Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Érvénytelen voksolást kér a Kétfarkú Kutya

Menjünk el szavazni, de szavazzunk érvénytelenül, voksoljunk a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra – hirdeti plakátjain és honlapján az MKKP. A szegedi párt szerint ezzel azt fejezhetjük ki, hogy elégedetlenek vagyunk a valódi pártokkal. Az MKKP-nak országosan is akadtak követői.
Az MKKP szerint így kellene voksolni. Fotó: Schmidt Andrea
Érvénytelen szavazásra biztat honlapján és utcai plakátokon a szegedi Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az igazi pártok kifigurázására, az ígéretverseny nevetségessé tételére létrejött „álpárt" arra kéri a vele szimpatizálókat, hogy április 9-én a szavazólapra tollal írják rá a kutyapárt nevét, rajzoljanak mellé négyzetet, abba pedig egy ikszet. Mivel az MKKP nem bejegyzett párt és hivatalosan nem indul a választásokon, ezért a szavazócédulán egyébként nem szerepel. A párt igény esetén kétfarkú kutya matricát ad támogatóinak, akik azt felragaszthatják a szavazócédulára.

Kovács Gergő, a párt és a kétfarkú kutya kiötlője mindezt így magyarázta: ha a választók rájuk szavaznak, „azzal aktívan kifejezhetik, hogy nincsenek megelégedve az igazi pártokkal. Az otthon maradást érdektelenséggel, közönnyel, lustasággal szokták magyarázni a szakértők. Ha valaki elmegy és ránk szavaz, az azt jelenti, hogy őt érdekli az ország sorsa, szívesen bele is szólna a dolgok alakulásába, de a valódi pártok közül egyikre sem tudná lelkiismerete szerint voksolni. Másrészt úgy tapasztaltam, hogy sokan csak valaki ellen szavaznak. Ha ránk szavaznak, akkor az összes igazi párt ellenében teszik ezt."

Kovács Gergő hangsúlyozta: a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak nem a demokráciával és a szabad választásokkal van problémája, az MKKP ezek feltétlen híve. Úgy látják azonban, hogy a választási kampány a demokrácia paródiája, annak nem túl vicces karikatúrája csupán.
A fiatal párt egyébként éppen a napokban nem tartja meg – a konkrét programmal, helyszínnel, időponttal meghirdetett – nagygyűlését. Az MKKP azért hirdetett elmaradó gyűlést, hogy felhívja a figyelmet: a pártok ilyen jellegű „öndicsőítő" rendezvényeit feleslegesnek és pénzkidobásnak tartja.

A kétfarkú követői

Az MKKP nyomán több hasonló kezdeményezés indult az országban. Kovács Gergő tájékoztatása szerint Vácon működik és plakátol a Negyedik Út, akik azt ígérik: bevezetik a 15. hónapot, helyreállítják az időjárást és megszüntetik az amortizációt. A Multifarkú Kutya Párt két darab örök életet, vezetékes sört és Sopron–Záhony 4-es metrót ígér. Nemrég az MKKP is új ígéretekkel állt elő, úgy mint: boldogság, szépség, pénzosztás. Követelik még, hogy Szegednek ezentúl legyen – hegye.

A néhány hónapja kampányoló párt vezetője elmondta, az utca embere kedveli, a hivatalos politika kritizálja őket. Ez utóbbi Kovács Gergő szerint nem lenne baj, de a kritikák nem arra reagáltak, amiről ők beszélnek.
– Olyat még senki sem mondott, hogy „hazudik a Kutyapárt, nem is szoktak a politikusok felelőtlenül ígérgetni." Éppen erre lenne jó a ránk leadott sok érvénytelen szavazat, hogy a politika is kénytelen legyen érdemben reagálni felvetéseinkre és talán változtatni is egy csöppet.
Siket Judit megyei főjegyzőtől megtudtuk, nem ütközik a választási eljárási törvénybe, hogy az MKKP érvénytelen szavazásra buzdít.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek jobbról és balról Szegeden

Szegeden a Fidesz a munkahelyteremtésre, az MSZP pedig az infrastruktúra fejlesztésre helyezi a… Tovább olvasom