Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Ez a l(n)ap más, mint a többi

A hír éltesse! – köszöntötték a Délmagyarországot olvasói, amikor 105. születésnapunkon koccintottunk a borfesztiválon. A közös ünneplésen kiderült: a kicsik kajálják, a nagyok zabálják a lapot, desszertnek a delmagyar.hu sem rossz.
Kamilla a magazinokat, azon belül is a Lillát és a TV-újságot szereti megenni, míg Nándika a Délmagyarország címlapját fogyasztja. Úgy tűnt, utána a zöld sportoldalak a kedvencei – reméljük, ez nem vitaminhiányra, inkább betűéhségre utal nála.

A lapunkat faló egy év körüli kisgyermekekkel és anyukáikkal a XXI. Szegedi Borfesztiválon, a Széchenyi téren találkoztunk, ahol olvasóinkkal együtt ünnepeljük csilingelő koccintásokkal kísérve a Délmagyarország 105. születésnapját. Bár ez a nap más, mint a többi – tudjuk Halász Judit Boldog születésnapot! című dalából – van, ami állandó: a Dél-Alföld lakóinak reggele a szokott módon, újsággal a kezükben kezdődik. Talán már kávéfoltosak is a lapok, a kevésbé szerencsések olvasnivalóját megint megrágta a kutya, vagy a szemfüles szomszéd lenyúlta belőle a tévémagazint, de legalább mindenki naprakész. Velünk ünneplő olvasóinkat is köszöntjük, és közben zörgetünk egy kis papírt: Ön is a hátsó oldalon kezdi a lapszemlét?

Betűéhség hajtja a pöttöm újságfalókat. A legkisebbek is felköszöntötték a 105 éves Délmagyarországot. FOTÓK: Schmidt Andrea
Betűéhség hajtja a pöttöm újságfalókat. A legkisebbek is felköszöntötték a 105 éves Délmagyarországot. FOTÓK: Schmidt Andrea


Az otthon és a munka kelléke
– Persze! – válaszolta a Somogyi-könyvtár igazgatója, aki a friss híreket és a munkáját dokumentáló oldalainkat is kíváncsian olvassa, hiszen közönségük tájékoztatása a Délmagyarországgal sikeres. – Néptáncos voltam, jólesett visszanéznünk az eredményeket, amelyeket elértünk a Délép Táncegyüttessel, de a többi táncsikert is élvezettel olvasom. Ránézek mindig a címlapra, majd megfordítom az újságot, így – mutatta Palánkainé Sebők Zsuzsanna, akit természetesen a napi horoszkópunk is érdekel: szeretné tudni, „mihez tartsa magát", de a családjának azért nem olvassa fel. Testvére – akivel koccintottak is egyet egészségünkre – szintén évtizedek óta olvasónk. A kedvünkért felidézte: egy évekkel ezelőtti költözéskor új lakásukon az első fotót a Délmagyarország készítette a családról, ugyanis szerepeltek egy cikkünkben.

Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi könyvtár igazgatója koccintott az egészségünkre. Egészségére!
Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi könyvtár igazgatója koccintott az egészségünkre. Egészségére!

Borkóstolóhoz mérőpohár és Délmagyar kell

Utunkat tovább folytatva nem mindennapi látvány fogadott: az egyik asztalon mérőpohár állt, benne fél deci fehérbor, fölé hajolva pedig dr. Bánsági Tamás bogarászott egy lapunkból kivágott cikket. Kiderült: munkaeszköz az alkalmi borospohár, hiszen vegyészként dolgozik, ám most kóstolásra használja – épp a borünnepen rendezett verseny legszebb fehérborával töltette meg. Lapunkból értesült Szeged kedvenc italairól, ezért úgy döntött, végigkóstolja a díjazottakat, a Frittmann Pincészet Irsai Olivérjét már ki is pipálta a cikkcetlin.

A lapból puskázott a bormustrához dr. Bánsági Tamás. Mérőpohara kivételesen nem munkaeszköz.
A lapból puskázott a bormustrához dr. Bánsági Tamás. Mérőpohara kivételesen nem munkaeszköz.

– 10-15 esztendővel ezelőtt Újszegeden egy egyszemélyes tüntetést tartottak. Éppen arra jártam, és a Délmagyarország egyik fotósa azt hitte, én demonstrálok, majdnem bekerültem az újságba – emlékezett vissza nevetve a kóstoló fölött. Így akkor nem olvashatott magáról, pedig évtizedek óta előfizetője a lapnak. Most megteheti. – A kedvenc oldalam a Mozaik, ahol az időjárás-jelentés van, inkább többé, mint kevésbé be szokott válni a jóslat – kacsintott.

Rozés csajbuli és magazin-szemle: a Gasztro a kedvenc.
Rozés csajbuli és magazin-szemle: a Gasztro a kedvenc.

Gyermeksikerekés Brad Pitt

Elza, Anita, Éva és Katalin egy rozés csajbulit tartott: amikor kiszúrták hónunk alatt a Lilla magazint, egyből elkérték. Amíg átlapozták, elárulták: a reggelük a delmagyar.hu internetes oldalunkon kezdődik, de gyakran kezükbe veszik a lapot is. – A kedvencünk a Gasztromagazin és a rejtvényújság, de a napi híreket, a sportos és az életmóddal kapcsolatos szövegeket, a Gyógy-ír és a Bizalmasan mellékleteket is örömmel lapozgatjuk – forgatták lelkesen a Délmagyarország aktuális számát. Lapunk az ő életükről is beszámol: gyermekeik sikerével és a munkájukkal kapcsolatos írásokat mindig kikeresik. De hogy unokáik 105 év múlva hogyan olvassák majd a lapot, azt elképzelni sem tudják. Abban egyetértettünk: ha a technika egy háromdimenziós újságot életre hívna, örülnénk egy DélmagyArchív-fotónak Brad Pittről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött a bordányi úton, kórházban a sofőrök

A bordányi úton, a Kulipintyó csárdánál történt balesetben mindkét sofőr megsérült. Tovább olvasom