Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Európa-ügyi tanácsosnak választották Kínában Ujhelyi Istvánt

Szeged, Sanghaj - Rangos pozíciót kapott Ujhelyi István Kínában: a Sanghaji Európai Tanulmányok Intézete (SIES) tiszteletbeli tanácsosának választották.
Ujhelyi István európai parlamenti képviselő mellett a SIES tagja még a világ és Kína több egyetemének – elsősorban geopolitikával és európai ügyekkel foglalkozó – professzora, tudományos munkatársa és kutatója is - olvasható a szegedi szocialista politikus Facebook-oldalán. Az Ujhelyi és a SIES vezetősége közötti kapcsolatot évekkel korábban még a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének - aminek alapító elnöke a szegedi politikus - és a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemének, valamint a Sanghaji Politikatudományi Egyetem együttműködése alapozta meg.

A kínai kormánytól független, civil- és non-profit alapokon működő Sanghaji Európai Tanulmányok Intézetét 1992-ben alapították. Feladata a külügyi-, biztonsági-, politikai-, gazdasági- és társadalmi kérdések elemzése, elsősorban Európára fókuszálva. Az alapítók az intézetre egyfajta ablakként tekintenek, amely elősegíti Kína és a világ jobb megértését.

- Megtiszteltetés, hogy a rangos közösség tagjává választottak. Az MSZP politikusaként, most pedig európai parlamenti képviselőként is aktív szereplője és alakítója vagyok Kína és Európa, ezen belül is Kína és Magyarország kapcsolatának. Az, hogy tiszteletbeli tanácsosként formálója lehetek az intézet Európa-politikai gondolkodásának, csak még inkább segítheti a megkezdett munka sikerét és Magyarország, valamint Európa érdekeinek bemutatását – írta Facebook-oldalán Ujhelyi István, aki az Európai Parlamentben a kínai kapcsolatokért felelős delegációnak is tagja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portás vette át a Ságvári-petíciót, futár vitte Balog Zoltánnak

A levelet, melyben azt kérik a politikustól, ne nevezzék át az iskolát, tegnap futár vitte el Balog Zoltán miniszternek. Tovább olvasom