Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ezen a héten eldől Magyar Anna sorsa

Szeged - Ezen a héten eldől, hogy Magyar Anna marad-e a megyei közgyűlés elnöke. Ez múlik azon is, hogy kiáll-e mellette a Fidesz. A párttól hivatalos nyilatkozatot még senki sem tett. A politikus szombaton azt nyilatkozta, megérti Csonkáné Balda Ilona főjegyző lelkiállapotát, de ő márpedig nem bántotta.
Tegnap reggel már arról küldött közleményt, hogy valójában a főjegyző támadt őrá. Most följelenti Csonkánét és a sajtót. Pénteken rendkívüli közgyűlés.

Bár már az MSZP és az SZDSZ is véleményt nyilvánított a szegedi megyeházán történtekről, a Fidesznél – Magyar Annán kívül – még senki sem tett hivatalos nyilatkozatot az ügyben. A párt regionális igazgatója, Kerényi János mondta ki csupán, hogy „tízéves politikusi pályafutásom alatt ilyen helyzettel még nem találkoztam". A háttérben folyik az egyeztetés a párton belül, arról is, hogy ezek után hogyan tovább.

Információink szerint ma vagy holnap a párt egyik országos testülete is tárgyalni fogja a Csongrád megyében történteket. Ezt az értesülésünket Kerényi János is megerősítette. Martonosi Györgytől, a megyei közgyűlés polgári frakciójának vezetőjétől pedig úgy tudjuk, csütörtökön tart ülést a képviselőcsoportjuk, szóba kerül ez a téma is, azután alakítják ki hivatalos álláspontjukat. Pénteken reggel kilenckor pedig rendkívüli ülést tart a megyei közgyűlés: Martonosi arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyar Anna még azelőtt kitűzte az időpontot, mielőtt az MSZP–SZDSZ-frakciónak az erre vonatkozó beadványa megérkezett volna a titkárságához.

A megyei önkormányzat honlapján, a www.csongrad-megye.hu-n tegnap délelőtt már olvasható volt a napirend is. A 2. pont címe így hangzik: „Vizsgálóbizottság alakítása a Csongrád Megyei Közgyűlés Hivatalában 2008. szeptember 24-én történt események és előzményei kivizsgálására." A téma előadója maga Magyar Anna.

Az elnök a történtek rekonstruálásában is átvette a kezdeményezést. Múlt héten azt mondta, szakmai természetű, hangos vita támadt köztük, és azzal követtek el hibát mindketten, hogy ezt a vitát az irodán kívül is folytatták.

A hét végén szerettük volna megkérdezni tőle, mi a véleménye a szombati újságban megjelent interjúról, amelyben Csonkáné Balda Ilona főjegyző elmondta, történt fizikai erőszak az elnök asszony részéről. Magyar Annát most már nem sikerült elérnünk, egy szegedi internetes portálnak azonban nyilatkozott. Azt mondta, megérti Csonkáné Balda Ilona lelkiállapotát, de továbbra is fenntartja: ő nem ütötte meg a főjegyzőnőt, aki nem is került a földre. Tegnap reggel levelet írt a hivatal dolgozóinak, biztosította őket „a feszült helyzetben" arról, hogy nagyra becsüli a munkájukat, és arra kérte őket, hogy koncentráljanak a munkájukra. Kora délután pedig új közleményt juttatott el a sajtóhoz és az összes megyei képviselőhöz. Eszerint feljelenti a főjegyzőt, mert „hamisan nyilatkozott". A valóság ugyanis Magyar Anna szerint az, hogy a főjegyző támadt őrá. Most feljelentést tesz Csonkáné Balda Ilona, és a történtekkel foglalkozó sajtóorgánumok ellen. A hírről megkérdeztük a főjegyzőt, aki nagyon megdöbbent. Úgy tudjuk, tervezi, hogy elmegy a pénteki közgyűlésre.

A legújabb közlemény

„Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke rendkívüli közgyűlés összehívását és vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a mai napon, szeptember 24-én a megyeházán történtekkel kapcsolatban. A szombati sajtóban megjelent állításokkal ellentétben a főjegyző támadt az elnökre. Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke emiatt tesz feljelentést dr. Csonkáné dr. Balda Ilona ellen, mivel a sajtóban tett nyilatkozata nem igaz. Korábban Magyar Anna megyei elnök és a főjegyző megegyeztek abban, hogy az incidenst belső hivatali ügyként kezelik, és együtt kívánnak dolgozni. A hétvégi hamis nyilatkozattal ezt a megállapodást szegte meg a főjegyző. Az elnök asszony a személyét támadó, téves híreket közlő sajtóorgánumok ellen szintén feljelentést tesz. A rendkívüli közgyűlés 2008. október 3-án, pénteken reggel 9.00 órakor kezdődik a megyeháza Csongrád Termében."

Olvasóink írták

105 hozzászólás
 • 105. Hal`Istennek..... 2008. október 01. 01:19
  „.....meg ezen a heten eldöl!

  A jövö heten mar vegre nyugodtan szeretnek aludni!!!!!!!”
 • 104. Sajnalkozo-nak! 2008. szeptember 30. 21:30
  „Igazad van!

  Ne hibazzunk többet!!! OK.

  De most Te "mellenyultal", mar megint hibaztal a 102.-ik hozzaszolasoddal!!!!”
 • 103. jobboska 2008. szeptember 30. 20:59
  „A Lázár, Kalmár, Bodó vonal is dörzsöli a tenyerét. Köcsög széthúzó banda a szegedi jobboldal, a másik fele pedig impotens, egy-két jó arc van csak. A baloldal szélhámosok gyülekezetem, akkor sem adnám a voksom nekik, ha a fogamat húznák, de őnáluk sokkal kevesebb az impotens és ha gáz van összezárnak. Ennyi. Ráadásul van egy-két beépítetjük a múltból tt-ott (Délmagyar, bíróság, Fidesz stb.) Szeged szoci marad örökre, jóérzésű jobboldali ha nem bírja ezt a szomorú jövőképet költözzön el.”
 • 102. Sajnálkozó 2008. szeptember 30. 20:54
  „Döbbenetes számomra némelyik bejegyzés. Azt hiszem sokunk nem különb politikusainknál!

  Hogy várjuk el vezetőinktől a normális hangnemet, ha mi sem tudunk valamihez úgy hozzászolni, hogy abban ne legyen káromlás.

  Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

  A Délmagyart is mint minden más bulvár lapot is el kell adni, kell a hír! Az hozza pénzt!

  Ma Magyarországon nem az Érték az érték, hanem a botrány. Ha nincs botrány nincs hír! Nincs lapszám!

  Mielőtt valakiről, legyen az Magyar Anna, vagy bármilyen politikus lehúznánk a vizes lepedőt, jobb lenne várni, hogy mi az igaz és mi nem! Nem mind arany, ami fénylik!

  Ha töredéke is igaz annak, amelyet megírt a DM, bizony le kell vonni az illetékeseknek a következményeket, DE ez nem jogosít fel bennünket az alpári stílusra. Lehet, hogy Magyar Anna hibázott! De ki nem? Én naponta sokszor és sokat hibázom. Lehet, hogy nem vagyok vezető politikus, de a hiba annak ellenére hiba! Te nem hibázol? Te soha nem kiabálsz? Jó neked! Írigyellek!”
 • 101. aki 2008. szeptember 30. 20:54
  „Én elhiszem , hogy Pannika nem emlékszik. Miért hazudna? Csak nem hazudik? Viszont miért nem emlékszik? Nem lehet, hogy piás volt? Akkor gerjednek be ennyire az emberek. Székeket borigatott, az áldozata segítségért kiáltozott! Panni elfelejtette? Nem lehet az. Csak egy esetben.... Ki tudja? Nem látta valaki? Egyenesen ment be az irodába? Ki látta?”
 • 100. egy szavazó állampolgár 2008. szeptember 30. 20:40
  „A minden hirre olyan gyorsan intézkedő FIDESZ hol van már? Egy hete lassan, hogy az a személy akit megye székébe nyomott még ilyen embertelen magaviselet után is fenyegetőzik és keresi az igazát, hol ott már ki kellett volna takarítani a bársonyszékből. Nem az Ővéből, (helyesen írom) hanem Csongrád Megye székéből.
  Magyar(oskodó) Annát takarítani a közéletből! Ez a tuti megoldás. A FIDESZ becsülete és jelleme is ezzel mérhetőbb lenne a közvélemény számára. Ha nem akkor, "vétkesek közt cinkos aki néma".(Jónás proféta) Igaz az Országházban már akasztással fenyeget a FIDESZ, akkor egy megyei szinten már le sem szarja a jóérzésű, becsületes szavazó állampolgárokat a FIDESZ.”
 • 99. M.A.-nak 2008. szeptember 30. 20:34
  „...meg kellene csak egyszer hallgatni a "Youtube"-n
  Keith Richards : "Dead Flowers (live)" c. szamat!!

  Tudom, izlesek es pofonok.....

  De ez a szam pont a cikkhez illik!!!!!”
 • 98. KukoricaJancsi 2008. szeptember 30. 20:32
  „Képmutató emberek!”
 • 97. csak 1 vélemény 2008. szeptember 30. 19:58
  „Menni kell M.A.-nak ! Nagy pecsét esett a becsületén.Ha marad,a megyében annyi a Fidesznek ! Különben,ha nem történt volna semmi,akkor nem lett volna visszhangja!
  Akkor miért adott nyilatkozatot,hogy bocsánatot kért ? A semmiért ?
  Nagyon mosdik,fél hogy elkerül a húsosfazék mellől.”
 • 96. Tantusz 2008. szeptember 30. 19:45
  „Szerintem, mar eldölt a sorsa!

  Marad! (Fogadjunk?)

  Csak ugy mellesleg: velem is kiabalt mar a fönököm, de arrol sehol sem olvastam!!”
 • 95. Suttyóka 2008. szeptember 30. 19:19
  „91-nek!

  Ez nem bulvárhír! Bulvárhír az, ha valami noname sztárocska éppen kivillantotta a bugyogóját vagy akármit.....

  Itt egy megyei közgyűlési elnök (Bunyós Panni) tetteiről, mellébeszéléséről és hol így, hol úgy nyilatkozatairól van szó!!!! Vagy egy szinten van a fideszes elnökasszony a búlvármacával?????

  Hmmm........”
 • 94. V1x1 2008. szeptember 30. 19:17
  „Hozzaszolo0: tévedsz (kár, hogy már nem vagy itt)
  1. MA nem igazán politikus kb 25 évig közgazdász volt, nemrég kérték föl, hogy legyen politikus, nézzé má´ utána.
  2. Mondjá má még egy olyan esetet, amikor MA feljelentést tett?!
  3. Most viszont LESZ följelentés.
  Amúgy meg puccs az egész valakik kaptak az alkalmon!
  Az újságokat nem az érdekli, hogy mi igaz, hanem, hogy mi hangzik jól!
  Az emberek meg a botrányra harapnak, mint ti itt...”
 • 93. Alpesi01 2008. szeptember 30. 19:13
  „"Hinni a templomban kell gyerekek!!!" Sz@rni meg a WC-én, illetve nagy ívben sz@rni meg erre az egész kuplerájra, amit úgy nevezünk, hogy Pol Pot megye.”
 • 92. V1x1 2008. szeptember 30. 18:51
  „Sajnálkozónak igaza van. Mindenki tegye a saját dolgát.

  Mink nem vagyunk bírók, rendőrök, elnökök meg főjegyzők, majd ők kinyomozzák, hogy mi volt. Be kéne már látni, hogy csak össze-vissza firkál itt mindenki a hiedelmei alapján!

  Hinni a templomban kell gyerekek!!!”
 • 91. csiga-biga 2008. szeptember 30. 18:50
  „Kár itt vitetkozni,hogy ütött,vagy nem :azt csak Ők tudják hitelesen,hogy mi is volt közöttük.Ez a bulvárújság sok mindent össze-vissza ir,a hitelességet Ő sem tudja,mert nem volt ott a tényeknél.Jó ez a herce-hurca a két pártra kenni az egészet.Az MSZP meg fogja magát és végre dolgozzon is már ne csak ködösitsen.Kapcsoljon rá mert midjárt itt van 2olo és igy kiesnek a pikszisből.A szavazói odább állnak.Unalmas már ez a lerágott csont.Van téma már más is nem csaak ez a bulvárhir naponta.Irjanak már másról.”
 • 90. Sajnálkozó 2008. szeptember 30. 18:31
  „Akárki akármit mond, én nagyon sajnálom az Elnök asszonyt és a Jegyző aszsonyt is.
  Ilyen sajnos a mai politika! Ahelyett, hogy képes lenne az ország érdekében, kardinális kérdésekben összefogni kormány és ellenzék, ehelyett viaskodás dúl. Minden szinten!
  Addig nem lesz jólét és demokrácia ebben az országban, amíg pártalapon akarja jobb és bal, vagy bal és jobb megmondani, hogy mi a jó nekem állampolgárnak.

  Szomorú!

  Én egy olyan Magyarországon szeretnék élni, ahol a választási időszakon kívül nem hallani MSZP-ről, SZDSZ-ről, FIDESZ-ről, MDF-ről.

  Hosszabb időt töltöttem az U.S.A-ban. Az elnökválasztási kampányt is tanulmányoztam. Abban az időben egymásnak feszülnek - természetesen - az indulatok és sok butaság ott is elhangzik, de a megválasztott Elnök minden amerikai elnöke!
  A republikánus érzelműnek éppúgy mint a demokratának.

  Mi lenne, ha az alapvető tiszteletet megadnánk a miniszterelnöknek, akit ma Gyurcsány Ferencnek, holnap lehet, hogy Orbán Viktornak hívnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet őket bírálni, de ami ma van az nem bírálat. A gyűlölet!

  Széchenyi István azt mondta, hogy "istentelen népnek, istentelen vezetői vannak".
  Lehet, hogy bennünk van a hiba?”
 • 89. Lóláb 2008. szeptember 30. 18:08
  „Szerintem Magyart Anna már annyifélét nyilatkozott, hogy abból nyilvánvaló:HAZUDIK!!!!!!!
  Arra azonban nem mernék fogadni, hogy el is fog tűnni a politikából. Sajnos a mai állapotok szinte ösztönzik a közszereplőket, hogy hazudjanak, tagadjanak, ködösítsenek. Mert már a vezír is megmondta: ... a jogászok megvédenek, oszt jó napot!”
 • 88. macilaci 2008. szeptember 30. 17:50
  „50. hozzászólás Pistabacsi 2008.09.30. 13:06
  macilaci!
  Azzal, hogy mindenféléket idecitálsz a sajtóból, még nem lesz a kezedben érv....
  51. hozzászólás Pistabacsi 2008.09.30. 13:08
  Ugyan, ugyan Maciliaci!
  Érveket hozzál!
  A citált közlemény nem éppen a te véleményedet erősíti

  Drága Pista bá!A "citált" közlemények nem tőlem,hanem a hívataltól származik,nem az én véleményem erősítésére,hanem az Ön állításával szemben ....Ön állította azt,hogy sem fül- sem szemtanú nem volt....Hinnnye...hinnnyyye...
  A másikat is MA adta....vagy azt állítja,hogy az újságíró valótlanságot állít?????:::Ha igen,akkor ne velem intézze...”
 • 87. LukSzusz 2008. szeptember 30. 17:07
  „Annuska,segítsünk kiverni azokat a szemét komcsi utódokat?”
 • 86. Pistabacsi 2008. szeptember 30. 16:51
  „Igaz, ha az lesz a végeredmény, hogy ütött, akkor mennie kell.

  Ha meg az lesz a végeredmény, hogy nem ütött, akkor már megint egy jó kis lejáratást láttunk amolyan magyar módra.”
105 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresi a teátrum a színházbarát iskolát

Szeged - Színházbarát iskola – ezt a címet nyerheti el a Szegedi Nemzeti Színháztól a megye… Tovább olvasom