Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Európa-díjat adnak át Szegednek

Szeged az első magyar város, amelynek az Európa Tanács a legrangosabb elismerést, az Európa-díjat májusban odaítélte. A díjat szeptember 22-én adják át a városháza előtt, azon a hétvégén Szeged Európa-fesztivállal ünnepel.
Minden évben egy városnak ítéli oda az Európa Tanács az 1955-ben alapított Európa-díjat, idén – elsőként a magyarországi városok közül – Szeged érdemelte ki az elismerést az ET környezetvédelmi, mezőgazdasági, helyi és regionális ügyek bizottságának májusban meghozott döntése alapján. Szeged 2000-ben már elnyerte a Becsületzászlót, 2002-ben pedig az Emlékplakettet.

Botka László, Szeged polgármestere elmondta, idén negyvenen pályáztak a díjra, az Európa Tanács bizottsága az erős mezőnyből Szeged teljesítményét ítélte kimagaslónak. Hozzátette: mindig olyan városoknak, önkormányzatoknak adományozzák a legrangosabbnak számító elismerést, amelyek sokat tettek az európai kapcsolatok fejlesztéséért és az európai szellemiséget képviselik kultúrájukban, fejlődésükben. A polgármester azt is hangsúlyozta, a díj minden szegedi polgár sikere. Az átadást – amely szeptember 22-én délután 5 órakor a városháza előtt lesz – háromnapos Európa-fesztivállal ünnepli meg a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentés nyolc perc alatt

Bár az egyetemisták már visszajöttek Szegedre, egyelőre kevesen jelentkeznek a véradó állomáson.… Tovább olvasom