Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Falunapi ünnep Zákányszéken

Zákányszék - Immár 19. alkalommal rendezték meg a zákányszéki falunapokat. A szombati eseményen adták át a „Zákányszékért díjat", amelyet most négyen vehettek át: Tóth Éva, Tari Sándorné, Dobó László és Papp László volt a díjazott.
Korán reggel, 7.30-kor kezdődött szombaton a 19. Zákányszéki falunap. Munkanap ide, munkanap oda, az egész napos ünnep remekül sikerült. Nem volt rekkenő a hőség, kora délutánig felhős volt az idő, az új helyszín, a község főtere azonban remekül debütált.

Délelőtt a csordultig telt művelődési házban került sor a „Zákányszékért díj" átadására, amelyet most négyen vehettek át: Tóth Éva, Tari Sándorné, Dobó László és Papp László volt az idei díjazott. Matuszka Antal polgármester nyújtotta át az elismeréseket. A megjelenteket B. Nagy László kormánymegbízott, országgyűlési képviselő köszöntötte, majd ekkor nyitották meg hivatalosan a gobelinkiállítást.

Immár 19. alkalommal rendezték meg a zákányszéki falunapokat.
Ihos József humorista most is megnevettette a közönséget.
Fotó: DM/DV

11 órától kezdődött a főzőverseny, amelynek az eredményhirdetésére délután került sor. A zsűri igazán nem is tudott dönteni, hogy melyik étel volt a legfinomabb, hiszen a bográcsokban készült hibátlan birkapörkölt, halászlé, babgulyás, kakaspörkölt, illetve gombával készített vaddisznó. A zákányszéki önkormányzat jóvoltából 600 adag babgulyás (90 kg füstölt csülök és sertéshús, 50 kg burgonya, 24 kg bab, 12 kg vegyes zöldség) készült a falunap résztvevőinek az ebédre.

Délután benépesült a nagyszínpad, a szegedi miniszínház elődadása után divatbemutató, majd kulturális programok várták a népes közönséget. Az idén 25 éves születésnapját ünneplő Zabosfa táncegyüttes, annak utánpótlása, a Tücsök tánccsoport, a Csalogány és Nefelejcs citerazenekar képviselte Zákányszéket. A pusztamérgesi ugrálóköteles csapat, a bordányi Diabolo Linedancers tánccsapat is tapsra ragadtatta a közönséget.

Ihos József humorista közel húsz éve járt a faluban, most visszatért. Már kora délután bekapcsolódott a programba, zsűritag volt a pörköltfőző versenyen, majd ő adta át az elismeréseket. Tóth Éva és Leblanc Győző magyar nótákat és operetteket énekelt, majd a Ráadás zenekarral hajnalig mulatott a község a falubálon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juronics Tamás megnősült

Palman Kitti táncművész, a Szegedi Kortárs Balett tagja és Juronics Tamás, Kossuth-díjas művész, a… Tovább olvasom