Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ez történt Csongrád megyében 2012 júniusában

Csongrád megye – Hét nap van hátra a 2012-es esztendőből. Visszapillantás, avagy ez és ezért volt fontos ezen a bő 4262 négyzetkilométeren az év hatodik hónapjában.
Szolg. közl. rögtön az elején: képtelenség minden egyes fontosnak gondolt cikket, történést, eseményt felidézni, nekünk sem ez a célunk. Fogadják el, hogy így és ezt „látjuk" a megyei történésekből. Hat rovatunkat szemléztük, ezek: Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes, Makó, Csongrád és sport, igyekeztünk tényleg Csongrád megyében maradni.

Ön szerint kimaradt valami? Véleménye szerint ez is fontos volt? Nosza, irány a kommentek, és ossza meg a többiekkel és velünk is, mi maradt ki júniusi visszatekintésünkből!

* **

Elveszíti frekvenciáját a szegedi Rádió Mi: kisközösségi pályázat egyelőre nincs, de a rádió egyébként sem szeretne a műsoridő kétharmadában a Médiatanács elvárásainak megfelelő közszolgálati műsorokat készíteni, vagy másodperces lebontásban táblázatokat összeállítani és küldözgetni, hogy mikor mi ment a rádióban.

Szét kell vágni a Szőke Tiszát:
a hajótest olyan rossz állapotban van, hogy a szakértő nem javasolja egyben megőrizni gőzöst.

Gyerekkori hobbija volt a fafaragás, mégis gépésztechnikusnak tanult a vásárhelyi Halász Gábor műbútorasztalos. Nevéhez fűződik a Virág cukrászda, a Szépművészeti Múzeum márványterme vagy éppen a vásárhelyi polgármesteri iroda bútorainak felújítása. Most a görögkeleti templom ajtajait és bútorzatát restaurálja.A Szentesi Rendőrkapitányság elfogta azt a férfit, aki május 17-én robbantással fenyegetőzött, nagy felháborodást és riadalmat keltve Szegváron. Akár két évet is kaphat.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata újabb kétéves szerződést kötött
Mikler Rolanddal. A válogatott kapus 2010-ben érkezett a kétszeres magyar bajnokhoz, az újabb megállapodás 2014-ig szól.

Az SZTE tanár szakjaira összesen
1197-en adták be jelentkezésüket idén. A rektor szerint a pedagóguspálya népszerűtlenségének okai az alacsony társadalmi és anyagi megbecsülésére vezethetők vissza.

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója kezdeményezte elődje, a színészként a társulatban maradt Székhelyi József közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését.
Székhelyi furcsállja az eljárást; Gyüdi szerint döntésének anyagi okai vannak, nincs köze a botrányos egri ügyhöz.Bár a testvérvárosi portékákat árusító makói üzlet 5 éve bezárt, a németországi Löbauban működő hasonló Makó Centrum virágzik: kisvendéglővel, mostanában borpincével bővült. A Magyarország iránti keletnémet nosztalgia, no meg a lélekben makói tulajdonos, Perbíró Anikó lelkesedése élteti.A Szeged 2011 együttese a labdarúgó NB II keleti csoportjában ikszelt Debrecenben, és mivel a riválisok kikaptak, így bennmaradt az osztályban. A korábban elbúcsúzott Vecsés és REAC mellett a Honvéd II. együttese esett még ki.

Válogatott centert igazolt a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata: az A csoportos együttes bejelentette, hogy két évre leszerződtette a korábban Kecskeméten játszó, 24 éves Csorvási Milánt.

Megverték az Egyesült Arab Emirátusok sakkszövetségének egyik tagját Szegeden, a férfi súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a The National című, Abu Dzabiban működő lap híre alapján a hvg.hu.
A férfi az ország 18 éves nagymesterét kísérte el Magyarországra, hogy Lékó Péterrel készülhessen az augusztusi junior sakk-világbajnokságra.

Hamarosan lezárul a makói városközpont-felújítás műszaki átadása, már csak kisebb utómunkák folynak.
Mi változott a Hagymatikum körül? Két furcsaságtól eltekintve szemet gyönyörködtető, hangulatos a végeredmény.

Megújult a makói városközpont. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Valódi majális hangulatot teremtett Csongrádon a Bodrogi Bau Kft.
új áruházának megnyitóján. Az Új Ház Centrumot az egykori Bútorgyár irodaépületének átalakításával hozták létre annak földszinti ebédlőjéből.

Új áruház nyílt az egykori Bútorgyárban. Fotó: Palatinus Csaba (galéria)

Nagy László, a Barcelonával spanyol bajnok világklasszis átlövő három év kihagyás után
csatlakozik a világbajnoki selejtezőre és a londoni olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéhez.

Nagy László ma bejelentette visszatérését. Fotó: MTI/Illyés Tibor (galéria)

Két hónapja büntet az ÁNTSZ a nem dohányzók védelméről szóló törvény miatt. Azaz csak büntetne, hiszen még nem tapasztaltak súlyos törvénysértést. Minden megkérdezett kocsmáros forgalomcsökkenésre panaszkodik, de nem mindenki a cigistoppal indokol.

Naponta 5–6 liter anyatejet visznek a vásárhelyi védőnői szolgálat anyatejgyűjtő állomására Vásárhelyen. Az elmúlt években
csökkent a leadott mennyiség, ezért várják az édesanyák jelentkezését. Vannak, akik a háztól házig szállítást választják.Lezárják a szegedi Somogyi, a Toldy, az Eötvös, az Apáthy utcát, valamint a Dugonics tér parkját és az Árpád teret. Kezdődik a Dugonics tér és környékének 730 milliós felújítása.

Kezdődik a Dugonics és az Árpád tér felújítása. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. április végén benyújtotta pályázatát fedett uszoda építésére. Az elbírálás nyáron várható. Ha zöld utat kap a Kurca-parti projekt, jövőre startol a munka, és
2014 tavaszára elkészülhet a sportuszoda.Elvonult a Vénusz a Nap előtt: reggel fél hat után már a Nap is előbújt a felhők mögül. Szeged határában közel 30-an figyelték az évszázad csillagászati eseményét.

Élőben a Vénusz átvonulásról. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Így látták olvasóink a Vénusz vonulását. Fotó: olvasó-tudósítóink (galéria)
Így nézték a világban a Vénusz áthaladását. Fotó: MTI (galéria)
Több olvasónk jelezte: „eltűnt" a mintegy 4 négyzetméteres, fehér alapon színes
városcímer, amelyet még tavaly októberben helyeztek el a vásárhelyi városháza I. világháborús emlékmű felőli bejáratánál.

Elfogadták a vásárhelyi közgyűlésen
a tramtrain megvalósíthatósági tanulmányát, és szavaztak a városon belüli nyomvonalról is.

Fél évszázados álmát valósította meg a Kiszomborról elszármazott, 91 esztendős Husztik György azzal, hogy egykori házánál
emléktáblát avathatott Bruck Dezső tiszteletére. Az orvos gyermekkorában megmentette az életét – az egész falu szerette, a holokauszt áldozata lett.14 milliót költ magára Szeged. Szűkös költségvetéséből csak a legszükségesebb felújításokra költ az önkormányzat.

Nem vizsgálja felül a Kúria
a mindszenti betegügyben született ítéletet: elutasította a vásárhelyi doktornő védője által benyújtott, erre vonatkozó kérelmet.

Felmentette Áder János köztársasági elnök azt a Csongrád megyei bírót, aki tavaly
súlyos kritikával illette a bírói szervezetet, ezért a bíróság fegyelmi eljárást indított ellene, és felmentését kezdeményezte.

Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyés püspök szentmisén ünnepelte püspökké szentelésének
25. jubileumát a szegedi dómban.

Ünnepi szentmisével ünnepelte püspökké szentelését Gyulay Endre. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Csaholástól volt hangos a maros-parti kemping területe Makón: három éves szünet után újra
nemzeti kiállítást rendezett a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) városi szervezete.

Kutyaparádé a Maros-parton. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A vásárhelyi kötődésű Risztov Éva a nyíltvízi úszók
10 kilométeres olimpiai számában is rajthoz állhat a londoni nyári játékokon.

Több mint ezren vettek részt
a Tour de ÁRKÁD-on.

Tour de Árkád. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Leégett a makói Tequila söröző.
Egyelőre nem tudni, miért csaptak fel a lángok. A kár több milliós, az épület bérlője igyekszik 3 napon belül rendbe hozni legalább az alsó szintet és újra kinyitni.

Leégett a Tequila söröző. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Az üllési Markovics Attila munkahely reményében egy pesti cégen keresztül érkezett április végén Londonba, ahonnan
3 hét után szinte menekülnie kellett. A fiatalember 700 ezer forintot bukott az angliai kitérőn.

A méh és a belek átszúrása műtéti kockázatnak, szövődménynek tekinthető, az viszont, hogy ezt nem vette észre a nőgyógyász, már szakmai szabályszegés: így szól a pécsi igazságügyi orvos szakértők véleménye
a szentesi L. Fábián büntetőügyéről. A pécsiek szerint az orvos mulasztása közvetlenül nem, csak közvetve hozható összefüggésbe a halálesettel.

Az obstrukciót emlegető fideszes képviselők rendesen jártak bizottsági ülésekre az elmúlt fél évben, más – főként jobboldali – városatyák és pártdelegáltak azonban
sűrűn hiányoztak. A bizottsági munkáért havi bruttó 30–100 ezer forintot kapnak a képviselők.Húszezres bírság, tanári pofonok, telefonos fenyegetés. Állításuk szerint ezeket kapják a makói görkorisok és deszkások. A helyi önkormányzat rendeletben kirívóan közellenséges magatartásnak minősíti a főtér közeli utcákban végzett effajta sporttevékenységet. A fiatalok rettegnek, sportpályájuk nincs, a segítség csak ígéret – állítják.Hét év után végre elkészült a Csongrád-Bokroson is forgatott Tüskevár. Azért tartott ilyen sokáig a munkafolyamat, mert a produkció készítői állami támogatás nélkül, magánbefektetői kölcsönből fedezték a kiadásokat.

Györgyiné Koncz Judit dékán után távozott posztjáról a szegedi hittudományi főiskola tanulmányiosztály-vezetője, Skamla Gábriel is, aki szintén érintettje volt
a galferences blog által kirobbantott botránynak.

A múzeumok éjszakáján nyíló Munkácsy-kiállítás legnagyobb attrakciója, a 2,5 milliárd forint értékű Golgota a helyére került a Móra-múzeumban.

Kifeszítették a 2,5 milliárdot érő Golgotát a Móra-múzeumban. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Helyi védelem alá kerülhet
az I-es kórház parkjának egy része, valamint a védőnőképző területén található két mocsárciprus.Átvenné júliustól öt évre egy szegedi cég a Belvárosi mozi üzemeltetését. Az önkormányzat meglepődött, a mozit vezető IH pedig azt mondta: bár a kft. megkereste őket, nem tervezik átadni a Belvárosit. A kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: elképzelésük segítő szándékú.Stabil az állapota annak
a 86 éves vásárhelyi néninek, aki távozott otthonából. Két napot a Kincses temetőben töltött. Eltűnését dédunokája jelentette a rendőrségnek, a polgárőrök segítségével találták meg.

Katona György, erdélyi származású
szentesi mozdonyvezető az anyanyelvével együtt hét nyelvet ismer, köztük a japánt, s az utóbbi időben kínaiul is elkezdett tanulni.86 évesen elhunyt Förgeteg Szilveszter, lapjaink volt munkatársa, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Örökös Tagok Testületének alelnöke.

Vinczéék hoppon maradtak, amikor a végtörlesztés miatt eladták lakásukat, miközben a kormány változtatott a szabályozáson: a határidő év végi megrövidítése miatt a kedvezményes helyett napi árfolyamon kellett visszafizetniük kölcsönüket.


Végtörlesztés: kétmillió forintot buktak Vinczéék. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Sok őstermelő nem tudja vállalni az este 8 óráig tartó árusítást
a Mars téri piacon, és az üzletek többsége is bezár már a délután közepén. Két hete vezették be a hosszított nyitva tartási rendet: a piacigazgató szerint egyre több vásárló talál vissza délutánonként a Marsra.

Csak két árus volt talpon a piacon. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A már korábban a Fidesz–KDNP vásárhelyi szervezete által megnevezett polgármesterjelölt, Almási István mellett a Jobbik és az MSZP is önálló aspiránst szeretne indítani várhatóan a nyár végén esedékes időközi választásokon.
Egyelőre nem nevezték meg, hogy kit. Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) független jelöltet támogatna, a Szolidaritás is.

Makó Gerizdes városrészében, illetve Apátfalván és Magyarcsanádon
már fektetik a szennyvízcsatornákat, de a közeljövőben – az előzetes ütemtervnek megfelelően – ott is megkezdődik a munka, ahol most még a tervezés folyik – tudtuk meg a makói szennyvízcsatorna-hálózat építésével megbízott Makó–OEK Konzorcium termelési igazgatójától.Láncra verve tartottak két napon át egy 76 éves felgyői férfit egy tanyán – hangzott el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tegnapi sajtótájékoztatóján. Az idős férfit az emberrablók – apa és fia – azzal gyanúsították, hogy tanyájukról korábban ellopott egy utánfutót. A felgyőiek szinte csak erről az ügyről beszéltek ottjártunkkor – nem hitték volna, hogy ilyesmi történik a településen.

Láncra verték a 76 éves férfit Felgyőn. Fotó: CSMRFK, Králik Emese (galéria)

Öt éven át nem léphetett be a Móra Ferenc Múzeumba Szalontai Csaba régész, aki munkaügyi perben állt az intézménnyel. Nem tudta befejezni az M5-ös ásatások idején elkezdett munkáját. A mostani igazgató engedélyével
ismét hozzáférhet a leleteihez: néha így is változik a világ.
Tiszavirágok (Polingenia longicauda) lepték el a folyó felszínét Szeged és az országhatár között, rajzó kérészek ezreit látni a Tisza-partján esténként.

Virágzik a Tisza! Olvasói fotók. Fotó: olvasói-tudósítóink (galéria)

Az országban egyedülálló látványosság épül a makói Maros-parton.
A lombkoronasétány várhatóan jövő februárra készül el.Mivel megnyerte a 200 méteres válogatót a Maty-éren, Douchev-Janics Natasa a K2 500 méter mellett K1 200 méteren is ott lehet Londonban.

A világ egyik legjobb természetfotósa és egy vak férfi fényképezett együtt madarakat egy Bakshoz közeli lesen. Máté Bence csak instrukciókkal segített a látássérült Dudás Imrének a képek elkészítésében.

Vak férfi fotózott madarakat Máté Bencével. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Renitens viselkedés miatt eltiltottak három nyolcadikos diákot a ballagástól Mindszenten. Végül csak egy fiú maradt távol az ünnepségtől. Hogy mit tettek a fiúk, nem tudjuk, mert az iskola és a család sem kívánt nyilatkozni az ügyben. Zsótér Károly polgármester ugyanakkor dicsérte a tantestületi döntést, ami szerinte országosan is
példaértékű.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata újabb játékost igazolt, a magyar válogatott Balogh Zsolt és a szerb válogatott Marinko Kekezovics után a horvát válogatott Alen Blazeviccsel kötött szerződést. A megállapodás két évre szól.

2015-ig nem kell visszasajtolni a termálvizet. Ez pozitív döntés a kormánytól a dél-alföldi kertészeket tömörítő szövetkezet elnöke szerint, de ezzel nincs vége az ügynek. Szirbik Imre szentesi polgármester szerint a visszasajtolási kötelezettség felfüggesztése semmit sem old meg, azt végleg el kellene törölni pár héten belül. Különben befellegzett a kertészeteknek.Akár igazi is lehet az a Hitler-szignóval ellátott festmény, amelyet a Heves megyei nyomozók találtak a múlt héten egy szegedi magánházban. A képek eredetisége mellett azt is vizsgálják, bűncselekményből származnak-e, és hogy ki lehetett az eladó és a vevő. Igazi Gulácsyért már 120 milliót is fizettek ki Magyarországon.

Picasso, Klimt, Hitler, Gulácsy és Derain szignójával ellátott képeket találtak a rendőrök. Fotó: MTI/Tréba Ákos (galéria)

104 éves hajnali melegrekord dőlt meg Szegeden. A rekord mostanáig 22,2 Celsius-fok volt, ezt 1908-ban Baján mérték. Június 20-án virradóra viszont Szegeden ennél is melegebb, 23,1 fok volt.

Hőségriadó! Napi melegrekordok dőltek meg. Fotó: MTI (galéria)

Ősztől 5 megyei település 5 iskoláját és 3 óvodáját
veszi át a Szeged–csanádi Egyházmegye 100 pedagógussal és 1366 gyerekkel. Az iskolai főhatóság vezetője, Barabás Hunorné szerint meglátszik az intézményeken a többlettürelem és szeretet.Már kialakították az idei nyár szenzációjának szánt útvesztőt egy hatalmas kukoricatáblában
Kiszombor mellett – a falu legismertebb műemlék épületét, a Rotundát idézi fel.Az alapra jöhet az erős felépítmény; még nehezebb idény előtt áll a csapat; kész játékosokban gondolkodnak; segíteni akart a pályán is; egy percig sem akarta feladni a munkát; eldőlt az edzőkérdés – a Szeged 2011 labdarúgócsapatának sportigazgatójával, Adem Kapiccsal beszélgettünk a felsorolt témákról.Svéd válogatott játékost szerződtetett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata: a klub leigazolta a svéd Jonas Larholmot, aki a dán Aalborgtól érkezik.

Rémisztő sajtóhírek jelentek meg a Tiszáról, miszerint a medre évente 3 centit emelkedik, éppen ezért 50 év múlva a mainál másfél–két méterrel magasabb gátak kellenek. Megkérdeztük a vízügyi szakembert.

Égig érő gátak kellenek? Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ázsiában is népszerű a vásárhelyi Búzás Luca különleges, merész ruhakollekciója. Az idén diplomázott 22 éves lány ma már Sanghajban dolgozik.
Európában telített a divatpiac – jegyezte meg.Lólábak röpködtek a szegedi közgyűlésen. Mégsem lesz szesztilalom Szeged belvárosában – döntöttek a képviselők a városi közgyűlésen. A Fidesz-KDNP-Jobbik többség elfogadta Keresztúri Farkas Csaba Árpád téri országzászló-emlékmű felállítására tett javaslatát. A büdzsé módosításával 237 millió forintot vont el a várostól a jobboldali többség. Nem menesztették Miklós Péter SZINT-igazgatót.

Szeged közgyűlése 2012. június 22-én. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Móra Ferenc Múzeumban, a Móra parkban és a vármúzeumnál több mint 6 ezren fordultak meg este hat és éjjel 1 óra között. A becslések szerint
a Múzeumok Éjszakája 2012 tíz különböző szegedi helyszínein összesen több mint 10 ezer látogató fordult meg.

Múzeumok éjszakája 2012 Szeged: ízelítő az esti eseményekből. Fotó: Móra Ferenc Múzeum (galéria)

Peking után Londont is megcélozzák: ismét útjára indult
a Pannónia Expedíció – melyet a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. és a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. is támogat – Treszl Gáborral és Hunyadi Bencével az idei olimpiai játékokra. A végcél Anglia egy "kis" kitérővel, a túra hossza összesen 11 ezer kilométer lesz.

Panni néni újra száguld. Fotó: Palatinus Csaba (galéria)

Az E-Star Alternatív Nyrt.
rendkívüli felmondással megszüntette a hódmezővásárhelyi önkormányzattal kötött hőszolgáltatási szerződését, és több más önkormányzattal is így jár el – közölte a társaság a BÉT honlapján.

Olvasó-tudósítónk beküldött információja alapján megírtuk:
megrepedt a Hagymatikum oldalfala. A kivitelező garanciában javít.Lapunk információja szerint többször megütötte és földhöz vágta 7 éves nevelt lányát az a férfi, aki a szentmihályi Holt-Tiszán horgászott a családjával. A 33 éves férfit őrizetbe vették. Ellene kiskorú veszélyeztetése és testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon eljárási hiba miatt hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét a Virág cukrászda ráépítési perében.

A K-4 1000 méteres számban kétszeres ötkarikás aranyérmes Vereckei Ákos és társai egy újabb válogató kiírását kérik Storcz Botondtól és a szövetségtől.

Párizsi szelet okozhatott szalmonellafertőzést Szegeden és Domaszéken. 38-an betegedtek meg, köztük 26 általános iskolás, 8 bölcsődés. 4 gyereket még mindig kórházban ápolnak. Az ételt szállító cég szerint a hőség vagy a későbbi, nem megfelelő kezelés is okozhatta a fertőzést.

Jégeső, rovarok, aszály – ezeket a problémákat említik a görögdinnyeárusok Szegeden. Azt mondják, az idei szezonban biztosan drágábban fogják adni a dinnyét, mint tavaly. Jelenleg 200–300 forintot kérnek egy kilóért.

Görög dinnyeszezon: 200-300 forint a ˝szilárd piros víz˝ kilója. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Nyílt levelet írt az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak Szirbik Imre, Szentes polgármestere, hogy a város kórházában továbbra is végezhessenek ortopédsebészeti műtéteket, és megmaradjon a fertőzőosztály is.

Döntést hozott a szegedi trolitender ügyében a Közbeszerzési Döntőbíróság: kimondta, hogy az önkormányzat mindenben a hatályos törvényeknek megfelelően járt el tömegközlekedési nagyprojekt trolibeszerzésre kiírt tenderében.Újra kezdődik a 2-es villamosvonal kötbérpere: a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Szegedi Törvényszék márciusi határozatát, amelyben elutasította a szegedi önkormányzatnak azt a keresetét, hogy maximális összegű, 417 millió forint kötbért követel a 2-es villamos vonalát építő Szeged Villamos 2 Konzorciumtól.

Nem érti, miért támadta meg három fiatal, eddig senkivel nem volt konfliktusa – mondta a machetével megvert szentesi hajléktalan férfi. Műtéttel állítják helyre az arcát.

A várakozó kocsikba rohant egy kamion Röszkénél. A balesetben nyolc autó tört össze, egy ember meghalt, tizennégyen megsérültek. A kamion sofőrjét őrizetbe vették.

Halálos tömegszerencsétlenség Röszkénél. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Hatalmas meglepetés született a wimbledoni teniszbajnokságon a második fordulóban. A férfiak mezőnyében Rosol 6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4-re legyőzte a spanyol Nadalt. Érdekesség, hogy a cseh fiú a Hód TC-vel 2009-ben csapatbajnok lett Magyarországon.Sorozatunk korábbi összeállításai:
januári összefoglalónk,
februári összefoglalónk,
márciusi összefoglalónk,
áprilisi összefoglalónk,
májusi összefoglalónk.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2012. december 25. 18:43
    „na, akkor ide meg azt írjuk, hogy 36. névnapomat ünnepeltem, bár nem emlékszem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjféli mise a szegedi dómban

Sokan tették tiszteletüket szenteste a szegedi fogadalmi templomban az éjféli misén, amelyet Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrált. (képgalériával) Tovább olvasom