Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Esküvői kiállítás: minden, mi szem-szájnak ingere

Szeged - Gyönyörű esküvői ruhákat, terített asztalokat, színpadi produkciókat csodálhatnak meg Szegeden a IX. Menyegző Esküvői Kiállítás látogatói.
Két szinten közel 90 kiállító várja az érdeklődőket a IX. Menyegző Esküvői Kiállításon szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig a szegedi IH Rendezvényközpontban. Mindent megtalálhatnak a párok, ami egy esküvőhöz szükséges: például ruhaszalonok, éttermek, virágosok, cukrászdák, dekoratőrök, sminkesek, vőfélyek, fotósok és videósok mutatkoznak be.

- Májusban lesz az esküvőnk, a főbb dolgok már megvannak. Videósra, sminkesre, fodrászra lesz még szükségünk - mondta Anisity Lilla, aki vőlegényével, Tóth István Péterrel nézelődött. Azt mondták, az esküvőjük költségének több mint a fele a vendéglátásra megy.

Esküvői kiállítás: minden, mi szem-szájnak ingere. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Ferde tortát, vagy olyat is választhatnak az ifjú párok, amelyiknek vázaként funkcionál a közepe. - Az előbb kérdezték, hogy franciaágyat megcsinálunk-e - mesélte Bányai Attila, a Bányai Cukrászda és Pizzéria tulajdonosa. Úgy látja, a legtöbben csak addig viccelődnek, amíg el nem érkezik a nagy nap, akkor már az emberek háromnegyede klasszikus tortát kér. - Színekben kedvelt a fehér, a törtfehér és a halványzöld, ízben túlnyomó részt a csokis és a gesztenyés. Feldíszítve 550 forinttól kaphatók a tortaszeletek, ezt kell megszorozni annyival, ahány szeleteset rendelnek - fogalmazott a cukrász.

Esküvői kiállítás: minden, mi szem-szájnak ingere. Fotó: Frank Yvette (galéria)

- Vonalvezetésben sok esetben a csípőig szűkített fazonok a keresettek, de a klasszikus nagy szoknya is örök divat. Színben a fehéren kívül a bézs és az elefántcsont a trend, a kiegészítő dísz színe pedig gyakran fekete - árulta el az Aphrodite Menyasszonyi és Alkalmi Ruhaszalon pavilonjánál Héjja Éva, aki 23 éve van a szakmában. Megtudtuk még, hogy az idén a pelerin az új divat. Népszerűek a kristályos övek és a meg-megcsillanó brill effektek a szoknya felső része alatt. Az IH-ban rengeteg ruhát felpróbálhatnak az érdeklődők.

Esküvői kiállítás: minden, mi szem-szájnak ingere. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A kiállítást színpadi programok színesítik: zenekarok, vőfélyek, ceremóniamesterek lépnek fel, beszélgetéseket, nagy átalakító showt rendeznek. A pecsétgyűjtő játékban vasárnap sorsolnak, számos nyeremény mellett egy nászút is gazdára talál egy négy csillagos hernádvécsei szállodába.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hónapja élnek gáz nélkül

November 18. óta gáz nélkül élnek egy társasház lakói. A kisgyermekes család átállt villanyra, a fodrászüzlet küzd. Tovább olvasom