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, ahol 18 órától Csongrádi Kata ad elő ezoterikus zenés-táncos műsort. Részletes program: www.szuleteshete.hu/csongradmegye/szeged-ananda-jogakozpont

9 órától Mórahalom nézhető meg úgy, ahogy a madarak szokták.

Újszegeden a Bálint Sándor Művelődési Házban szombaton és vasárnap is tíztől délután hatig tart nyitva a 3. Szegedi retroszámítógép-, video- és kvarcjáték-kiállítás – komputerek, video- és kvarcjátékok a 70-es, 80-as, 90-es évekből, konzolok, számítógépek, játékok, több száz gép, kiegészítő és egyéb kuriózum. Szombaton bemutatót tart Bohus Mihály tanár a Szegedi Katica működéséről. Extra meglepetés: Nintendo Playchoice játéktermi gép. Belépő: a felnőtt 600, a gyermek 300, a családi (4 fő számára) 1300 forint.

Másodszor tartanak bababörzét a Máltai Játszótéren.

10 és 18 óra között a József Attila iskolában tartják a XIII. Szegedi Motorkiállítás, Motorszépségverseny és Alkatrészbörze elnevezésű rendezvényt. A motorsport minden ága képviselteti magát, a veteránoktól kezdve a márkakereskedők az újdonságaikat vonultatják fel. Ízelítő a programokból: streetfighter- és motoroskaszkadőr- show, tűzoltómotorbemutató, legóépítő vetélkedő gyerekeknek, ügyességi versenyek, tesztmotorozás, KRESZ-vetélkedő. További információ: 70/332-82-33.

A Szeged Plaza születésnapja alkalmából 16 órától megválasztják a Plaza szépét gyermek, tini és felnőtt kategóriában. A zsűri elnöke Kasza Tibor énekes.

A Petőfitelepi Művelődési Házban 19 órakor Bedő Gábor és barátai adnak jótékonysági koncertet beteg gyermekek javára.

Vásárhelyen a Petőfi utcai táncházban ismét Magyar táncház a Kankalin néptáncegyüttes közreműködésével – 18 órától gyermek-, 19.30-tól felnőtt táncházat tartanak. A tánctanítást vezeti: Kis-Jakab Péter, a talpalávalót pedig a Kender zenekar húzza.

Vasárnap reggel nyolctól Vásárhelyen, Hód-Mezőgazda kiállítási centrumában a 47-es főúton, a 195-ös kilométerkőnél: XXVIII. Szent György-napi Juhásztalálkozó és Főzőverseny – a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának szervezésében. A tradíciók őrzésére hivatott a juhászat ősi hagyományainak megismerését segítő kiállítás. Az ország minden részéből érkező csapatok bográcsos birkapörkölt és egyéb ételek készítésében mérik össze tudásukat, de a megfelelő pontszám eléréséhez még egy vendégváró terített asztalt is be kell mutatniuk. A főzőverseny díjátadására délután kerül sor. A juhásztalálkozó helyszínén népi iparművészek, juh- és kecsketejtermékek, ajándéktárgyak, szakmai kiállítók kapnak helyet.

Délelőtt kilenctől délután egyig babaexpót rendeznek a műjégpályán.

Délután háromtól az IH-ban újra magyarnóta- és operettdélután. Közreműködnek: Kovács Zoltán, Vitkai Ágota, Gál Zoltán, Koltai Zoltán, Kurina Irén, Fodor Henriett, Németh József, Széles Flóra, Fejes Sándor, Szécsi Edit és Szélpál Szilveszter. Kísér: Báder Béla és cigány zenekara. Prímások: Kecskés Sándor és Rácz Lajos. Belépő: 1100 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak azért is jó idő lesz! - szombatig...

Ne higgyen a varjaknak! Szombaton még szép nyár lesz, csak vasárnap lesz március, esővel. Tovább olvasom