Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Farkas Antalt köszöntötték

Pusztamérges - Hétvégén Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét és az önkormányzat ajándékait adta át a 90 esztendős Farkas Antalnak Papp Sándor polgármester, Turcsányi János alpolgármester és Gárgyán István helyettesítő jegyző.
A nagy hó sem zavarta az ünneplőket: az 5 unokával és 3 dédunokával együtt népes család töltötte meg a házat. A születésnapos felelevenítette: 1942-ben akkora volt a hó, hogy a fák koronájáig ért, szánkóval kellett kihordani az udvarból, mert nem volt hová lapátolni.

A 90 esztendős Farkas Antal egyik dédunokájával. Fotó: DM/DV
A 90 esztendős Farkas Antal egyik dédunokájával.
Fotó: DM/DV


Anti bácsi 1922. január 28-án született Pusztamérgesen, nyolcan voltak testvérek, öten ma is élnek. Már gyermekkorában napszámba járt, hogy segítse a családot. A háborús katonai szolgálat után 1947-ben megnősült, három gyermekük született. Nehezen éltek meg a földből, ezért kőműves mellett is munkát vállalt. 1963 óta mérgesi lakos, a Rizling Mgtsz-ben is építéssel foglalkozott, építésvezetői engedélyt szerzett. Harminc éve a tsz-ből ment nyugdíjba. Portáján mindig termelt valamit, ameddig bírta erővel, nem szerette a semmittevést. Jó borokat készített, versenyeken díjak sorával ismerték el. Ő építette a templomtornyot is. Sok problémája ellenére Anti bácsi tűrhető egészségnek örvend. Köszöntőinek úgy fogalmazott, otthonba menni nem akar, bár néha unatkozik. Három éve hunyt el a felesége. Családja segíti, lánya mos, ebédet visz, takarít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A színház énekkara ingyenes operakoncertet ad a Korzó Zeneházban

Ingyenes operakoncertre várja a közönséget ma 19 órára a Korzó Zeneházba a Szegedi Nemzeti Színház énekkara. Tovább olvasom