Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Éttermi szilveszter: élőzene és finomságok

Hét- és tizennégy ezer forint között kínálják a szegedi éttermek a szilveszteri szórakozást. Van, ahol svédasztalról lehet csemegézni, máshol kiporciózzák az ételt. Mindenhol élőzene szól majd. Vannak vendéglátósok, akik azt szeretnék, ha dolgozóik szórakoznának az év utolsó napján, ezért kora este bezárnak.
Búza Zoltán, a Novotel főszakácsa négyfogásos menüt készít majd Fotó: Karnok Csaba
Nem minden szegedi étterem tart szilveszteri mulatságot. Főként azok a vendéglátóhelyek specializálódtak az év utolsó napjára, melyek egy helyen legalább száz-százötven embert le tudnak ültetni.

A Gőry Pincében nem lesz mulatság. – Egész évben dolgoztunk, csak húsvétkor és karácsonykor zártunk be egy-egy napra, ezért jól jön a pihenés, a kikapcsolódás szilveszter éjjel – mondta Ábel Antal üzletvezető. A Royal Hotelben két éve úgy döntöttek, elhagyják az év utolsó napján a vigasságot. A Novotel Szállóban viszont őrzik a hagyományokat és százötven vendégre számítanak az óévbúcsúztatáskor. A 14 ezer forintos belépőért négyfogásos menüt tálalnak fel, amiben főételként báránygerincet, illetve erdélyi töltött hátszínt kínálnak. Éjfél után pedig korhelylevessel és malacsülttel kezdhetik a mulatozók az új esztendőt. A Novotelben élőzene szól majd, és hastáncosok is szórakoztatják a szilveszterezőket.

A Kék Csillag étteremben a négyszázötven vendég az egyik szinten élőzenére táncolhat, a másikon pedig a jól bevált nosztalgiadiszkóban rophatja – árulja el Kelsch Sándor felszolgáló. A vendégek 7500 forintért svédasztalról csemegézhetnek, amin többek között lesz mézes kacsamell, hurkával-kolbásszal töltött malacsült és makói harcsapaprikás tépett csuszával. Étvágygerjesztőnek pedig gyümölcsös ágyaspálinkát kínálnak.

A Pick sörözőben is csak háromszáz forinttal kell többet fizetni a hajnalig tartó lakomáért és évbúcsúztatásért. Itt hajtűkanyarkoktéllal és pezsgővel várják a társaságokat.

– Olyan bőségtálat szolgálunk fel az előétel után, amelyen kacsa, pulyka és sertés is lesz. Éjfél után pedig székely töltött szármával lehet csillapítani az étvágyat – sorolja az étkeket Mészáros Tibor üzletvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilónként ezer alatt nem az igazi

Év végén megnő a virslifogyasztási kedvünk. Az áruházak már 130 forint körüli áron is kínálják a… Tovább olvasom