Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Fantomházak állnak Szeged több pontján

Szegeden és a hozzá tartozó településeken számtalan félbehagyott vagy csak nagyon lassan épülő ház áll. Szegeden, Kiskundorozsmán, Szőregen és Tápén jelenleg 1830 ház épül érvényes építési engedéllyel. A befejezetlen házból találomra kiválasztottunk kettőt a Derkovits fasoron.
Újszegeden, a Derkovits fasoron már egy évtizede áll félkészen egy fantomház Fotó: Schmidt Andrea
Szegeden, Kiskundorozsmán, Szőregen és Tápén jelenleg 1830 ház épül érvényes építési engedéllyel. Ebből 698 engedélyt még 1987 és 1998 között adott ki a szegedi önkormányzat, a fennmaradó 1135-öt azt követően – tájékoztatta lapunkat Pappné Tombácz Ildikó, az építési iroda vezetője.

Az 1830 befejezetlen házból találomra kiválasztottunk kettőt a Derkovits fasoron. Az átlagos hosszúságú utca végén, a 76 szám alatt egyszer – ha egyáltalán elkészül – családi ház lesz a fantomházból.

– A háromszintes, ablak és ajtó nélküli épülethez évek óta nem nyúltak. Ha jól saccolom, már vagy nyolc éve levonultak az építők – mondja a szemben lévő ház tulajdonosa, Horváth Géza. A férfi nem ismeri az építtetőt.

A környéken mások sem tudják, hogy kié a Szeged legfrekventáltabb városrészében félbehagyott, de így is tetszetős, és még óvatos becslések szerint is legalább 50-60 millió forintot érő fantomház.

Elúszott a halászcsárda

Szegedtől hat kilométerre, az E75-ös úton már évek óta áll egy félkész, nádtetejű ház. Tulajdonosa halászcsárdát akart nyitni, 1998-ban azzal vágott bele az építkezésbe, hogy a csárda az ezredfordulón már vendégeket fogad. Ám ebből nem lett semmi, az építkezés leállt, a házhoz évek óta nem nyúltak.  
A Derkovits fasor elején, az ÁNTSZ-től néhány méterre lévő többszintes, hatalmas alapterületű ház építése a kilencvenes évek közepén kezdődött meg. A területre nyugdíjasházat terveztek, de az építkezés egy idő után évekre leállt. Információink szerint az ingatlant megvásárolja egy szegedi befektetőcsoport.
A helyszínen egyébként már néhányan dolgoznak. A munkások azonban szófukarok. A betonkeverő mögött álló Paplogó Mihály annyit mond, nekik nem az a dolguk, hogy nyilatkozzanak.

Információink szerint a szegediek által fantomházként emlegetett épület hamarosan életre kel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhibaperben nyert az egyetem

Jogerősen is pert nyert a Szegedi Tudományegyetem egy műhibaperben. A felperesek 10 millió forintot… Tovább olvasom