Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Erről írtunk 2013 márciusában

Csongrád megye – Bajnai Gordon fórumot tartott Szegeden. Nem kell annyit lépcsőzni, lift visz majd mindenkit a dóm tornyába. Aki horkol, hamarabb meghalhat. Géza gyengélkedik. 58 évesen kezd Angliában új életet. Eldőlt: Douchev-Janics Natasa Győrben folytatja. Pastor után Parrondo és Mindegia is érkezik. Többek közt ezeket írtuk az év harmadik hónapjában.
Bizonyára sok minden felett átsiklottunk, mialatt készítettük ez a válogatást, ugyanakkor valahol határt is kellett szabnunk az eseményeknek. Viszont itt a nagyszerű alkalom, hogy Ön is szerkesszen velünk! Olvassa végig összeállításunkat, s ha valamit nem talál, ossza meg a Facebook-oldalunkon ennek a cikknek a kommentjeként! Mottó: „Szerintem ez kimaradt!"

Március 1.:
50 embert vesz fel a szegedi Art Hotel
Akár 3 hét múlva megnyithat az Art Hotel Szeged a belvárosban, attól függően, milyen gyorsan kapják meg az engedélyeket – ezt Budea Ildikó szállodaigazgató jelentette be projektzáró rendezvényükön.

Csendes nyitást tervez márciusban az Art Hotel (galéria)

Lázár: Szegeden gazdagabbak, mint Vásárhelyen
15 milliárd 650 millió forintot vesz át az állam Vásárhely 22 milliárd forintos adósságállományából – derült ki a közgyűlésen. Lázár János korábbi polgármester gratulált Almási István városvezetőnek és a vásárhelyieknek. 6,7 milliárd adósság maradt.

Ovikori, a nagy kedvenc
Sorozatunkban Csongrád megyei utánpótlás-egyesületeket, -csapatokat mutatunk be. A Szegedi Tornádó Team edzői már óvodáskorban elkezdik az oktatást. Garzó Erika edzővel beszélgettünk a legkisebbekről, a tréningekről.

Görkorcsolyaedzés a Tornádó Team egyesület szervezésében a Boros József utcai óvodában.
Görkorcsolyaedzés a Tornádó Team egyesület szervezésében a Boros József utcai óvodában.

március 2.:
Bajnai a reményről beszélt Szegeden

Ma Magyarország nem úgy működik, mint egy normális ország. A rossz kormányzás megjelenik az emberek hétköznapjaiban, több a munkanélküli, kevesebb a befektetés, külföldre menekülnek a fiatalok – mondta Szegeden Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 társalapítója tárgyalt Botka Lászlóval, és együttműködési megállapodást írt alá a Szabad Város Egyesülettel.

Bajnai Gordon fóruma Szegeden a Tisza Szállóban (galéria)

Összehúzza magát a makói polgármesteri hivatal
Válság idején saját magán is spórol a makói polgármesteri hivatal: kiürítették a városháza főépületét, és két kivétellel minden iroda a szárnyépületbe költözik. A főépület hasznosítására az önkormányzat várja az ötleteket.

Életműdíjas a szentesi főnővér, Rácz Éva
A betegnek, de a családnak is lelki támaszt nyújt a sztómaterápiás nővér, mondta Rácz Éva. Bár most sokkal nehezebb az egészségügy helyzete, mint évtizedekkel ezelőtt, soha nem váltana.

Rácz Éva életmű díjas főnővér. Fotó: Králik Emese
Rácz Éva életmű díjas főnővér. Fotó: Králik Emese

máricus 3.:
A saját lakásunk mindig zöldebb
Az eladó mindig többet szeretne kapni a lakásáért, a vevő pedig a lehető legalacsonyabb árat próbálja meg kialkudni. Feloldható-e az örök konfliktus? A válság megadta a választ a kérdésre: vagy figyelembe veszik az emberek a realitásokat, vagy sosem tudnak megszabadulni „az élet munkájától".

március 4.:
115 milliós kötbért követelnek a PESA-tól
Többet álltak tavaly az új villamosok, mint amennyit a város gyártóval kötött szerződése megengedett. Ezért az SZKT 115 milliós kötbért követel a PESA-tól.

Alapozás, buli a vásárhelyi éjszakában
Alapozás otthon, vagy egy közeli kocsmában, majd bulizás hajnalig egy belvárosi szórakozóhelyen. Helyi fiatalokat kérdeztünk a bulizási szokásaikról.

március 5.:
Tavaszi nagytakarítás - már tisztítják Szeged útjait
Elkezdte a város tavaszi nagytakarítását a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Három úttisztítókocsit és hat locsolókocsit is munkára fognak a március végéig tartó nagytakarításban.

Volt mit fölsöpörni: tavaszi nagytakarítás Szegeden.
Volt mit fölsöpörni: tavaszi nagytakarítás Szegeden.

A szomszéd kertjét is rendben tartja a 97 éves néni
Erdélyben született, 8 éve Makón él az az idős asszony, akinek mozgékonyságára és életerejére szomszédai is a csodájára járnak.

Csavaréknál a Pick szent
Sorozatunkban olyan sportolókkal, edzőkkel, sportvezetőkkel beszélgetünk, akikről régen hallattunk. Csavar Zoltán (45) tagja volt az 1996-ban bajnoki címet szerző Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. Az egykori kőkemény védő szülővárosában, Székelyudvarhelyen él.

Csavar Zoltán és családja
Csavar Zoltán és családja

március 6.:
Balástya a vízilovak hazája
Több mint ezerötszáz vízilóból nyílt kiállítás Balástyán. A Tanodában bárki ingyenesen megtekintheti az egykori művelődésiház-igazgató, Kiss István kollekcióját, amely halála után 20 évvel is folyamatosan gyarapszik.

Balástya a vízilovak hazája (galéria)

Csak nézelődni járnak a nagyáruházakba a tanyáról
Nagyáruházba jószerével csak azért mennek, hogy megnézzék, ott mennyiért kínálják a zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket. Őstermelőként náluk minden házi, a tejföl, a túró, a burgonya. Nem gazdagodnak meg, de annyi összejön, hogy boldoguljanak.

Három generáció gazdálkodik a mindszenti tanyán (galéria)

Hegyesi Bertalan-Kis Violetta
Hegyesi Bertalan-Kis Violetta
Szerelmespárnak a lírai rumba is könnyebb
Születésnapi tortát is kapott az aranyérem mellé a szentesi sportcsarnokban Hegyes Bertalan, aki párjával, Kis Violettával nyerte meg a 21 év alattiak tíztánc magyar bajnokságát. Már évek óta a sokszoros bajnok László Csaba utódainak tartják a Szilver TSE 19 éves táncosait.

március 7.:
A vadasparkban gyógyult ki állatfóbiájából egy 3 éves kislány

Egy vadasparki séta elég volt ahhoz, hogy Fatima legyőzze rettegését, amely már az egész család életét megkeserítette. A hároméves kislány több állattól és a fekete színtől is félt, ám a szegedi intézmény animátora néhány óra alatt feloldotta ezeket a gátakat.

A gátfelújítás helyi látványosság lett Csongrádon
A csongrádi Tisza szakaszon hetek óta zajlanak, a védtöltés felújításának és a meder helyreállításának munkálatai. Szinte látványosság számba megy Csongrád lakóinak körében a hatalmas munkagépek sürgésének látványa földön és vízen.

A gátfelújítás helyi látványosság lett Csongrádon (galéria)

Bizakodás, csodavárás, realitás - rajtol az NB III
Szombaton és vasárnap folytatódik a labdarúgó NB III: az Alföld csoportban érdekelt négy Csongrád megyei alakulat közül három itthon, egy idegenben játszik.

máricus 8.:
Szőke Tisza-csontváz a tápéi kikötőben
Elbontották a szegedi gőzöst, az emelkedő Tisza miatt torzója a vízbe merült. A kormánykerék még a helyén, így várja a tavaszt az egy éve elsüllyedt hajó.

Szőke Tisza-csontváz a tápéi kikötőben (galéria)

Év végi visszatekintés

Erről írtunk 2013 januárjában
Erről írtunk 2013 februárjában

Lemond a facebook.hu-ról a vásárhelyi cég
A Facebook Inc. vitarendezés keretében tett szert a facebook.hu domainre, amelyet a General Médiához köthető hódmezővásárhelyi Marketing Agency Kft birtokolta, és éveken keresztül hirdetéseket értekesített az elgépelő odatévedőknek.

Imahelyet is terveznek az új M43-as mellé
A benzinkút és a parkoló mellé „szakrális emlékhelyet" is rajzolt a tervező az M43-as új szakaszán, a Magyarcsanád melletti pihenőhöz. Az ötletgazda háttérben akar maradni, pedig az elképzelés eredeti: itt találkozik a nyugati és a keleti kereszténység, négy temploma van a falunak, és a közelben áll a titokzatos kőkereszt.

A kis Ülőbikák
Sorozatunkban Csongrád megyei utánpótlás-sportegyesületeket mutatunk be. Az országban egyedülálló módon a szegedi Csakazért SE ülőröplabda-csapata mozgássérült fiatalokkal is foglalkozik. A lelkes kis csapatot látogattuk meg az egyik edzésen.

A kis Ülőbikák (galéria)

március 9.:
Árvízi Emléknap a szegedi Dóm téren

700 cserkész regisztrált a 9. Árvízi Emléknapra a szegedi Dóm téren. A bográcsokban palóclevest főztek, kézműves foglalkozásokon és tiszai evezésen is részt vehettek az érdeklődők.

Árvízi Emléknap a szegedi Dóm téren (galéria)

március 10.:
Leégett a hajléktalanok tanyája

Tűzoltók döntötték össze az egykori ATI-tanpálya porig égett épületét, miután a hajléktalanok által elfoglalt faházban tűz ütött ki.

Tűzoltók döntötték össze a hajléktalanok tanyáját (galéria)

A szóvívő, aki vörösiszapot lapátol és zsákot pakol
A válság dacára sok ember hajlandó segíteni a még nála is rosszabb helyzetben lévők problémáinak megoldására, mondta a Magyar Református Szeretszolgálat kommunikációs kapcsolattartójaként dolgozó, szentesi lelkészcsaládból származó Gilicze Réka. A szóvívő életszemléletét nagyban formálta a nélkülözők megsegítéséért végzett munka.

Gilicze Réka
Gilicze Réka

Bántalmazták a bírót Csengelén - az MLSZ megyei igazgatójának közleménye
A sándorfalviak a mellbe lökést elismerték, a rúgást és a köpést nem; a játékos csupán mutatta a bírónak, miként talpalták le társát a csengeleiek.

március 11.:
1,5 millió forintos cigiszállítmánnyal bukott meg Tiszaszigeten

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a egy magyar állampolgárságú férfi által vezetett magyar rendszámú terepjárót vizsgáltak át, amely belépésre jelentkezett Szerbiából, a Tiszaszigeti Határátkelőhelyen.

Megszívta... Fotó: NAV
Megszívta... Fotó: NAV

58 évesen kezd új életet Angliában
58 évesen kezd alig egy hónap múlva új életet Angliában a vásárhelyi Balogh Istvánné. Jelenleg alig keres többet 60 ezer forintnál, a pénz nagy részét elviszi az albérlet és a rezsi. A gyerekei támogatják anyagilag, ők már korábban kiköltöztek, és most rábeszélték az anyjukat, hogy menjen utánuk.

Már biztos: Janics Natasa Győrben folytatja - videó
Győrben folytatja kajakos pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki a hétvégén tudatta a hazai szövetséggel (MKKSZ), hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben.

március 12.:
Tömeg és értetlenség a földhivatalban
Kígyózó sorban várakoztak a földhasználati regisztráció miatt a szegediek a földhivatal előtt. Az adategyeztetés a kiskerteseknek is kötelező, elmulasztása pénzbírsággal jár.

március 13.:
Duplaannyit fizet a diák a Campus expresszen

Megemelte a MÁV a helyjegyek árát, és bevezette a csúcsidő fogalmát is, így aki pénteken és vasárnap délután utazik, akkor is többet fizet 150 forinttal a helyjegyért, ha azt elővételben vásárolta. A Campus expresszen március elseje óta duplaannyiba kerül a helyjegy.

Szentpéteri Csilla nemet mond a vetkőzésre
Szentpéteri Csillán alig fog az idő, alakja még mindig vonzó, pedig már a negyvenes éveit tapossa. A férfiak bókokkal, pikáns üzenetekkel ostromolják az egykori szépségkirálynőt, és szívesen vennék, ha néhány fotó erejéig megválna a ruháitól.

március 14.:
2 milliárdos felújítás - lifttel a dóm tornyába

Lift viszi majd a turistákat a dóm nyugati tornyába, amely egész évben látogatható lesz. 2015-ig több mint 2 milliárd forintból újítják fel a fogadalmi templomot és a Dömötör-tornyot.

Kétmilliárdból újítják fel a dómot (galéria)

Géza gyengélkedik, de a csongrádi Fahíd újra áll
Újra járhatóvá vált a csongrádi pontonhíd. Sajnos már a munkálatok kezdetén kiderült, hogy a hídászok hajója – Géza -, tengelyszorulással gyengélkedőbe vonult, így ki kellett vontatni a partra.

Géza gyengélkedik, de a csongrádi Fahíd újra áll (galéria)

Mezei Richárd: tovább az úton!
Miközben a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a vasárnapi hazai Kielce elleni BL-meccsre készül, addig a klub vezetői sem tétlenkednek. Vadkerti Attilával (3 év), Zubai Szabolccsal (3 év), és Ancsin Gáborral (2+1 év) hosszabbították meg a június 30-án lejáró szerződését. Mezei Richárddal, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

március 15.:
Hamarabb meghalhat, aki horkol
A jó alvás fél egészség – ez a jelszava az alvás világnapjának, amit ma ünnepelnek. A magyar lakosság több mint fele rosszul alszik, valamilyen alvászavarral küzd.

március 16.:
Ábrahám: Fel akarnak akasztani, mert visszafogadjuk Janicsot
Finoman szólva is megosztja a közvéleményt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa mégis Magyarországon, a Graboplast Győri VSE-ben folytatja pályafutását.

március 17.:
Lógó fülű törpenyulak az Árkádban

Húsvéti nyuszisuli nyílt a szegedi Árkád Bevásárlóközpontban. Aki betér a márciusi télből, egyszerre csak a tavasz virágai, nyulak és méhecskék között találja magát.

Lógó fülű törpenyulak az Árkádban (galéria)

március 18.:

Pálinkafőzés - üstbe ment terv

Nem enged a kormány az Európai Uniónak, továbbra is adómentességet biztosít az otthoni pálinkafőzőknek. Csongrád megyében 25 főzde üzemel, őket nem a házi üstök veszélyeztetik.

Pálinkafőzés - üstbe ment terv (galéria)

Szex és ima a bunyó előtt
Első gálájára készül a Ferobox Event Team menedzseriroda, és mindjárt élő tévés közvetítéssel. Az öklözőket babonáikról és étkezési szokásaikról is kérdeztük: van aki szeretkezik, más imát mond meccs előtt.

március 19.:
Az úttestre kötötte ki a kutyát az állatkínzó

Egy lelketlen és buta alak keverék kutyáját egy villamossín és autóút közelében lévő korláthoz kötve hagyott magára.

Termálfürdőügy: ombudsmanhoz fordultak a szentesiek
A szentesiek minden követ megmozgatnak, hogy a 14 év alatti gyerekek újra orvosi rendelvény nélkül használhassák a helyi termálfürdőt.

Ezerrel pörgött a kapitány
Vadkerti Attila, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosa öt góllal vette ki a részét a Vive Targi Kielce elleni 26–25-ös sikerből. A magyar együttes egygólos előnyre tett szert a Velux EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A klub leghűségesebb játékosával, a csapatkapitánnyal, Vadkerti Attilával beszélgettünk.

Elesett a veretlen lengyel sereg: Pick-Kielce 26-25 (galéria)

Janics: ˝ott folytathatom, ahol abbahagytam˝ - hallgassa meg!
A magyar szurkolónak nagyon sok örömet köszönhetek, rájöttem, hogy hibáztam. Elnézést kérek, ha valaki csalódott bennem, igyekszem majd jóvá tenni, ha lehet..."

március 20.:
A 4-es vonal és 3 villamos a kisprojektben

Negyedére csökkenti tömegközlekedési terveit Szeged, hogy megvalósítható pályázattal induljon az uniós maradék pénzekért. A kisprojektben a 4-es vonal és 3 villamos szerepel.

Hájas galambból lehet jó levest főzni
Nem jó biznisz ma a húsgalamb tartás. Bár a vásárhelyiek változatlanul szeretik a galambot a levesben, kevés pénz jut a drága jószágra, ráadásul a tartási költsége is igen magas. Elvileg a városi galamb is fogyasztható lenne, de ki tudja, melyik gyomirtós földön hízott meg. Az Andrássy utcai szárnyasok közti portyázás helyett érdemes megbízható galambtartó után nézni.

Narancsot esznek a tenyeremből...
"Narancsot esznek a tenyeremből..."

Hajrá, Kini!
Füstbombák, drapériák, megafon – néhány kellék, amely elengedhetetlen a szurkoláshoz. De hogy lehet, hogy a magyar ötödosztályban, a megyekettőben is találkozhatunk ilyenekkel? Sorozatunkban ezúttal az Ultras Szentes szurkolóit mutatjuk be.

Hajrá, Kini!
Hajrá, Kini!

március 21.:
Nyilvános randikérés - rejtvénnyel

Egyetlen találkozás elég volt Csókási Richárdnak ahhoz, hogy úgy döntsön: kell neki Franciska.

Csókási Richard buszmegállókba ragasztott plakátokkal kereste barátnőjét. Fotó: Karnok Csaba
Csókási Richard buszmegállókba ragasztott plakátokkal kereste barátnőjét. Fotó: Karnok Csaba

Rejtélyes fertőzés a vásárhelyi kórházban
Rejtélyes fertőzés volt a vásárhelyi kórház nőgyógyászati osztályán: négy műtött nő bizonyítottan, egy pedig feltételezhetően hozható összefüggésbe a magas lázzal, izomfájdalmakkal járó fertőzéssel. Még nem lehet tudni, mi okozta a panaszokat.

Kamionok remegtetik a polgármester alatt a széket
Balesetveszélyessé vált a 43-as út felülete Makó és Nagylak között, ahol még mindig nemzetközi kamionforgalom terheli az utakat. A kátyúkba zökkenő kerekek rezgését az átázott talaj messzire vezeti: a magyarcsanádi polgármester alatt remeg a szék a hivatalban. A héten már gyártanak melegaszfaltot, a Magyar Közút ezen a szakaszon is hozzáfog a javításhoz.

március 22.:
Danis Lídia a roma tanodában

Rajong a 100 tagú cigányzenekarért, nem beszéli a cigány nyelvet, egy gyerekkori színházi élmény miatt határozta el, hogy színművész akar lenni - mindez kiderült Danis Lídiáról a Roma Közéleti Kávéház rendezvényén.

Danis Lídia a roma tanodában (galéria)

Eltűnt a kertvárosi mosdókagyló
Csütörtök délután már csak hűlt helyét találtuk a kertvárosi mosdókagylónak, amely hosszú hetek óta a Móricz utca és a Bartók sétány sarkáról figyelte a forgalmat.

A turulmadarat a vadászok is nehezen ismerik fel
Nagyon ritka, fokozottan védett madár a kerecsensólyom. Összesen valamivel több mint 400 példány él belőlük hazánkban. Ebből két pár fészkel Makó környékén.

Egyszer volt, holland volt
Tündérmese vagy kőkemény valóság? Nem tudhatta, mi vár rá, ha igent mond a szőke hercegnek. Ágoston Adrienn 15 éve él a hollandiai Emmenben, több mint 1700 kilométerre szülővárosától, Szentestől. Története mesébe illően kezdődött és immár 16 éve tart.

március 23.:
Fókabemutatót adtak át a Szegedi Vadasparkban

Az érdeklődők üvegfalú medencében figyelhetik meg a tengeri emlősök viselkedését.

Fókabemutatót adtak át a Szegedi Vadasparkban (galéria)

március 24.:
Tűzzsonglőrök és ígéretfa a Föld Óráján Szegeden

A globális felmelegedés elleni küzdelemre és az energiapazarlás visszafogására hívták fel a figyelmet a Föld Óráján világszerte. Szegeden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) is lekapcsolták a villanyokat.

Tűzzsonglőrök és ígéretfa a Föld Óráján Szegeden (galéria)

Karsai Ferenc: Jelenleg csak a bajnoki szezon vége látható
Megviselt Karsai Ferenc ült le velünk szemben az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A Szegedi TE férfi tekecsapatának elnöke azonban még mindig hisz abban, hogy az egyesület költségvetésében hatalmas problémát okozó önkormányzati döntés (a kért 15 millió helyett csak 5 milliót kapott a klub a várostól) még módosítható.

március 25.:
703 ezret fizetett Bagó úr a Széchenyi térért

Apránként összesen 703 ezer forintot vontak le Bagó Rudolf nyugdíjából szabálysértési bírságok címén. „Rudi" a Széchenyi téren élt, rádiózott, beszélgetett az emberekkel. Most kiderült: azon túl, hogy mindig büntették, 97 óta havi 300 forintot utalt a pénzéből a nyugdíjfolyósító a röszkei önkormányzatnak. Ott nem tudják, miért.

március 26.:
Horgászbottal verte élettársa gyerekeit, 8 évet kapott

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék – nem jogerősen – a makói Zs. Róbertet, aki élettársának gyerekeit pecabottal ütötte, kikötötte, a nagyobbik lánynak pedig a mellét simogatta. A gyerekek anyja egy év után megbocsátott a vádlottnak, és újból fölvette vele a kapcsolatot.

Elismert sebészorvos Bebe édesapja
Etiópiában nem volt felsőfokú oktatás a sportban, így a 60-as évek végén Magyarországra jött tanulni Abebe Assefa. Edző szeretett volna lenni, ma a szentesi kórház elismert sebészorvosa.

Abebe Assefa. Fotó: Králik Emese
Abebe Assefa. Fotó: Králik Emese


Lecsó, a 40 éves erdőgazdász
Négyszeres magyar bajnokként vonult vissza tavaly év végén a kosárlabdázástól Gémes Levente. A szegedi születésű, 36-szoros válogatott center, jelenleg Pécsett él, és kissé meglepő módon erdő- és vadgazdászként dolgozik.

Nem mehet akárki vadásznak... Ő bizony mégis ment!
Nem mehet akárki vadásznak... Ő bizony mégis ment!


˝Láttátok? Repültem!˝ Kosárlabdanap a Weöres-iskolában
Remekül sikerült a szegedi Weöres Sándor iskolában megrendezett kosárlabdanap: az intézmény tanulói megrohamozták autogramokért a Szedeák kosárlabdacsapatának és a Face Team akrobatikus együttesének képviselőit.

˝Láttátok? Repültem!˝ Kosárlabdanap a Weöres-iskolában (galéria)


Megyei foci: a szezon végig eltiltották a játékvezetőt inzultáló sándorfalviakat
Sebők Gábor és Péter Andor azonban még így is játszhat majd egy bajnokin.

március 27.:
Félérettnek tekintik a lányanyákat

Egy törvénymódosításnak köszönhetően a kiskorú várandósok a jövőben önállóan dönthetnek arról, ha gyermeküket örökbe akarják adni. Az abortuszhoz ugyanakkor továbbra is szülői beleegyezés szükséges. A pszichológus szerint a gyerekek nem képesek felelősen döntést hozni ebben a kérdésben, a TASZ szerint pedig a jogszabály sérti a nők önrendelkezési jogát.

március 28.:
Hónapokig vártak az új üvegre a diákok

A szülők szerint több mint két hónapig törött ablaknál tornáztak a diákok a szegedi József Attila Általános Iskola tornacsarnokában. Érdeklődésünk után, tegnapra elkészült az üveg. A fenntartó és működtető tankerület részéről senkit nem sikerült megszólaltatnunk.

Szeged, közoktatás, 2013 márciusa...
Szeged, közoktatás, 2013 márciusa...

Vakesz visszavágyik Amerikába
Napra pontosan 15 évvel ezelőtt tartotta első edzését a Vakesz Pólósuli. A tíz évig működő vásárhelyi vízilabda egyesület alapító edzőjével, Szabó László Vakesszal beszélgettünk, a múltról és a jelenről, az egykori csapatról és az amerikai nyugdíjas évekről.Makói hármas gyilkosság: szellemház a tragédia helyszíne
Öt év telt el a makói, Kossuth utcai hármas gyilkosság óta. 2008 márciusában egy férfi - feltételezhetően szerelemféltésből - lelőtte élettársát és barátját, majd magával is végzett. A szomszédok még ma is tisztán emlékeznek a tragédia napjára. A házrész azóta is üresen áll.

Nemzetközi vizit a Maty-éren
A televíziónézők tökéletes kiszolgálása a célja a magyar és a nemzetközi szövetségnek is – ez derült ki abból a pályabejárásból, amelyet a májusi kajakos, kenus világkupa kapcsán tartottak a Maty-éri olimpiai központban.

március 29.:
Pert vesztett az OTP egy domaszéki devizaadóssal szemben

Nem jogerősen érvénytelenítette a bíróság egy domaszéki házaspár svájci frank alapú jelzáloghitel-kamatának egyoldalú banki módosítását.

Egymilliárdot költenek a szentesi belvárosra
Szépül a belváros, két „sebhellyel" viszont még nem tudni, mi lesz. A Kiss Zsigmond utcáról sem feledkeztek meg, de az nagy falat lesz: annyiba kerül majd, mint az egész, most futó projekt.

Spanyolokat igazolt a Pick Szeged - egy világbajnok és egy szupertehetség érkezik
Két spanyol játékossal erősíti meg keretét a következő szezonra a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A világbajnok és BL-győztes jobbszélső, Garcia Parrondo és a több európai élklub által is csábított irányító, Niko Mindegia egyaránt 3 évre szerződött a kétszeres magyar bajnokhoz.

március 30.:
A NAV is vizsgálja a zöldséges céget

A NAV mostanában kétszer vizsgálta azt a zöldségkereskedő céget, amely a napokban be nem jelentett dolgozókkal és bizonytalan eredetű áruval bukott le Szentesen. 3 milliós büntetésre számíthatnak. Sok mindenkinek tartoznak, néha a nevük és a székhelyük is változik.

március 31.:
Nyugdíjas tanárnő szólt be Karafiáth Orsolyának

Az írónő szubjektív tárlatvezetése nem tetszett a nyugdíjas pedagógusnak. Pedig Karafiáth Orsolya már az elején megmondta, hogy nem ért Miróhoz és szemüveg nélkül nem is látja a képeket.

Nyuszis keksz és medvehagymás kifli a gasztrobloggertől
Ínycsiklandó finomságokat ajánlunk a delmagyar.hu olvasóinak a húsvéti asztalra. Limara, a makói gasztroblogger különleges finomságokat sütött ki nekünk. Nyuszis kekszet, krémest és medvehagymás kiflit hoz a nyuszi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a várakozás Röszkénél

Vasárnap estére megszűnt a várakozás Röszkén, továbbá Ásotthalmon és Tiszaszigeten is folyamatos a… Tovább olvasom