Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Ezerkétszáz tonna élelmiszer - Segít a Szegedért Egyesület

A Szegedért Egyesület segítségével osztja szét a Létminimum Alatt Élők Társasága megyei szervezete az uniós pályázaton nyert 1200 tonna tartós élelmiszert. Nyáron szervezeteknek és magánszemélyeknek is osztanak csomagokat.
Több mint hatezer kilónyi liszt érkezett tegnap az algyői raktárba. Fotó: Karnok Csaba
Több mint hatezer kilónyi lisztet szállító kamion gördült be tegnap délután az algyői Jura Ipari Parkba, a Pemat Beton Kft. raktárába. Ez a szállítmány csupán egy kisebb része annak az élelmiszer-mennyiségnek, amelyet a Létminimum Alatt Élők Társasága (LAÉT) a Gyermekétkeztetési Alapítvány pályázatán nyert a Szegeden és kistérségében élő szegények számára. A szécsényi elosztóból érkezett adományt egy órán keresztül pakolták targoncával a Pemat Beton Kft. raktárába, amelyet Csapó Balázs és Lele Lajos tulajdonosok ingyenesen bocsátott a LAÉT rendelkezésére.

További segítséget várnak

A LAÉT szállítási kapacitással és a járműbérléshez pénzzel sem rendelkezik, ezért segítséget vár a havi 195 raklapnyi élelmiszer fuvarozásához. Továbbá keresnek olyan szegedi raktárhelyiséget is, ahol megfelelő körülmények között tárolható legalább egy kamionnyi áru, és tartozik hozzá egy adminisztrációs helyiség. Augusztustól innen szerveznék meg a szállítmányok elosztását. A felajánlásokat a 06-30/361-5854-es telefonszámon lehet megtenni.

– Ide, az algyői raktárba érkező szállítmányokat folyamatosan osztjuk szét – mondta Virág István, a LAÉT regionális elnöke. – Szerdától várjuk az önkormányzatok képviselőit, a következő egy hétben Szegedre 50, Csongrádra 8, Szentesre és Mindszentre 3-3, Deszkre 2, Makóra 10, Kübekházára egy raklapnyi árut fognak elszállítani, hogy csak néhány települést említsek a hatvanból. Egy raklapra 640 kilogramm lisztet illetve száraztésztát pakoltak.

Tegnap Szegedre, a Sás utcai Humán Szolgáltató Központba is érkezett egykamionnyi élelmiszer. Az Európai Unió intervenciós alapjából biztosított élelmiszer-adományból nyolc hónapon át napi egykamionnyi érkezik a térségbe. A LAÉT-nek az ingyenes adományok szétosztásában is a Szegedért Egyesület segít. Alelnöke, Csapó Balázs elmondta: nyáron – a szigorú uniós előírások betartása mellett – szervezeteknek adják tovább szétosztásra a tartós élelmiszert, augusztustól pedig magánszemélyek is igényelhetnek a csomagokból. Egy rászoruló havonta hat kiló tartós élelmiszert kaphat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széplaki Ferenc az új polgármester

Széplaki Ferenc veszi át októberig a polgármesteri feladatokat Ópusztaszeren – döntött tegnap… Tovább olvasom