Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

És akkor rákezdett a jégeső...

Jókora zuhét kaptunk a nyakunkba csütörtök kora délután. Úgy esett, mintha dézsából öntötték volna. Aztán jött a jégeső.
16.30 óra: A Rókusi Tescó környékén hatalmas jégeső váltotta a tavaszi záport. Csak úgy pattogott a jég a gépkocsik karosszériáján.

Ez meg jégeső.
Ez meg jégeső.

Érdeklődtünk az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-magyarországi Regionális Központjánál, ahol Pernyész László elmondta, a Bajai úti meteorológiai állomáson nem volt jégeső. Fél 4-ig 2,5 milliméter csapadékot mért. A meteorológus szerint Újszegeden akár 5-6 milliméter is eshetett. Barna András szatymazi őszibarack-termelőtől megtudtuk, náluk nem volt eső, pedig nagyon kellene a növényeknek. Sándorfalván és Csongrád megye más városaiban sem volt jég, és károkról sem értesültünk.

Az Időkép.hu beszámolója szerint egy hidegcsepp húzódott Magyarország fölé, amelyet sok helyen mennydörgés, villámlás és kisméretű jég kísért.
Pénteken is főleg a délutáni órákban számíthatunk csapadékra, 15 fok körül marad a hőmérséklet. A hétvégén az előrejelzés szerint csak lokális záporok várhatók, 2 milliméter alatti mennyiségben.

Korábban:

Az égiek jót mosolyoghattak odafentről rajtunk, ahogy óriásléptekkel próbáljuk kikerülni a pocsolyákat, miközben a fejünkre húzzok a kabátunkat. Egy-egy pillanatra elődugták a felhők mögül a Napot, csakhogy fityiszt mutassanak nekünk. Ön is elázott? Fotózta az esőt? Küldje el nekünk! Címünk: online@delmagyar.hu

A szerencsésebbek bentről figyelték az esőt.
A szerencsésebbek bentről figyelték az esőt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyás megnyitóval kezdődik a fáraók új korszaka Szegeden

A fáraók Egyiptoma című nagyszabású kiállítás első helyszíne a Kass Galériában nyílik meg. Tovább olvasom