Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Évértékelő és programbeszéd - Bemutatkozott a szegedi egyetem új vezérkara

Szeged - Sikeres szakaszt zárt 2010-ben és hasonlóképpen sikeres esztendőt remél az új évtől a Szegedi Tudományegyetem. Szabó Gábor évet értékelt, és bemutatta az universitas új rektorhelyetteseit, adminisztratív vezetőit.
Csapatként is együtt dolgozik a Szegedi Tudományegyetem új vezérkara – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Szabó Gábor rektor, mikor bemutatta a 4 rektorhelyettest és a 2 új adminisztratív vezetőt. Megköszönte az elődök munkáját.

– Nem a „tudás és a tanulás templomának" tartják az egyetemet a mai fiatalok, hanem olyan szolgáltató intézménynek, amelyik az állampolgár céljaihoz is igazítja tevékenységét – összegezte tapasztalatát az egyetem előző vezetésében is szerepet vállaló Rácz Béla. Az általános rektorhelyettes feladatkörébe – többek között – stratégiai ügyek tartoznak.

A felsőoktatást érintő törvények változását jogászként és oktatási rektorhelyettesként is a szegedi egyetem pozícióját érvényesítve kíséri figyelemmel Homoki-Nagy Mária. Az ország legrangosabb egyetemén a kutatómunka hatékonyságának fokozásáért kíván dolgozni az új tudományos és innovációs rektorhelyettes, Varró András.

– Nemcsak a tudományok széles körének nemzetközi szintű kutatása és oktatása, hanem széles nemzetközi kapcsolatháló is jellemzi az igazi universitast – jelentette ki Pál József. Az új nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes célja, hogy az SZTE ismertségét tovább növelje az országhatáron innen és túl, ezáltal a legkiválóbbakat ide vonzza.

A két új adminisztratív vezető közül Dömötör Máté főtitkár kihívásnak tartja, hogy az oktatáspolitika változása közepette is biztosítsák az egyetemi működés szabályszerűségét. A gazdasági és műszaki főigazgató, Majó Zoltán pedig a következő négy évben azt szeretné elérni, hogy az SZTE infrastruktúrában is fölzárkózzon Nyugat-Európához.
Sikersorozat.

– Rendezett gazdálkodással, nemzetközi rangú kutatóegyetemként kezdi az új évet a Szegedi Tudományegyetem – jelentette ki Szabó Gábor. A rektor szerint folytatódik az előző évek sikersorozata: a Dugonics téri központ, a mérnökkari épület birtokba vétele közepette folytatják a klinikafejlesztést. Kifejezte reményét: abban is sikeres lesz az SZTE, hogy az itteni fejlesztésekkel Szeged rangját is növeli.

A kinevezett rektorhelyettesek és Dömötör Máté, illetve Majó Zoltán életrajza a Szegedi Tudományegyetem honlapjáról letölthető.

Olvasóink írták

  • 1. Commander-V2 2011. január 05. 22:26
    „Ez a Dömötör Máté látásból ismert ember nekem, úgy öltözik mint egy varjú. Ügyvédként nem élt meg vagy nem szerette azt a munkát? Miért ment be vissza az egyetemre?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A védőoltás nem árt

Csongrád megye - Megfázás és hörghurut. Ez a két leggyakoribb betegség, amely miatt most orvoshoz… Tovább olvasom