Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Éveken át törvényt sértett a megyei bíróság a HVIM-mel szemben?

Szeged - Törvényt sértett a megyei bíróság a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal szemben – ezt a Csongrád Megyei Főügyészség állapította meg, és a mozgalom hozta nyilvánosságra.
Éveken át sorozatban követett el mulasztást, és hozott törvénysértő végzéseket a Csongrád Megyei Főügyészség szerint a Csongrád Megyei Bíróság a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) szemben – közölte szerdán sajtótájékozatón Toroczkai László, a szervezet elnöke, megyei jobbikos képviselő és Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő, a HVIM tiszteletbeli elnöke.

Toroczkai elmondta: nem tudja, miért vizsgálódott a főügyészség, ő indoklás és kommentár nélkül kapta meg a megyei bíróságtól a főügyészség tavaly novemberi határozatát. Ebben az áll, hogy 2007 óta a bíróság a hatáskörén túlterjeszkedett, és a szervezet jogszerű működését nehezítette, például indokolatlanul szólította fel hiánypótlásra, és módosíttatta az egyesület alapszabályát.

Zagyva György Gyula hozzátette: nem lepődtek meg, évek óta érzik a szerintük politikai megrendelésre történő hátrányos megkülönböztetést a különböző hatalmi ágak részéről. Torczkai véleménye szerint erre a legújabb példa, hogy ő hiába próbálta március 15-re lefoglalni demonstráció helyszínéül az Erzsébet-hidat, ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság elutasította, Tarlós István főpolgármesternek viszont később engedélyezték, hogy lefoglalja a helyszínt.

Olvasóink írták

 • 13. Csecs 2012. február 02. 20:04
  „13: Csak folytatódjon is!”
 • 12. orszagzaszlo936 2012. február 02. 17:46
  „11. világbajnok

  Nem hiányoltam, csak hazugság a név! A magyarázatot ismerem, csak ha valaki ránéz a térképre, akkor Fiume és Magyarország közé szorult Horvátország! Fiume nem volt addig Magyarország része, míg a horvátok nem csatlakoztak társországként 1091-ben. A magyarázkodás helyett, mert ugye az is érdekes, hogy ezt meg kell magyarázni, ismerni kell a történelmet. Sajnos a magyarázkodás nem elég, mert akkor mi van Horvátországgal? S Fiuméban vajon így tudják, ahogy Tóth Toroczkai Lacika és zagyva Zagyva Gyula meg a többi okos tudja? Nagyapám történelemkönyvében áll az, amit alant már leírtam! Magyarországnak 63 vármegyéje volt, s a két háború között ezt még így tudták. Tóth Lacika átírhatja az igazságot, attól még az igazság igazság marad! Még egy apróság! A horthy korban kiadott ércbulla szövegében is 63 vármegye szerepelt! Ha mindenáron ragaszkodnak az eredeti felálláshoz, ami szintén csak 1871 után igaz, akkor miért nem 72 vármegyéről beszélnek?

  Sajnos én, aki nemzeti oldalhoz tartozom, nem állhatom azt, amit a másik oldalról mindig tesznek, s akkor mi kifogásoljuk, a hazugságot és ostobaságot! S ez az, magyarázkodással együtt is!”
 • 11. világbajnok 2012. február 02. 11:00
  „Kedves orszagzaszlo936!
  Csak a pontosság kedvéért (amit Ön annyira hiányolt), ajánlom figyelmébe a Wikipédia HVIM-ről szóló szócikkét, amiben elmagyarázzák a Hatvannégy Vármegye elnevezés eredetét!”
 • 10. bánki 2012. február 02. 08:40
  „Melegek, antifák és hasonszőrűek simán vonulhatnak !

  Hát ?”
 • 9. Atlasz 2012. február 02. 05:51
  „orszagzaszlo936: Igazad van! A hülyeségre mindig van vevő! Több is a kelleténél!”
 • 8. csafe 2012. február 01. 21:30
  „Pedig nyugodtan engedhették volna őket élükön Torockaival (Tóth) felvonulni az Erzsébet hídra. Az nem gyúlékony mint a tévészékház!”
 • 7. orszagzaszlo936 2012. február 01. 20:23
  „Kedves kontrapista!

  Én nem a nemzeti elkötelezettség ellen vagyok, de az ostobaság, ami ráadásul történelemhamisítás, ráadásul nemzeti szinekben, hazugságot tartalmaó névvel, ostoba vezetőkkel, mint a zagyva. Remélem, a Délvidéken okosabb és tanultabb srácok élnek, akik átlátják azt, hogy a zagyvafélék kárt okoznak a nemzeti oldalnak, ahogy a szervezet neve is, mert tudatlanságról tesz bizonyságot! Kiművelt emberfők kellenek a nemzeti oldalra, nem ostobák! Hazugság a szervezet neve, ostoba az elnöke, nem túl jó konstelláció! s aki a nevét sem vállalja, milyen ember? a Tóth nem jó, csak a Torockai, ne már! Ettől magyarabb? Vicc!”
 • 6. kontrapista 2012. február 01. 19:48
  „4.5.orszagzaszlo936
  A HVIM mozgalom ha nem lenne, akkor ki kellene találni, mivel kell egy olyan tömörülés , amely kiáll a megfélemlített magyarok megvédésére szerte a Kárpátmedencébe. A Délvidéken már megalakult a fiókszervezete Magyar Remény Mozgalom névvel, amely részt vesz a májusban esedékes választásokon. Sok sikert fiúk !!!”
 • 5. orszagzaszlo936 2012. február 01. 17:36
  „Egy apróság lemaradt! Zagyva Gyula is jó lenne, ha olvasna és nem hőbörögne állandóan, jó lenne ha tanulna, mert amit produkálni szokott, az a bányás béka hátsójától is igen messze van. S igazán jellemző, amilyen a vezető, olyan a szervezet! Tóth és Zagyva, szép párosítás! Beszélő nevek a magyarság frontján!”
 • 4. orszagzaszlo936 2012. február 01. 17:22
  „Hatvannégy vármegyések meg történelmet hamisítottak, milyen magyar nemzeti szervezet az, amelyik a történelmünket hamisítva nem tudja, hogy Magyarországnak 63 vármegyéje volt, a csatlakozott társországnak, horvátországnak 8 vármegyéje, s Fiume, a vármegyei joggal felruházott szabad királyi város! S Torockai Tóth lacika, aki szégyenli a saját nevét, nekem ne dumáljon nemzettudatról, miközben pont ő az, aki olyan szervezetet hoz létre, amelyik neve hazugság! Ez az igazi gyalázat, amikor már a köztudatba is beivódott ez az ostobaság Tóth Lacikának köszönhetően! Ismertem néhány "kiváló" lényt közülük, egyikük a szittya biznisz jeles képviselője, hogyan csináljunk üzletet a nemzettudatból, ráadásul gagyi módon, bár ő jól él, hisz azokra a helyekre, ahol ők árulnak NAVosok nem járnak, számlát meg biztos adnak! Jobb lenne tenni a nemzetért s nem magyar jelmezben pöffeszkedve élősködni a többieken, akik lelke piros-fehér-zöld!”
 • 3. NP1 2012. február 01. 17:02
  „Az ügyészség fölülbírálhatja a bíróság joggyakorlatát, vagy ez csak a véleménye?”
 • 2. Commander-V2 2012. február 01. 13:10
  „zero: legyél nyugodt, hamarosan majd jogszabály fog születni ezek tiltásáról is.”
 • 1. zero 2012. február 01. 12:45
  „Ugyan ez a gárdával is . A Fővárosi Bíróság jogerős végzésében kimondta, hogy a kerületi bíróságok egyes bírái félreértelmezték a feloszlatott társadalmi szervezetekkel kapcsolatos jogszabályokat.

  A bírói tanács úgy fogalmaz, hogy ,,szó nincs arról, hogy a Fővárosi Bíróság, illetve a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Gárdát feloszlató ítéleteiben az egyenruha viseletét és az alakzatban vonulást tekintette volna jogellenesnek, hanem számos helyen kifejezetten rögzítette ennek ellenkezőjét .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkozás Schäffer Erzsébettel és Szántó Lukáccsal

Január 26-án Schäffer Erzsébet írót és Szántó Lukács festőművészt látta vendégül a település a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár épületében. Tovább olvasom