Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Extrém sörivás a víz alatt

Szeged - Évek óta tartó hagyomány folytatódott a szegedi sportuszodában: a résztvevőknek a víz alatt kellett időre meginniuk egy üveg sört. Szigorúan üvegeset, korsóval természetesen lehetetlen lenne a küldetés.
– A Szegedi Úszó Egylet egykori és jelenlegi tagjai találták ki ezt a szokást, idén is folytattuk az év vége közeledtével – mondta Csőke Szilárd. A fiatalember, aki szintén tag volt korábban, elárulta, a módszer egyszerű, de ugyanakkor kissé veszélyes is.

– A versenyzőt legalább ketten kell, hogy a víz alatt tartsák. Ő nagy levegőt vesz, alábukik, a sört a szájához tartja. Ahhoz, hogy nyelni tudjon, természetesen levegőt kell fújnia az üvegbe, így aztán gyakran habossá válik a sör. A taktika változó. Ha lassabban iszod, könnyebben jön, de akkor nem marad elég levegőd. Átlagosan másfél perc alatt fogy ki egy üveg. Miután a versenyző kiemelkedik a vízből, előfordul, hogy orrán-száján folyik a hab, de jót nevetünk rajta, a végcél végül is ez – tudtuk meg Szilárdtól.

Minimum két embernek kell lefognia a víz alatti sörivót. Fotó: Csőke Szilárd
Minimum két embernek kell lefognia a víz alatti sörivót.
Fotó: Csőke Szilárd

A végeredmény valóban nem számít ebben a játékban, a fiatalember nem is tudta megmondani, ki nyerte meg a víz alatti sörivás idei fordulóját. Abban volt csak biztos, hogy ő lett az utolsó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Annuska legnagyobb szenvedélye a költészet

Trényi Pálné Beke Annuska 91 évesen szívesen mond verset nagyközönség előtt. Tovább olvasom