Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Ezernyi ajándék az ÁGOTA karácsonyán

Negyedszer tartotta meg karácsonyi ünnepségét és ajándékozását az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Herczegh Anita meglepetésként Gryllus Vilmost hozta magával.
Több mint ezer kiemelten hátrányos helyzetű, állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett gyermek és hozzátartozója vett részt csütörtökön az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató karácsonyi ünnepségén a szegedi József Attila Általános Iskola és Szakiskola tornacsarnokában.

A széles összefogással, támogatók egész hadának köszönhetően az idén már negyedik alkalommal tartották meg a közös ünneplést. A gyerekek türelmetlenül várták, hogy megkaphassák a színpad előtt felhalmozott rengeteg ajándékcsomagot.

Az ÁGOTA Alapítvány karácsonyi ünnepén. Fotó: Karnok Csaba

- A műsor vidámságához én is szerettem volna hozzájárulni, ezért elhoztam ajándékul Gryllus Vilmost, ő pedig elhozta a műsorát - mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki már nem először vett részt ÁGOTA rendezvényen. Azt kívánta a jövőre nézve, hogy minél több ilyen közös ünneplésben lehessen részünk, hiszen egy ilyen erős, összetartó közösség azt is jelenti, hogy ha együtt vagyunk, a vidámság nagyobbnak tűnik, a gond pedig kevesebbnek.

Kiss-Rigó László megyés püspök elmondta, az ÁGOTA karácsonyra való készület minden támogató részéről hosszú hetek munkáját jelenti, amit szeretetből tesznek. - Minél több szeretetet ad valaki, annál jobban gazdagodik ő is a szeretetben - vélekedett.

- Amikor karácsonyról van szó, nagyon sokszor azt hisszük, hogy mindez nem több, mint az ajándékozás időszaka. A legszebb ajándék azonban konkrétan az, ami a ti szívetekben van, hiszen mi minden egyes nap, amikor a ti szívetek minden szépségével találkozunk, megajándékozva érezzük magunkat - fogalmazott Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója.

Ajándékozás. Fotó: Karnok Csaba
Ajándékozás. Fotó: Karnok Csaba

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát Fülöp Attila képviselte, ő Pál Feri atya egy rövid történetét mondta el. Megköszönte az ÁGOTA felelősségteljes szeretetét, amivel nem csak karácsonykor segíti a gyerekeket.

A köszöntők után rendhagyó módon léptek színpadra közszereplők is: Juhász Tünde kormánymegbízott Wass Albert Karácsonyi mese című írását olvasta fel, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke pedig a Dodgem együttest erősítette a dobok mögött. Tehetséges fiatalok, szépkorúak is színesítették a műsort, amelynek egyik fénypontja Gryllus Vilmos zenés produkciója volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét két rászoruló családnak adtunk át ajándékot

Újra kinyílt adventi naptárunk egy ablaka a szegedi Klauzál téren, a Délmagyarország-Rotary… Tovább olvasom