Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Falunapi vigasság volt Zákányszéken

Tizenegy éve minden szeptember utolsó szombatján tartják a falunapot Zákányszéken. Idén a testvértelepüléséről, az erdélyi Borszékről érkeztek díszvendégek.
Lapunk munkatársának, Gyenes Kálmánnak a fotóit is megtekinthették a falunapon. Fotó: DM
Zákányszék napja szentmisével kezdődött, önkormányzati ünnepséggel folytatódott: Kovács József polgármester és Balogh László, a térség országgyűlési képviselője okleveleket és kitüntetéseket adott át a művelődési házban. A Zákányszékért-díjat Kazi Istvánné nyugalmazott pedagógus kapta a településért végzett áldozatos munkájáért. Moldován Kemenes Ildikó borszéki jegyző oklevelet vett át a két település kapcsolatának ápolásáért.

A polgármesteri hivatal idén nyugállományba vonult dolgozói, Belus Istvánné, Katona Lászlóné és Rokolya Lászlóné szintén okleveles elismerésben részesült. Zákányszék-plakettet vett át – ugyancsak a két település viszonyának ápolásáért – Farkas Aladár borszéki önkormányzati képviselő és Vajda Valentin Alexandru polgármester. Az erdélyi település első embere meghatottan köszönte meg a kitüntetést, és városa nevében egy festményt nyújtott át a zákányszékieknek, ezzel szimbolizálva: a borszéki díszkapu mindig nyitva áll előttük.

A művelődési háztól az iskoláig fogatok szállították a vendégeket, ahol fotó-, és festménykiállítás várta az érdeklődőket. Megtekintették lapunk munkatársának, Gyenes Kálmánnak élettel teli sportfotóit, Barkos Beáta finom kivitelezésű tűzzománcait, valamint az erdélyi születésű festő, Szász Gyula alföldi tanyavilágot ábrázoló tájképeit.
A legkisebbeket ezután kézimunkázás, ügyességi játékok és gyermekszínház várta. Az idősebb korosztály Gáspár László, majd a Zserbó együttes koncertjén érezhette jól magát. A falunap utcabállal és tűzijátékkal zárult.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó közgyűlés: végtelen vita

Hamar elszállt tegnap a szegedi évadnyitó városi közgyűlésen az ünnepi hangulat, mert a… Tovább olvasom