Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Évek múltán újra élet lesz a Rákócziban

Kistelek - Újraéled az évek óta üresen álló régi Rákóczi-iskola Kisteleken. A felújítás után tanácsadói és kereskedelmi központot hoznak létre benne, amely a környékbeli vállalkozóknak nyújt majd segítséget.
Nyolcvanmillió forintból felújítják a régi Rákóczi-iskola hátsó épületszárnyát, ahol nemzetközi innovációs termék export és import tanácsadói és kereskedelmi központot hoznak létre. Ennek célja a térség gazdasági szereplőinek segítése lesz – képzésekkel, információkkal.

– A pályázat legfontosabb eleme az volt, hogy ismét hasznosítsuk a régi iskolaépületet, amely az összevonás óta üresen állt – mondta el Sándor Attila szakmai vezető. A régi szárnyhoz nem nyúltak, az újabb részt viszont májusig teljesen átalakítják. A kompetenciaközpontban, amely májusra készül el, lesz előadóterem, könyvtárhelyiség, recepció és számos irodahelyiség. Alapvető feladata pedig az lesz, hogy segítséget adjon az ide betérő vállalkozóknak.

– Lesz ingyenes tanácsadás, pályázatírásban is segítünk, és tartunk majd képzéseket is – sorolta Sándor Attila. – Egyfajta bázis lesz majd az ipari park kapujában, amely nagymértékben hozzájárulhat a város gazdasági életének fejlődéséhez.

Kistelek önkormányzata – együttműködve többek között a Csongrád Megyei Agrár Nonprofit Kft.-vel, Zsombolya város önkormányzatával és Románia egyik legnagyobb kereskedelmi kamarájával – a magyar–román határon átnyúló program keretein belül támogatást nyert arra is, hogy egy közös regionális termékpiac alapjait hozza létre. Ennek részeként egy közös, interrégiós termékvédjegyet hoznak létre, valamint minőségbiztosítási hálózatot alakítanak ki. Ennek egyik legfontosabb eleme a kisteleki ágazati tanácsadói kompetencia-központ, ahol a tapasztalatok, szakismeretek átadása, elméleti képzés, export- és importinformációk, valamint pályázati és energetikai tanácsadás zajlik majd.

A megújult iskola ad helyet a Rákóczi Akadémiának is, amelynek első előadását a hétvégén tartották – egyelőre a Művelődési Központban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve szükséglakásban

Farkas Attila családja 2010 decemberében költözött be egy alsóvárosi szükséglakásba, mert subasai faházukat elöntötte a belvíz. Tovább olvasom