Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Famentes új évben bízik a taxis

Szeged - Saját felelősségére újra dolgozik Borcsiczky László, az a szegedi taxis, akinek autójára májusban egy hatalmas tölgyfa zuhant a Székely soron. A férfi eddig csupán előleget kapott, a kártalanításra még vár.
November óta újra dolgozik az a szegedi taxis, akinek autójára egy májusi hajnalon tölgyfa zuhant a Székely soron. Akkor megírtuk: Borcsiczky László élete centiken múlt. Hétüléses Renault-ja totálkárosra tört, a férfit a tűzoltók másfél óra alatt szabadították ki a roncsból. Négy bordája eltört, állkapcsa összetört, mindkét lába megsérült. Többször megműtötték, a szájsebészeti beavatkozásoknak azonban még mindig nincs vége. László egy jóízűt enni, nevetni sem tudott május óta, kezén, lábán láthatók a baleset nyomai. Saját felelősségére állt munkába, azt mondta, kénytelen dolgozni.

– Természetesen eszembe jut a baleset, amikor a Székely soron járok. Eleinte az is eszembe jutott, hogy talán másfelé kellene menni, de butaság lenne hagyni, hogy eluralkodjon rajtam a félelem.

A szegedi taxis újra dolgozik. Fotó: Miskolczi Róbert
A szegedi taxis újra dolgozik.
Fotó: Miskolczi Róbert

A Szeged közterületén álló fákért felelős környezetgazdálkodási cég a baleset után harminc táblára négy helyszínen kiírta: „viharos szél esetén a fa alatt tartózkodni életveszélyes". A kft. a szerencsétlenül járt taxisnak eddig előlegként kétmillió forintot fizetett ki. László kárigénye azonban ennél nagyobb. A kifizetést bürokratikus akadályok is késleltetik, a környezetgazdálkodási társaság az egészségügyi beavatkozás költségeinek igazolásait kéri, László csak nemrég kapta meg ezek egy részét. A kárát többször felmérték, a roncsról rengeteg fotó készült. Hogy mikor kártalanítják, azzal kapcsolatban csak reménykedik: talán jövőre. Ezenkívül mit szeretne a 2009-es évtől? – kérdeztük a taxist, akinek nincsenek nagy elvárásai, csak annyi: legyen famentes.

Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Borcsiczky László azt mondta, őt úgy tájékoztatták, a nyomozás lezárult, a rendőrség vádemelési javaslattal továbbítja az iratokat a Szegedi Városi Ügyészségnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony Bécsben, szilveszter Thaiföldön

Unja a karácsonyi vígjátékokat? Úgyis megint zoknit kap? A bejgli odaég? Jönnek az unalmas rokonok?… Tovább olvasom