Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Ezrek ünnepelték Orbán Viktort

Erős, cselekvő állam képét vázolta Orbán Viktor szegedi naggyűlésén. A Fidesz elnöke a nemzetközi cégekkel határozottan, keményen tárgyaló, az emberek egészségéért felelősséget vállaló, megélhetést biztosító kormányzást ígért. Jókedvű, emberséges és tetterős országban szeretnénk élni – mondta.
Szikrázó napsütés, tömeg és zászlóerdő Szegeden, a Széchenyi téren. Fotó: Karnok Csaba
Több ezren vettek részt tegnap délelőtt a Fidesz szegedi nagygyűlésén. A Széchenyi téren Oláh János, a Fidesz szegedi elnöke az előző önkormányzat érdemeit sorolta, és előrevetítette az októberi győzelmet – a váltást városházán is. A Fidesz–KDNP szegedi jelöltje, Balogh László kijelentette: a múlt heti elemzések azt mutatják, hogy Szeged változást akar. Kalmár Ferenc képviselőjelölt a pénzügyminiszterre hivatkozva megszorító intézkedések veszélyét vázolta föl. A harmadik szegedi jelölt,Bodó Imre szerint Magyarország szabadságra vágyik. Szerinte a szociálliberálisok mindent eladnak és mindenre hitelt vesznek föl, melyhez támogatóra találnak a globalizmust képviselő médiában. Becsey Zsolt, az Európai Parlament konzervatív frakciójának tagja hangsúlyozta: ő mindig magyarul szólal fel, még ha a választ adók – köztük a magyarok – angolul válaszolnak is.

Hatalmas taps fogadta Rákay Philipet, aki idézte, mit is olvashatnánk „egy" internetes naplóban a Fidesz győzelme esetén: „Úgy látszik Magyarország nálam többet érdemel. Mától fogva a naplóírásnak meg a táncnak élek...". Rákay Gyurcsány-paródiáján hangosan nevetett a közönség.

Balogh László országgyűlési képviselőjelölt, Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt, Kalmár Ferenc képviselőjelölt, Bodó Imre képviselőjelölt. Fotó: Karnok Csaba
A Fidesz–MPSZ elnökét ütemes taps fogadta, százak skandálták: „Viktor, Viktor...". Orbán elismerte: 2002-ben Szegeden elvesztették a bizalmat, de reményt lát arra, hogy a Fidesz és Szeged ismét egymásra találjon. A pártelnök szerint a mai magyar gazdaság nem ad munkalehetőséget a magyaroknak. Spekuláció helyett munkára épülő gazdaságot sürgetett.

Bírálta az állam eladósodását, és hogy a nagytőkével szövetkezve luxusprofitot biztosít a nagy gazdasági hatalmaknak. – A 80-as évek végére a hitelgazdaság összeomlása miatt azt a kevés jót is elvesztettük a Kádár-rendszerből, ami addig megvolt. Ha rosszul is fizették a munkát, de legalább mindenkinek volt munkahelye. Ezt is elvesztettük, mert összeomlott a magyar gazdaság. Nekünk meg kell állítani hazánk eladósodását, és föl kell tennünk kérdést: hova tűnt az a temérdek pénz, amit az elmúlt négy évben vettek föl – mondta.

Mikoláról

– Mi az oka annak, hogy olyan hevesen támadják Mikola Istvánt? Magyarországnak már csak két fontos közvagyona maradt: a föld és az egészségügyi közvagyon. Én Mikola Istvánt azért kértem föl erre a munkára, hogy a magyar egészségügyet meg tudjuk védeni. Kidolgozott egy kórházmentő programot, amelyben világossá tette, hogy a magyar kórházak nem eladók. Mikola István vezetésével az új kormány vállalni fogja a magyar emberek egészségéért viselendő állami felelősséget is – mondta Orbán Viktor.

Az új magyar államnak a miniszterelnök-jelölt szerint a sikerre és a szolidaritásra kell épülnie. – Olyan kormányra van szükség, amely nemzetegyesítő programot fogad el – tette hozzá. A munka, otthon, család szlogen jegyében ismertette, miért fontos a program e három eleme. Orbán szerint a baloldal programja abban összefoglalható, hogy „megígértük, megígérjük és meg fogjuk ígérni". – A baloldali politika lenéz, megsért és megbánt bennünket. Ezért nekünk egy új politikára van szükségünk. Mi egy jókedvű, emberséges és tetterős országban szeretnénk élni – mondta a pártelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dúl a nagylaki finánc–csempész háború

Egyre több cigarettacsempészt fognak el a vámosok Nagylakon, a háborúnak azonban még nincs vége.… Tovább olvasom