Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Erőszak Kisteleken: 15 évesen szült gyereket nevelőapjától

Megerőszakolta nevelt lányát egy férfi Kisteleken. A lány 15 évesen, az első erőszak után teherbe esett, tavaly januárban egészséges kisfiúnak adott életet. F. István rávette nevelt lányát, hogy mást nevezzen meg apaként. A lány a szörnyűségekről először múlt héten beszélt egyik barátnőjének.
– Oda nem fognak tudni bemenni – mondta a kisteleki Tápai utca közepén egy nyugdíjas férfi. Ő az egyik szembe szomszédja F. Istvánnak, akit néhány napja helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság. A gyanú szörnyű: az 55 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2013 áprilisa óta többször megrontotta nevelt lányát, aki teherbe esett, és tavaly januárban, 15 esztendősen egy egészséges fiúnak adott életet.

A szomszédok is tartottak a nemi erőszakkal gyanúsított férfitól. Fotó: Schmidt Andrea
A szomszédok is tartottak a nemi erőszakkal gyanúsított férfitól. Fotó: Schmidt Andrea

A Zsaru magazin információi szerint F. István 1999-ben lépett élettársi kapcsolatba a lány anyjával, és magához vette az akkor még 18 hónapos kislányt. Élettársával három közös gyereke születetett. A nyomozás feltárta, hogy az első megerőszakolás a család ópusztaszeri tanyavilágban lévő házában történt 2013 tavaszán. A lány és nevelőapja a tanyán dolgozott, majd a lány lefeküdt aludni. Arra ébredt, hogy nevelőapja a mellét simogatja. Sikítani akart, de a férfi befogta a száját, lemeztelenítette és megerőszakolta, majd megfenyegette: baj lesz, ha bárkinek beszél a történtekről. A lány ekkor esett teherbe. A kisfiú megszületése után F. István rávette nevelt lányát, hazudja azt, hogy egy azóta halálos motorbalesetet szenvedett fiú a gyermek apja. A nevelőapa tavaly júliusban ismét a tanyán, majd decemberben a Tápai utcai házban újfent megerőszakolta nevelt lányát, és mindkétszer megfenyegette: ne beszéljen a történtekről.

A most 17 éves lány múlt szerdán egy barátnőjének mesélte el a szörnyűségeket, aki ezt azonnal bejelentette a rendőrségen. F. Istvánt elvitték a rendőrök, és 18. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

A kisteleki családi ház Tápai utca felé néző egyetlen ablakán ottjártunkkor a redőny teljesen le volt húzva. Két csengőt is láttunk a kapun, de egyik sem működött. Hasztalan zörgettünk erősen a lehúzott redőnyön is. – Mindig zárkózottan éltek, kopogásra, csengetésre, zörgésre szinte sosem nyitottak ajtót. Úgy hat-hét éve költöztek ide. A férfi alkalmi munkából élt, dolgozott tán a kertészetben is, de nem tudunk róluk sokat. A megerőszakolásról is csak annyit hallottam, hogy megtörtént – mondta a családdal szemben lakó férfi.

Szavait megerősítette F. Istvánék közvetlen szomszédja. – Nem voltam beszélő viszonyban velük, óvatosságból a kapumat is mindig kulcsra zárom. Egy másik szomszéd még a kerítését is megmagasította, mert a hátsó kertből sokszor átmásztak hozzá – mondta.

F. István a rendőrségen a szexuális együttléteket beismerte, de azt állította: nevelt lánya belegyezésével történtek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákaptak a kutyák a birkára

Húsz birkát fojtottak meg kutyák Dóc közelében. A juhtenyésztő bejelentést tett, de az eljárás nem hozott eredményt. Tovább olvasom