Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Ezerarcú hétvégével kezd a színház

Szeged - Hosszú hétvégével indítja a Szegedi Nemzeti Színház az új évadát.
Szeptember 29-én a Ványabácsit mutatják be a kisszínházban, másnap a 30 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett adja elő Gluck Don Juanját és Vivaldi A négy évszakjára alkotott Feminizmát. A Szent Gellért Fesztivál keretében pedig október 1-jén Ezerarcú Muzsika címmel ad jótékonysági koncertet többek közt Sebestyén Márta, Homonnay Zsolt és Janza Kata – a bevételt a Korábban Érkeztem Alapítvány a koraszülöttek javára fordítja.

Bodolay Géza rendezésében a Ványabácsi nem lesz se unalmas, se ványadt, utalt vissza Sorbán Csaba Hofi Géza ismert paródiájára. Ezt a többi szereplő, Pataki Ferenc, Jakab Tamás és Molnár Erika is megerősítette – többet a szeptember 26-i közönségtalálkozón árulnak el a Somogyi-könyvtárban. A balett szeptember 30-i bemutatója kiemelt szerepet kap: a jubileumi évadot díszelőadással nyitják meg, árulta el Juronics Tamás művészeti vezető és a darab koreográfusa.

Az egyetemmel közösen ismét megrendezik a Színházi Nyílt Napot október 5-én – az egyetemistáknak és középiskolásoknak is szóló programsorozatot Keszég László főrendező és Gyenge Zoltán, a bölcsészkar dékánja nyitja meg. A nap folyamán a János vitéz nyilvános próbáit lehet megtekinteni, Keszég László helyzetgyakorlatot tart, kulisszák mögé és műhelyekbe leshetnek be a látogatók. Este a Ványabácsit és a Vissza a feladónak című előadást láthatják.

Az első gyerekdarabot, a János vitézt október 17-én mutatják be a nagyszínházban – Kacsóh Pongrác daljátékába Toronykőy Attila rendező visszalopott több Petőfi-féle kalandot a gyerekek kedvéért. A virtuális világból kivetített csodák között Iluskát Horák Renáta, Kukorica Jancsit pedig Szélpál Szilveszter alakítja az egyik szereposztásban, a másikban Ferenczy Orsolya és Turpinszky Gippert Béla lép fel. A Függöny előtt sorozat első vendége a színház egyik új örökös tagja, Molnár Zsuzsa díszlet- és jelmeztervező lesz október 19-én a kisszínházban.

Malek Andrea és Malek Miklós jótékonysági koncertjének ad otthont a színház november 2-án – a pszichiátriai klinika vezetője, Kálmán János elmondta, hogy a betegeik gyógyulásához fontos sportpálya építésére gyűjtenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Energiabumm

"Innen már csak egy lépés a nagy bumm, azaz a világvége." Tovább olvasom