Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Farsangolós csülöknapok

Szeged - Itt a farsang, áll a bál – ezt az elvet vallja a Vendéglő a Régi Hídhoz tulajdonosa és személyzete. A vendéglőben mától negyedik alkalommal rendezik meg a jelmezbálok időszakában a csülöknapokat, egybekötve a kulináris élvezeteket a vidámsággal.

Ne lepődjünk meg tehát, ha kalóz, skót, francia főúr szolgálja fel a sertés- vagy borjúcsülökből készült ínyencségeket – bizalmas információk szerint Elvis is felbukkan majd az éhes vendégek szolgálatában. Tradíció már, hogy a pincérek jelmezt öltenek, mesélte Kovács Zsolt, az étterem tulajdonosa: minden álöltözet úgymond személyiségre szabott.

Most értünk el a lényeghez: mit szolgálnak fel a jelmez mögé rejtőzött alkalmazottak? A fotón látható éhes kalóz éppen egy ropogós fűszeres bécsi csülökre vetné rá magát, a körkörösen bevagdalt finomságot kemencében sütötte Mathias Péter főszakács. Az örök „klasszikus" kedvenc a rántott borjúláb, a borjúcsülök plébános módra fantázianevű fogás elnevezésére a tulajdonos magától Kiss-Rigó László megyés püspöktől kapott engedélyt.

Igazi farsangi életkép a Csülök Napokon: az éhes kalóz, a francia főúr és a skót a különlegesen elkészített bécsi csülökkel. Fotó: Karnok Csaba
Igazi farsangi életkép a Csülök Napokon: az éhes kalóz, a francia főúr és a skót a különlegesen elkészített bécsi csülökkel. Fotó: Karnok Csaba

Igazi ínyencség többek között a sertéscsülök vadasan, káposztás sztrapacskával – ezt az ételt vadasan nem szokás elkészíteni. Ehetünk tanyasi bablevest is főtt csülökkel, dorozsmai csípős csülköt, desszertként  madártejet kanalazhatunk habgaluskával. Az ízes étkek mellé háromféle kunsági, imrehegyi bort kínálnak: ezerjót, kékfrankost és kékfrankos rozét.

Olvasóink írták

  • 4. flexsnake 2010. február 04. 18:56
    „rejtett reklám :D
    Ezt a csülök dolgot nem kéne erőltetni. Az állati szervek leírása meg súlyosan sérti a nem húsevőket, kéretik moderálni, kösz.”
  • 3. meggymag 2010. február 04. 08:25
    „Tényleg jó hely és és a kis pocakos Mathias Peti a legjobb szakács!”
  • 2. bambinaXX 2010. február 04. 03:56
    „Szeretek odajárni!! Kellemes hely, nagyszerű kiszolgálás, fincsi ételek, jó árak - és még a gyerekeim idétlenkedését is jól viselték.
    azért jó lenne többféle desszert.. legalább egy csokiöntetes, tejszínhabos somlói.. hmmm”
  • 1. nyomdasz63 2010. február 03. 13:39
    „Ez mind-mind jó ! DE ! Az a liter csapolt barna,AZ IGEN !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A digitális világ analóg hiánycikkei

Bár gyorsan hódít a digitális technika, ma is sokan ragaszkodnak a régi, hagyományos, analóg eszközeikhez. Tovább olvasom