Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Eurojackpot: október 4-től Magyarországon is lehet fogadni!

Szeged - Az egyik legnépszerűbb nemzetközi lottójátékra, az Eurojackpotra mától hazánkban is lehet fogadni a Szerencsejáték Zrt. hálózatában. Péntekenként tartják a húzást, a főnyeremény minimum 3 milliárd forint, de akár 27 milliárd is lehet hetente.
Újabb kis lépés Európa egyesítése felé: 14 ország (Németország, Dánia, Észtország, Finnország, Hollandia, Horvátország, Izland, Lettország, Litvánia, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svédország és Szlovénia) után mától nálunk is elérhetővé válik az egyik legnépszerűbb nemzetközi lottójáték, az Eurojackpot.

A rekord: 19 milliárd forint

Az eddigi legnagyobb nyereményt idén szeptember 12-én érték el az Eurojackpoton: egy finn játékos 61 millió 170 ezer eurót, azaz közel 19 milliárd forintot zsebelt be.

A Szerencsejáték Zrt.-nek ahhoz, hogy csatlakozhasson a nemzetközi szervezésű számsorsjátékhoz, több követelménynek meg kellett felelnie. A törvény korábban nem tette lehetővé, hogy határokon átívelő játékban vegyen részt – az utolsó törvénymódosítást szeptember 23-án fogadták el, így elhárult a csatlakozás törvényi akadálya.

Az Eurojackpot segédszelvényén két mező van, egy „A" jelű 1–50 közötti számokkal és egy „B" jelű 1–10 közötti számokkal. A játékosnak az „A" mezőn 5 számot kell bejelölnie, a „B" mezőn pedig 2 kiegészítőt. Nyereményt akkor ér el, ha az „A" mezőben legalább 1 számot eltalál úgy, hogy azt a „B" mezőben elért találatainak száma legalább 3-ra egészíti ki. Összesen 12 nyerőosztályban lehet nyereményt elérni. A heti várható főnyeremény legalább bruttó 10 millió euró (mintegy 3,1 milliárd forint), amely akár 90 millió euróig (27,9 milliárd forintig) is halmozódhat.
Egy alapjáték ára kicsivel több mint 2 eurónak megfelelő összeg, azaz a mai induláskor valószínűleg 660 forint lesz a lottózókban és az értékesítőhelyeken. Ez az ár nem fix, hanem az MNB hivatalos euró/forint árfolyamának figyelembevételével sávos rendszerben határozzák meg egy algoritmus alapján. A cél az, hogy lehetőleg ne változzon hétről hétre a játék ára.

Az Eurojackpot sorsolását péntekenként 21 és 22 óra között Helsinkiben tartják. A számhúzásról készült felvétel a sorsolást követő néhány órán belül elérhető lesz a www.szerencsejatek.hu oldalon. A Szerencsejáték Zrt. az első két nyerőosztályban (5+2 és 5+1 találat esetén) a bruttó nyereményeket hozza nyilvánosságra. A kifizetésükre viszont a személyi jövedelemadó levonása után kerül sor – euróban.

A többi nyerőosztály nyereményét a személyi jövedelemadó levonása utáni, vagyis nettó értéken teszik közzé, és a játékosok is ezt az összeget kapják meg – forintban. Az 5+2 és 5+1 találatos nyereményeket kizárólag olyan euróalapú devizaszámlára tudja a lottótársaság átutalni, amelyet Magyarországon működő bankban nyitottak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szamárfüle van az ingyentankönyvnek

Négy évig kell kiszolgálniuk a tartós tankönyveknek a diákokat, ezt hozta a felmenő rendszerben bevezetett ingyentankönyv-rendelet. Tovább olvasom