Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ezeket a filmeket szerettük 2014-ben

Szeged - Megkértük a szegedi mozikat, hogy gyűjtsék össze, mely filmek voltak a legnépszerűbbek 2014-ben. Scorsese mozija mellett A hobbit harmadik része és A majmok bolygója érdekelte a legjobban a nézőket, a magyarok közül pedig a VAN valami furcsa... és a Fehér Isten.
A Wall Street farkasára voltak a legtöbben kíváncsiak a szegedi Cinema City nézői közül 2014-ben. A Martin Scorsese által rendezett amerikai életrajzi dráma premierje 2013 decemberében volt, mégis erre a filmre váltottak a legtöbben jegyet tavaly. Ha csak a 2014-ben bemutatott filmeket nézzük, akkor a Cinema City Szeged moziban az Így neveld a sárkányodat 2-t nézték meg a legtöbben – tudtuk meg Buda Andreától. A mozihálózat marketingvezetője elmondta: bár az előbb említett animációs mesére voltak a legtöbben kíváncsiak, A hobbit harmadik részének december 18-án volt a premierje, és két hét alatt a második legnézettebb film lett náluk. Listájukon a harmadik helyen a Csillagok között szerepel, ezt követi A csajok bosszúja és a Transformers: A kihalás kora.

– Mivel cégünk a londoni tőzsdén van jelen, sajnos nem tudunk nézőszámeredményeket mondani. Annyi azonban biztos, hogy a Cinema City teljes hálózatában 2014-ben több jegyet adtunk el, mint az előző évben – magyarázta a marketingvezető.

Fehér Isten és Swing

A legnépszerűbb külföldi film A majmok bolygója volt a szegedi Belvárosi moziban. A 60-as években készült film digitalizált változatára több mint 1600-an voltak kíváncsiak. A Wall Street farkasa került az ő listájuk második helyére, amit a Csillagok között című látványos űreposz követ – tudtuk meg Szabó Éva Andreától. A mozi vezetője a magyar filmeket is sorba szedte: náluk Mundruczó Kornél Fehér Istene vezeti a legnézettebb filmek listáját, erre közel 800-an váltottak jegyet. A sorban szorosan követi ezt a filmet Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, illetve Fazekas Csaba Swing című filmje, mindkettő 700 körüli nézőszámot produkált.

Meghosszabbították. Pedro Almodovar Eszeveszett mesék című filmje is a sikeres alkotások közé tartozott tavaly a Belvárosi moziban. Fotó: Kuklis István
Meghosszabbították. Pedro Almodóvar Eszeveszett mesék című filmje is a sikeres alkotások közé tartozott tavaly a Belvárosi moziban. Fotó: Kuklis István

Művész- és gyermekfilmek

– A művészfilmek közül A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című volt a legnézettebb tavaly, ezt Almodóvar Eszeveszett mesék és Hallström Az élet ízei című alkotásai követik – sorolta Szabó Éva Andrea, majd azt is elárulta, hogy ezeket a filmeket később is műsorra tűzik a filmklubban.

A gyermekfilmek közül a Belle és Sébastien című, francia családi filmre voltak a legtöbben kíváncsiak. A Madagaszkár pingvinjei második lett, a Rio 2. pedig megszerezte a harmadik helyet. – 2014-ben a tavalyi évhez viszonyítva a mozilátogatók száma közel 9500 fővel nőtt, és nőtt a jegybevételünk is – árulta el a Belvárosi mozi vezetője.

Az észt hét volt a legnépszerűbb

A Grand Caféban a tavalyi adatok alapján a legnézettebbnek járó első helyet a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film szerezte meg, ezt követi A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt, valamint a Borgman – mondta Tóth Péter Zoltán. – Nagyon jól mentek a tematikus filmheteink, évek óta a legnépszerűbb az Észt Hét, de nagy látogatottsága volt a szlovák és a francia filmnapoknak, és megünnepeltük a Twin Peaks évfordulóját is – tette hozzá a művészmozi munkatársa.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekei előtt ütötte feleségét

Az ügyészség vádat emelt a Szeged környéki faluban lakó férfi ellen. Tovább olvasom