Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Falat döntött a hűtőkocsi a Béla utcában

Falat döntött a hűtőkocsi a Béla utcában
Szeged- Tavaly júliusban rongálta meg egy hűtőkocsi a Roosevelt téri Halászcsárdának otthont adó épület falát. Az egyik lakó azt sérelmezi, azóta sem történt semmi. Kiderült, az ütközés egy korábbi baleset rekonstrukciójakor történt.
Jókora darabot döntött ki a téglafalból egy hűtőkocsi a Roosevelt téri Halászcsárdának otthont adó épület hátsó bejáratánál, a Béla utca felől 2015 nyarán.

Az egyik lakó, Busch Robert most elégelte meg, hogy az ügyben azóta sem történt semmi. – Még tavaly júliusban az áruszállító hűtőkocsi kanyarodás közben fennakadt a téglafalon, és lerántott belőle egy jókora darabot. Azóta így néz ki – magyarázta.

Busch szerint a fal veszélyesen ferde és balesetveszélyes. Mint mondta, oktatási intézmény is van a környéken, rengeteg gyerek jár el itt mindennap. Az omladozó téglafalat elkerítették.

– A törmeléket csak ledobálták ide az udvarba – mutatta a halmot, ami az udvari parkolóhelyből is elvesz. A panaszos azt mondta, felháborítja az illetékesek passzivitása. – Pingpongoznak a hivatalok, tologatják az iratokat, ami tipikus magyar szokás – fogalmazott.

Utánajártunk és kiderült, nem az illetékesek passzivitásáról van szó, az ügyben csak látszólag nem történt semmi.

– Az az illetékes az ügyben, aki ledöntötte a falat – kezdte Molnár László. Az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetőjétől megtudtuk, a társasház 82 százalékban önkormányzati tulajdonban van.

– A hűtőkocsi kötelező felelősségbiztosításának terhére állítjuk helyre a kárt. Jelenleg a biztosítási ügyintézés zajlik. Előbb a biztosítóval kell zöldágra vergődni, majd a társasház költségviselő képességének függvényében ők is beszállnak anyagilag – magyarázta az irodavezető.

Molnár László úgy fogalmazott, ez nem két forint lesz, milliós tételről van szó. A falat előbb lebontják, meg kell terveztetni, és csak ekkor kezdődhet el az építkezés.
Kár hátán kár

Frank Sándor mesterszakács, a halászcsárda tulajdonosa elmesélte, tavaly júliusban a szűk kapun tolatott be az áruszállító, amikor nekihajtott nagy értékű Audi A8-asának. A biztosító kétségbe vonta a történteket, azt állították, így nem történhetett meg, ezért szakértő előtt újra el kellett játszaniuk az ütközést. A hűtőkocsi a rekonstrukció után, útban kifelé rongálta meg az amúgy is rossz állapotban lévő téglafalat. Megtudtuk, a biztosító ebben az esetben sem fizetett még, ezért a csárdagazda perre ment az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszakapta Szegedet

Visszakapta Szegedet
Rovatunkban hétről hétre olyan ismert embereket szólítunk meg, akik korábban köztünk éltek, elszármaztak, és a mai napig szívesen emlékeznek egykori lakóhelyükre. Tovább olvasom