Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Farkas László nem marad Fidelitas-elnök

Két év után lemond a Fidelitas szegedi csoportjának elnökségéről Farkas László. Az új elnököt és az elnökséget május 15-éig kell megválasztani.
Lemond a Fidelitas szegedi csoportjának elnökségéről Farkas László. A május 8-án esedékes tisztújítást még levezényli, de azon túl nem vállal politikai szerepet. Farkas két éve vezeti a szegedi csoportot, elnöksége alatt a tagok létszáma majdnem megduplázódott: hatvanról száztízre nőtt. A leköszönő elnök azzal indokolta döntését, hogy készülnie kell jogi államvizsgájára. Elődje, Sulyok Róbert egyébként szintén erre hivatkozott, amikor lemondott az elnöki posztról. Farkas célzott rá, hogy a csoporton belüli feszültségek is megkönnyítették a választást.

A Fidelitas az elmúlt időszakban megszervezte Áder János és Navracsics Tibor szegedi látogatását, tagjaiknak sportnapokat, sporthétvégéket rendeztek. Az ő ötletük volt az országos érdeklődést kiváltó plakátszedés, melynek során a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei közösen tisztították meg Szegedet a választási hirdetményektől a szavazás után.

– Szép időszak volt, amit tudtam, megtettem. A közéletből nem akarok kivonulni, a Fidelitas-tagságom megmarad – fogalmazott Farkas László. Hozzátette: elképzelhető, hogy évek múlva visszatér a politikához, de csakis városi szinten.

A szegedi Fidelitasnak május 15-éig kell megválasztani az új elnököt és az elnökséget. Farkas egyébként mostanáig nem közölte döntését a tagsággal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehangoló szegedi sportpályakörkép

Szomorú látványt nyújtanak a szegedi sportpályák. A nézőtér – ahol még beszélhetünk ilyesmiről… Tovább olvasom