Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Európa főboszorkánya lett a szegedi tenyérjós

Szegedi Erikát már kétszer is megválasztották magyarországi főboszorkánynak. A szegedi hölgy 2004-ben és 2005-ben érdemelte ki a titulust. Tavaly csak azért nem nyert, mert föloszlott a hazai boszorkányszövetség. Erika külföldön kárpótolta magát: Amszterdamból elhozta az európai főboszorkány címet.
Szegedi Erika grafológiát és számmisztikát is tanult. Fotó: Schmidt Andrea
Magyarország legjobb tenyérjósai, látnokai és jósnői minden évben megmérkőznek egymással, hogy eldöntsék: melyikük hazánk főboszorkánya. 2004-ben és 2005-ben is Szegedi Erika bizonyult a legjobbnak. A szegedi tenyérelemző tavaly nem védhette meg a címét, mert föloszlott a hazai boszorkányszövetség. Erika – hazánk képviselőjeként – így külföldi versenyen próbált szerencsét. Nem kis sikerrel, hiszen Hollandiában kiérdemelte az Európa főboszorkánya címet.

Az amszterdami viadalra 36 országból érkeztek a boszorkányok, hogy az öt napon keresztül tartó versenyen összemérjék tudásukat. A jelöltek héttagú, szakavatott zsűri előtt mutatták be tudományukat egy színházteremben. Csillagászok, asztrológusok és grafológusok figyelték a versenyzők boszorkányságait. A zsűri a közönségből választott médiumokat, nekik kellett jósolniuk a boszorkányoknak. Az egyik leghatásosabb bemutatót Erika rögtönözte, aki tolmács segítségével egy fiatal újságíró tenyeréből olvasott. A múlt feltárása tökéletesen sikerült, hiszen a szegedi boszorka elmondta, hogy a fiatal férfi egy autóbalesetben elveszítette hároméves testvérét, hogy esküvő előtt áll (két hét múlva nősült), és hogy az extrém sportokat kedveli. A holland újságíró szinte remegett: kért egy pohár vizet, majd nagyokat nyelve megerősítette Erika szavait.

Párkapcsolat-erősítő varázslat

A szerelem fellángolásához vörös rózsákra és piros, ember alakú gyertyákra van szükség. A gyertyát alulról ki kell fúrni, és saját, valamint szerelmünk nevével, születési dátummal egy papírra felírva bele kell helyezni a gyertya üregébe. Növekvő holdtól teleholdig 21 napon keresztül egy-egy gyertyát kell elégetnünk. A 21 rózsát pedig a jósnőhöz kell elvinni.

– Egy oklevelet, egy emlékszalagot és egy koronát kaptam az első helyért. Nagyon büszke vagyok rá, de már készülök a következő, áprilisi versenyre – mondta el a főboszorka. Erika szenteltvízzel és angyalgyertyákkal dolgozik. Fekete mágiával nem foglalkozik, „fehér" boszorkánynak vallja magát. – A jóslás egy része pszichológiai ismereteken alapszik, a médium hite nélkül nehezen működik. Grafológiai szakképesítésem van, számmisztikát is tanultam, így a születési dátumból is tudok jósolni – mondta el a boszi. Ha üstöket nem is, azért főzeteket még ma is használnak a boszorkányok. – Epegörcs ellen macskafüvet keverek össze fekete retekkel, amit fahéjjal szórok meg. Feszültség ellen sárgarépa főzetet javaslok az A-vitamin miatt. A két zöldségből készült főzetbe négy csepp teafaolajat kell csöpögtetni – osztotta meg velünk két speciális receptjét az asszony.

A beszélgetésünk végén egy angyali kislány, Patrícia toppant be a szobába. Erika hetedik, legkisebb gyermeke. – Mi leszel, ha nagy leszel? – tudakoltuk a kislánytól. – Állatorvos – vágta rá komolyan. És azon már nem is csodálkoztunk, hogy Patrícia kedvenc foglalatossága a lovaglás és a sakkozás. És hogy ezt bizonyítsa, átszaladt egy másik szobába. Két sakkéremmel a kezében tért vissza. Mi nem tudtunk olvasni a tenyeréből, de biztosra vesszük: állatorvos lesz.

Olvasóink írták

 • 1. Pagan Federation International 2008. október 11. 12:39
  „A Nemzetközi Pogány Szövetség (Pagan Federation International) hivatalos közleménye:

  Az alábbi közlemény célja a tájékoztatás, nem az ellenséges érzelmek felszítása, ugyanakkor feladatunknak érezzük néhány tévhitet eloszlatni.

  A "boszorkány" szót kétféleképp is értelmezhetjük. Első esetben olyan lunáris vallások követőit értjük alatta, melyek gyökere a kereszténység előttre nyúlik vissza (ezek közül legismertebb a Wicca, de ide sorolhatjuk az olasz Stregheriát, a spanyol Brujeriát, stb.); második esetben a népies, babonatikus mágiát használó személyt jelzi a kifejezés. Tagjaink közt akadnak olyanok, kikhez az előbbi, s olyanok is, kikhez az utóbbi meghatározás áll közelebb, azonban mindannyiunk számára alternatív spiritualitást jelent ez a szó.

  Létezhet-e olyasvalaki, aki kijelenthetné, hogy ő Boszorkánykirálynő, vagy Főboszorkány? Természetesen nem. A boszorkányság annak bármely meghatározása alapján pogány spiritualitás, így nem szerveződik egy nagy, egységes hierarchiába. Bizonyos irányzatokban előfordulnak különböző titulusok, egyesekben a Boszorkánykirálynő is, de ilyenkor mindig hozzá kell tenni, hogy az illető rangja csak és kizárólag az adott irányzaton belül rendelkezik bármilyen jelentőséggel (pl. X.Y. az Alexandriánusok Európai Boszorkánykirálynője). Az irányzatokon belül ezen címet általában elismerésként kapja az arra érdemes személy, gyakran jelzi például azt, hogy kinevelt (legalább) három olyan tanítót, akik saját csoportot tudtak szervezni.

  A boszorkányság azonban nem cirkuszi látványosság és nem játék. Nem szerveznek belőle holmi versenyeket sem Amszterdamban, sem Londonban, sem máshol a világon, főleg nem azzal a céllal és téttel, hogy a verseny győztese kikiálthassa magát boszorkánykirálynőnek vagy főboszorkánynak. Aki ezt állítja, az nem csak nem mond igazat, de a boszorkányság lényegével, sőt alapjaival sincs tisztában. Olyan ez, mintha valaki azt jelentené ki, hogy ő "papversenyen" volt, megnyerte, így most ő a pápa. Szomorú, hogy a 21-edik században ilyen tévhitek elterjedhetnek.

  Kérjük az ezen nyilatkozatot olvasókat, segítsék munkánkat azzal, hogy továbbadják annak információtartalmát. Nem szeretnénk, ha minket, valódi Boszorkányokat olyan szenzációhajhász személyek öntömjénezése alapján ítélnének meg, kiknek viselkedése, hozzáállása nem méltó évezredes, gyönyörű hagyományainkhoz.

  Kelt: 2008. július 19
  Amszterdam

  Morgana, a PFI elnöknője
  Saddie LaMort, NC, PFI Hungary”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aggódnak a szegedi háziorvosok

Szegeden és környékén is óriási az ellenállás a háziorvosok részéről a február 15-étől bevezetendő… Tovább olvasom