Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Esküvő az esőben

Szeged - Az eső elmossa a gondokat – ezzel nyugtatja az esküvőszervező azokat a párokat, akik csüggednek, ha a ceremónia napján rossz az idő. Szombatra valamivel melegebbet ígérnek a meteorológusok, így reméljük, vidám, napsütéses képek kerülhetnek legközelebbi fotótárlatunkba.
– Ha rossz idő van az esküvő napján, azzal szoktuk megnyugtatni a menyasszonyokat: az eső elmossa a gondokat. Ez általában segít, és elmosolyodnak – hallottuk Pleskó-Almási Anitától. A szegedi esküvőszervezőnek az utóbbi időben gyakran kellett ismételgetnie ezt a mondatot, hiszen az idei szezonban eddig nem kedvezett az időjárás a pároknak. Jobb esetben csepegő eső kísérte a rájuk szórt rizsszemeket a városháza előtt, rosszabban viszont esernyővel felszerelkezve menekültek a feldíszített autóba.

Az utóbbi években egyre többen szerették volna esküvőjüket a városházán kívül szervezni, ám míg korábban a szegedi anyakönyvvezetők nem vállalhattak hivatalos házasságkötést éttermek udvarán, szállodák kertjében vagy akár a lányos háznál, egy jogszabályváltozás miatt mostanra ez is lehetséges. Már csak az időjárás szólhat közbe a kültéri esküvőknél, és bizonyos feltételeknek is meg kell felelni: az anyakönyvvezetők kizárólag Szeged közigazgatási területén belül teljesítenek feladatot, a párnak biztosítania kell az anyakönyv és az anyakönyvvezető biztonságát. Így extrém kéréseket továbbra sem teljesítenek, és csak azok a helyszínek kaphatnak engedélyt, ahol biztosítani tudják a ceremónia zavartalanságát rossz idő esetén is. Vagyis minden esetben lennie kell egy B tervnek.

Györbiró-Szabó Gergő és Ilyés Mónika bízik benne, hogy szombati esküvőjükön nem esik az eső. Fotó: DM/DV
Györbiró-Szabó Gergő és Ilyés Mónika bízik benne, hogy szombati esküvőjükön nem esik az eső.
Fotó: DM/DV

Györbiró-Szabó Gergő és Ilyés Mónika napok óta azon izgul, hogy esküvőjükön ne essen az eső. Figyelik az időjósokat: három napja 22–23 fokot ígérnek szombatra.

– A Maty-érre szerveztük az esküvőt, a stégen tartanánk a polgári szertartást – tudtuk meg a vőlegénytől, aki elmondta: amennyiben váratlanul mégis térségünk fölé érkezne egy hatalmas vihar, akkor az ő B tervük szerint a Maty-éri rendezvényházban mondják ki boldogító igent. Ez az egyik oldaláról nyitott, de egy ponyvával le lehet zárni, s ha kell, még fűtőtesteket is be tudnak szerelni.

Reméljük, erre nem lesz szükségük a fiataloknak és – a többi Csongrád megyei szerelmespárhoz hasonlóan – napsütésben fogadhatnak egymásnak örök hűséget.

Fotótárlatunk

Továbbra is várjuk azoknak a pároknak a jelentkezését, akik az esküvőjük napján annyira boldogok, hogy ezt legszívesebben mindenkinek elmondanák. A hétvégenként Csongrád megyében összeházasodott párok hozzánk beküldött – esküvői, lakodalmi – fotóit hétfői számainkban megjelentetjük. Az újságban a helyért azonban licitálni kell, így minden héten annak a 3 párnak a fotóit közöljük, akik a legtöbb példányt rendelik meg a fotókat mutató hétfői lapszámainkból. Ajánlatunkról a részletes tudnivalókat a www.delmagyar.hu/sokboldogsagot oldalon olvashatják el. (Pünkösdhétfőn nem jelenik meg lapunk, így a legközelebbi fotótárlatunk a keddi újságban szerepel.)

Olvasóink írták

 • 4. njones 2010. május 21. 08:22
  „Szurkolok nektek!!!!!!!
  Ha bár biztos vagyok benne , hogy mindkettőtök szívében örök napsütés honol ha idáig eljutottatok.
  Szeressétek egymást és szép napos lesz minden napotok az életben eső ide vagy oda!”
 • 3. AN 2010. május 20. 14:45
  „A mi esküvőnk nagyon jó volt! 38 fok meleg volt, megjött a mensesem (nem létezett még tampon), az anyakönyvvezetőnek összesen 3 foga volt, a lemezjátszón megakadt a lemez és a pezsgőt alig tudták kinyitni!
  Életemben nem röhögtem annyit!”
 • 2. pillecukor 2010. május 20. 13:12
  „egyetértek, gabocac.

  Én decemberi hóesésben mentem férjhez anno, és nem zavart senkit, de még minket sem :-)”
 • 1. gabocac 2010. május 20. 10:55
  „Nekünk a párommal hétvégén volt az esküvőnk!Hideg volt ,esett is az eső .Nem az a fontos,hogy kint milyen idő van, mikor kimondjuk az igent ,hanem a bennünk rejtőző boldogság szépíti meg azt a Nagy napot!Mindenkinek aki ezután házasodik kívánok nagyon sok boldogságot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged borfesztivál: Borban az igazság

A szegedi borfesztiválon a 21-es pavilonban kínálja saját termelésű borait a Fehértói Halászcsárda. Tovább olvasom