Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Eső verte Cigányszerelem

Szeged - A premierhez hasonlóan pénteken este sem volt szerencséje a közönségnek a Dóm téren: az eső miatt egyórányi csúszással tudták csak elkezdeni a Cigányszerelem előadását.
Rendben lement az első felvonás, de abban a pillanatban, amikor Silló István karmester leintette a szimfonikusokat, újra eleredt az eső. A nézők abban reménykedtek, a szünet épp egybeeshet a kényszerpihenővel, ám a meteorológiai állomástól azt az előrejelzést kapták a rendezők: ha rövid időre el is áll, hamarosan újra rákezdi az eső. Ezért úgy döntöttek: nem folytatják az előadást.

A szabályok szerint, ha az első felvonás lement, megtartottnak kell tekinteni az előadást. Ennek ellenére szombaton délelőtt úgy döntött a szabadtéri: a péntek estére szóló jegyekkel a nézőtér mögött felállított kivetítőn meg lehet tekinteni a szombati előadást. Akikhez eljutott a hír, azok közül több százan visszatértek, és éltek a kárpótlással, megnézték az operettet. Lehár darabja jövő nyáron valószínűleg visszatér a Dóm térre.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

Olvasóink írták

 • 4. Laci1964 2009. július 13. 22:00
  „Hát, a mellékelt kép alapján nem vesztettem/vesztettünk azzal semmit, hogy "értékcsökkent", szó szerint is fapados megoldással "kárpótolták" a pénteki nézők kb. 5%-át. (Amúgy délután a Rádió 88 egyszer bemondta a "nagy kérpótlást"...)

  Gerinctelen megoldás volt az érintettektől, hogy előbb 30 perc, majd további 15 perc türelmet kértek úgy, hogy tudniuk kellett, hogy kb. az 1. felvonás fog tudni lemenni.

  Ha igazán korrekt lett volna a Szabadtéri vezetése, akkor ELEVE NEKI SEM KEZDENEK a darabnak, és az esőnapon azt adják, amire befizettünk.

  Amúgy - ezt a csütörtöki INGYENES, DE ÉLMÉNYT NYÚJTÓ, SZÍNVONALAS - előadás ismeretében mondom, a hangosításra érdemes lenne áldozni, az igencsak gyengécske.

  Amúgy az igazgató Bátyai Edina (és csak remélem, hogy most erősen szégyelli magát - most sikerült a balkáni szintet, mentalitást hoznia/hozniuk).”
 • 3. .suhym. 2009. július 13. 18:40
  „Arra azért még kíváncsi lennék, kit vagy mit akar a "névtelen" szerző fényezni, ezzel az írással?

  Aki ott volt az tudja, hogy a cikkben leírtaknak köze nincs a valósághoz, aki nem volt ott...nos, őt meg nem nagyon érdekli a dolog.”
 • 2. .suhym. 2009. július 13. 18:33
  „Üzenem a cikket névtelenül jegyzőnek:

  Miután én ott voltam pénteken és szombaton este is, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, ami a cikk második bekezdésében van, az köszönőviszonyban sincs a valósággal!:((

  Több száz...mindjárt leesek székről úgy röhögök kínomban!
  Ekkora hazugságot!

  "Akikhez eljutott a hír,.."

  Igen, akiknek van internet hozzáférése!
  Bátyi Edina - vagy hogy hívják a dirit - szerint biztosan ez egy korrekt eljárás volt.
  Az ő szempontjából biztosan, a PROFIT mindenekelőtt, a nézők meg le vannak ejtve, hogy finoman fogalmazzak!.

  Azt azért még hozzáteszem, hogy a szombat esti előadáson nagyon sok üres szék volt a nézőtéren, vajon mi lehetett az akadálya, hogy legalább a második felvonásra beengedjenek bennünket azokra a székekre?

  Még egy megjegyzés:
  Senkinek nem kívánom, hogy olyan gúnyos, megalázó megjegyzéseket kelljen elviselnie, a saját nem kevés pénzéért, amiben a Rerrich Béla térnél lévő beléptető kapunál posztoló, két 120 - 130 kilós biztonsági őrtől a bebocsátásra váróknak kellett.”
 • 1. Béka09 2009. július 13. 16:34
  „Szomorú,hogy ebből a cikkből azt lehet kiérezni,hogy még a szervezők voltak nagyon rendesek,hoyg a pénteki jeggyel rendelkezőket beengedték az "elkülönítőbe" és meg nézhették a pénteki jeggyel rendelkezők értékelhetetlen minőségben a kivetítőről a hangról ne is beszéljünk a második felvonást fejenként átlag 10ezerért! nem az esővel van a baj,mert az esik,hanem azzal ,hogy TUDTÁK a szervezők és mégis több mint egy órás késéssel megtartották az első felvonást csakhoyg azon legyenek túl a többi meg őket nem érdekli!! Ez felháborító és minősíthetetlen! Az ember a mai világban nagyon sokat nélkülöz azért hogy egy 9-11 ezer forintos jegyet és egy Szegedre utazást (mert a nagy többség nem szegedi egy ilyen előadáson) meg engedhessen magának és cserébe egy lelkiismeretlen szervezést kap! ezúton köszönöm a "felejthetetlen" estét! Soha viszont nem látásra a szegedi szabadtéri szinházban!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovas díszszemle az újszegedi oldalon

Szeged - Az idei huszártalálkozón a Belvárosi híd lezárása miatt csak koszorúzni jönnek át a szegedi… Tovább olvasom