Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Este tízkor bezár a presszó

Este tízkor bezár a presszó
Információink szerint az állandó lakossági panaszok hatására az önkormányzat korlátozta a makkosházi Szani presszó nyitvatartását, ami korábban éjjel-nappal várta a szomjas vendégeket. A környékbeliek örülnek, hogy este tízkor bezár a kocsma, a tulajdonos nem annyira.
Napok óta egy ajtóra ragasztott papírfecni hirdeti, hogy a Makkosházi körút és Ortutay utca sarkán lévő Szani presszó (korábban Sörszanatórium) nyitvatartása megváltozott. A városszerte ismert és legendás kocsma korábban éjjel-nappal várta a vendégeket. Ezt elégelték meg a környékbeliek.

A Sörszanatórium környékén gyakoriak voltak a kisebb-nagyobb balhék. Információink szerint ez és az állandó lakossági elégedetlenség volt az egyik oka annak, hogy a kocsmának új üzemeltetője van. A korábbi tulaj belefáradt a „küzdelembe". Tavaly augusztusban azt írtuk, egy hétvégi késelés miatt ismét fellángoltak az indulatok az éjjel-nappal nyitva tartó Sörszanatórium ellen, bár a verekedés és késelés nem ott történt. (Ősztől éjszakára bezár a Sörszanatórium, 2015. augusztus 10.) Amikor ott jártunk, a Szani presszóval szemközti Gyöngyvirág utca lakóiból csak úgy dőlt a panasz. A környékbeliek állítása szerint a kocsma tíz éve problémát jelent nekik.
A lakók elérték céljukat: az önkormányzat korlátozta a makkosházi presszó nyitvatartását. Fotó: Karnok Csaba
A lakók elérték céljukat: az önkormányzat korlátozta a makkosházi presszó nyitvatartását. Fotó: Karnok Csaba


Szegeden nincs olyan önkormányzati rendelet, ami az üzletek nonstop nyitvatartását szabályozná. Információink szerint a folyamatos lakossági panaszok hatására a szegedi önkormányzat végül korlátozta a hely nyitvatartását este tíz és reggel hat között. Hasonló okok miatt a legtöbb panelházas környéken lévő kocsma este tízkor bezár. Az egyik Gyöngyvirág utcai lakó, Tóth Edit örül, hogy tízkor bezár a kocsma, bár azt elismerte, télen amúgy sem zajonganak annyira a vendégek, valószínűleg azért, mert hideg van a teraszon. 

A Sörszanatóriumnak március óta új üzemeltetője van, azóta Szani presszó névre hallgat a kocsma. – Az a baj ezzel, hogy az üzletnek nem jó. Velem bármit meg lehet beszélni, de engem a lakók nem kerestek meg a problémáikkal. Több üzletem van, ha panasz érkezik, azonnal megpróbálom orvosolni. Az utóbbi hónapokban két biztonsági ember is volt, aki figyelt a rendre – mondta Jóvári Tamás.
Olvasóink véleménye a szórakozóhelyről

Varga Béla: Akkor sem a kocsma a bűnös, a randalírozókat kell bezárni! Én is vén trotty vagyok, de nem irigykedek, ha mások szórakoznak. Keresztesi Zoltánné: Miért kell kocsmát, presszót éjjel-nappal nyitva tartani? Így is annyi a részeg a városban! Minden mocskos, undorító! Tóth Rita: Nem hiszem, hogy a kocsmák bezárásával megoldódna a helyzet. Inkább az ott iszogató embereknek kellene önmérsékletet tanulniuk. Balogh Dániel László: Akkor most megkérdezném azt is, hogy például a rakparton történő szemetelés, rongálás, okádás, és sorolhatnám még, mi, senkit nem zavar?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már tízezren csatlakoztak a tanárlázadáshoz

Már tízezren csatlakoztak a tanárlázadáshoz
Már több mint tízezren támogatják a miskolci tanárokat, köztük Vekerdy Tamás pszichológus. Ma… Tovább olvasom