Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Fátyláról ismerszik meg a menyasszony

Fátyláról ismerszik meg a menyasszony
Azoknak, akik 2016 nyarát választják menyegzőjük idejének, érdemes télen elkezdeniük a szervezést, és ennek a menyasszonyi ruhával kell kezdődnie, ehhez idomul minden más. Idén a trendi menyasszony övet, tüllt és csipkét visel, ruhájának háta gazdagon díszített.
Menyasszonyhoz mérik a vőlegényt

A menyasszonyi ruha kiválasztása után az ara elkíséri a vőlegényt próbálni, így szokás manapság. Egy íratlan és fontos szabály: a vőlegény ingének színe egyezzen meg a menyasszonyi ruha színével. Az öltöny már több variációt rejt: ekrü ruhához fekete, szürke és barna, a fehérhez fekete, szürke és kék öltöny illik. Héjja Éva elárulta, a kék hódít a férfiak körében.
A „nude", azaz test- vagy picit sötétebb mogyorószínű betétrésszel készült ruha a legújabb sláger a menyasszonyiruha-divatban. Legalábbis a világpiacon. 

Szőkéknek kedvez a trend
– Magyarországra mindig 1-2 évvel később tör be a világpiacon népszerű divat, úgyhogy 2017–18-ra várható a testnél picit sötétebb színből készült betétrész – magyarázta Héjja Éva.
Nem trendi romantikus, Jane Austen-i angol kisasszonyként öltözni.

Héjja Éva szalonvezető
A szegedi Aphrodite Szalon vezetője rendszeresen jár szakmai kiállításokra külföldre. A szakember elmondta, kicsit sötétnek tűnik a „nude", és mint minden újdonság, most még furcsán hat, de a fehér bőrűek, szőkék kifejezetten örülhetnek neki, hiszen nekik nem annyira a hófehér, inkább az ekrü (testszínű), karamell, high gold (világos aranyszínű) és nude árnyalatok állnak jól. 

– Ha mégis a fehér mellett döntenek, javasolni szoktam színes kiegészítőket, amelyek közül a kesztyű, a csipkés napernyő a „fiókba került", nem trendi romantikus, Jane Austen-i angol kisasszonyként öltözni. Helyette az öv tündököl, szó szerint: kövekkel rakják ki, félig vagy egészen, hatalmas virággal is szokták díszíteni – mondta a szakember. 

Szemüveg le, gyöngy fel
Vigyázni kell viszont, hogy ízléses legyen az összhatás. Ha a ruha gazdagon díszített, egyszerű, visszafogott kiegészítő illik hozzá. A fejdísz nagyon népszerű továbbra is, amelyet a fátyollal együtt lehet viselni. Ez utóbbiról ismerszik meg az igazi menyasszony a szalonvezető szerint. A fátyol szimmetrikus frizurát igényel, és öltözteti a rövid vagy kevésbé dús hajúakat. A mantillafátyol, amely az arcot is takarja, nem elterjedt Magyarországon. A többrétegű fátylat is az arc elé lehet hajtani. Ezt gyakran megteszik a menyasszonyok.
 
 Ha hófehér ruhát választ egy szőke ara, sötétebb árnyalatú övvel ízlésesen és divatosan kiegészítheti toalettjét. Így tett a szegedi Székelyhidi Evelin is. FOTÓK: FRANK YVETTE
Ha hófehér ruhát választ egy szőke ara, sötétebb árnyalatú övvel ízlésesen és divatosan kiegészítheti toalettjét. Így tett a szegedi Székelyhidi Evelin is. FOTÓK: FRANK YVETTE


– Idén májusban lesz az igazi, nagy templomi esküvőnk és a lakodalom – mesélte Székelyhidi Evelin. A 25 éves nő tavaly egyszerű, nyári ruhában mondta ki az igent a polgári szertartáson. Szőke hajú édesanyjával érkezett ruhapróbára, aki két évvel ezelőtt házasodott hosszú, felül fűzős ekrü színű ruhában. Evelin sötétbarna hajával, vékony alakjával szerencsés helyzetben van: minden jól áll neki. – Egy nem túl nyitott és habos-babos, hanem hagyományos, fehér, csipkés ruhát álmodtam meg magamnak, és kiegészítőként gyöngysort szeretnék viselni, nem vagyok babonás – mondta nevetve –, a szemüveget pedig kontaktlencsére cserélem. 

Díszes hát, finoman fedett vállak
Evelinnek a választása tükrözi az idei divatot. Héjja Éva tapasztalata szerint évekig a vállat szabadon hagyó ruha hódított, amelyhez bolerót választottak a menyasszonyok két szempontból: egyrészt a templomban nem illik szabadon hagyott vállal esküdni, másrészt az időjárás miatt praktikus, ha van mit felvenni.
– 1-2 éve viszont a ruhákra visszakúszott a pánt, amely leheletvékony, ízléses csipke. Ami még rendkívül divatos és gyönyörű, hogy a ruhák háta gazdagon díszített csipkével, tüllel, gombsorral, amely megengedi a mélyen kivágott hátrészt, hiszen a dísz finoman, sejtelmesen fedi – mondta a vezető, aki hozzátette, a díszes hátrész egyszerű okból hódít: a szertartások ideje alatt a menyasszony általában háttal áll a násznépnek, amely ez idő alatt is gyönyörködhet az arában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempészeket fogtak Balástya közelében

Öt embercsempészt és 52 határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megyében a hétvégén. Tovább olvasom