Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Falra mászott a város

Szeged - Atomjó - visszhangzott a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola lépcsőfordulójában, amikor a kisdiákokat arról kérdeztük, mit gondolnak az új graffitikről.
Szeged nevezetességei és a Madagaszkár szereplői „falra másztak" a helyi festő- és graffitiművész, Treplán Gábor, azaz Trégé jóvoltából.

– Másfél éve működik intézményünk az Osztróvszky utcai épületben. A tantermeket felújítottuk, de szerettük volna, hogy a folyosók is színesek, vidámak legyenek. Egyik kollégánk meglátta Gábort, amikor az Árboc utcai Alkotóház dekorációját készítette, és azonnal „lerángatta" a létráról, és felkértük, hogy tegye barátságosabbá a lépcsőfordulókat – újságolta lelkesen a Belvárosi híd és a dóm képét mutatva Trócsányi Anna igazgató.

Falra mászott a város. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
– A múlt és a jelen is találkozik az iskola falán, hiszen a Szőke Tisza sétahajó és az új, kettes villamos is megjelenik – vezetett körbe, amikor a zsibongó gyerkőcök rámutattak: a 2-es vonalára egy gyorsétterem logója is felkerült.

– Örültem a felkérésnek, mert tősgyökeres szegedi vagyok, kihívás a város jelképeit ábrázolni – magyarázta Trégé, aki elárulta: igyekezett tanítási időn kívül fújni, hogy ne legyen festékszag, de egy-két kisdiákkal így is találkozott. – Hát ez mit csinál itt? – kérdezték többször az alkotótól, akinek nincs kedvenc szegedi épülete, sem képe: mindig a következő munkáját szereti a legjobban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

640 milliós jelzáloghitel van a Kass Szállón

Megnéztük a Quaestorhoz tartozó szegedi Kass Szálló tulajdoni lapját, mely szerint a 200-250 millió forintot érő épület nincs bűnügyi zár alatt. Tovább olvasom