Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Ezért kellett megerősíteni a határzárat!

Péntektől vasárnapig 311 határsértőt fogtak el az ország területén, hat gyanúsított ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 140, szombaton 111, vasárnap 60 embert fogtak el. Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, februárban azonban előfordult olyan nap, hogy 237-et tartóztattak föl. Hétfőtől vasárnapig 768 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten - február 15-étől 21-éig - ez a szám 820 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak magukat koszovóinak vagy pakisztáninak, valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka. A Szegedi Járásbíróság a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta csütörtökig 1666 vádlott ügyét bírálta el gyorsított eljárásban határzár tiltott átlépése vagy határzár megrongálása miatt.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét megyei jelölt Az év orvosa díjra

Elindult Az év orvosa internetes szavazás: március 11-éig lehet voksolni arra a 104 orvosra, akiket betegeik jelöltek az idei Astellas- díjra - köztük 12 Csongrád megyei szakemberre. Tovább olvasom