Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Esős napok: a strandok nem örültek, de a neten többen lógtak

A szegediek nem mentek strandra és a búza minősége is rosszabb lehet. Nekünk viszont jobb volt.

Már július első felében annyi eső esett, mint máskor egész hónapban. A hirtelen lezúduló csapadéknak a mezőgazdaságban, a strandokon és a vízparton sem örülnek. A sok eső kimosta a sikértartalmat a gabonából, tönkretette a minőséget.

– Mindszentre mentünk horgásztúrára a múlt héten. A hét második fele már túlélőtúra volt. Az is gyorsan kiderült a szakadó esőben, jól állítottuk-e fel a sátrakat. Sajnos kettő beázott – idézte fel a nyaralást Bitó András. Az algyői fiatalember is egyetértett azokkal, akik szerint idén nyáron még nem volt igazi strandidő. Ha hinni lehet a meteorológiai előrejelzéseknek, ezen a héten megérkezik a meleg.

– Átlagon felül csapadékos az idei nyár – mondta Gyuris Ferenc. A Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa szerint már a május, a június is kiemelkedően csapadékos volt, július első felében pedig annyi eső esett, mint máskor egész hónapban. – Az elmúlt két évben szárazság volt, kellett a földnek a csapadék. Most a mélyebb rétegekbe is le tud húzódni a víz, az egy méter alatti rétegek is töltődtek – mondta a meteorológus. A héten visszatér a nyár, a délutáni záporok esélye is egyre csökken. Mint fogalmazott, ezen a héten biztosan jó idő lesz.

– Kánikulában, száraz időben jóval többen vannak, mi is megérezzük a rossz időt – mondta Tóbiás Emese. A Napfényfürdő Aquapolis marketingasszisztense pontos számokat nem tudott mondani, de jellemző, hogy a külföldi vendégek akkor is eljönnek, ha nincs strandidő. – Ők a beltéri wellness-szolgáltatásokat használják. Rossz időben a szegediek maradnak otthon – tette hozzá.

A mezőgazdaságban sem mindenhol örültek az esőnek. – Az a baj, hogy akkor jött a 100 milliméter csapadék, amikor a betakarítás felénél tartottunk. Ez kimosta a sikértartalmat a gabonából, tönkretette a minőséget. Csak takarmánybúzának lesz jó – tájékoztatott Stadler Ferenc, a Mezőgazdasági Termelők Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szövetségének titkára. A borsónak sem tett jót az eső. A kukoricának, a napraforgónak, valamint a szabadföldi kertészeti növényeknek viszont jól jött a nyári eső.

És jót tett az internetes tartalomszolgáltatóknak is az eső. A Delmagyar.hu napi forgalmi adatai az esős napokon mintegy 30 százalékkal voltak magasabbak, mint a strandidőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök vitték haza az ittas sofőr gyerekeit

Egy 6 és egy 10 éves gyerekkel ült autóba, miután inzultálta a vendégeket a strandon. Tovább olvasom