Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Falunapot ültek Forráskúton

Evés, ivás, zene, foci: ezekből az alapanyagokból állt össze az idei falunap Forráskúton. A Homokhátság legkisebb településén a hétvégén senki nem unatkozott.
Számos dolog megfér egymás mellett egy falunapon - állapítottuk meg szombaton délben Forráskúton. A falu művelődési háza előtt levő parkban éppen csíkszenttamási fúvószenekar játszott térzenét, miközben a sátrak alatt a vendégek már javában kanalazták a marhapörköltet, a pacalt, vagy éppen szeletelték a rántott húst.

A Borostyán étterem teraszán a Forráskút lengyel testvértelepüléséről, Charsznicából érkezett vendégek beszélgetett vidáman. Megtudtuk, hogy a lengyel városban minden a káposztáról szól, szinte mindenki termeli ezt a zöldséget, van külön káposztanapjuk, és szereik magukat a világ káposztafővárosának nevezni. A delegációnak most be kellett érnie a jó magyaros marhapörkölttel, de ez egyáltalán nem volt ellenükre.

Falunapot ültek Forráskúton. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az étterem mögött a falunap részeként szintén megfért annak a szelektív hulladékgyűjtő járműnek a kiállítása, ami néhány hete Forráskút, Üllés, Bordány és Zsombó lakosainak hulladékát gyűjti szelektíven. Az is kiderült, hogy a kistelepüléseken véresen komolyan veszik a focit.

Csólyospálos és Forráskút öregfiúi már sok jeles alkalomkor megmérkőztek egymással, és rendre a Bács-Kiskun megyei település aranylábú focistái kerültek ki győztesen. A mostani falunapon azonban - és ilyenre állítólag csak tíz évente kerül sor - a forráskúti All Stars megalázó, 3-0-ás vereséget mért a csólyospálosiakra. Fodor Imre forráskúti faluvezető fülig érő szájjal adta át a serlegeket és az emléklapokat a csapatkapitányoknak.

A Forráskútért érdemérmet idén a 2003-ban nyugdíjasokból alakult Őszirózsa népdalkör kapta, amelynek legidősebb énekese már betöltötte a 91. életévét. A falunapot a Budapest Bár esti koncertje tette teljessé.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árva szerb gyerekek nyaralnak Magyarországon

Árvíz sújtotta területekről érkeztek szerb árva gyerekek szombaton Magyarországra, hogy öt napot… Tovább olvasom