Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Februárig tudni akarják a megyei képviselők, mi a dolguk

Szeged - Legalább hat ülést tart idén a megyei közgyűlés, de csak februárra derül ki, hogyan fogja ellátni új feladatát. Szinte az egyetlen biztos pont a jövő évi munkatervben, hogy Lukács János rendőrfőkapitány március 8-án tájékoztatja a képviselőket a megye közrendjéről és közbiztonságáról.
Költségvetési koncepció nélkül vágott neki 2012-nek a megyei közgyűlés. Az idei évi gazdálkodás tervezetét azért nem sikerült elfogadni december 29-én, mert 21 helyett csak 20 igen szavazatot kapott. Előtte a szocialista Bedő Tamás arról beszélt, hogy nincs sok értelme 2012-ről beszélni, mert hiába született meg a megyei önkormányzatok jövőbeni munkájáról, a területfejlesztési tanácsi szerepről szóló törvény, a végrehajtási rendelet még hiányzik. Túl sok a nyitott kérdés, azt sem lehet tudni, milyen bizottságokra, tisztségviselőkre lesz szükség a jövőben, de ennyire biztosan nem. A csongrádi politikus szerint az első félévben érdemi munkát nem fog végezni a csapat. Máshogyan látja ezt a vezetés, hiszen – mint a 2012-es munkatervből kiderül – Magyar Anna elnök már az első, február 2-i ülésen tájékoztatni akarja a képviselőket a feladat- és hatásköröket érintő változásokról. Ezen túl annyi biztos még, hogy március 8-án, április 26-án, május 31-én, szeptember 6-án és november 8-án lesz rendes ülés, átlagosan 4 témát tárgyalnak. Ebből kettő mindig állandó: mi történt az előző ülés óta, és hogyan hajtotta végre az elnök a lejárt határidejű határozatokat. Biztosnak látszik az is, hogy Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány március 8-án tart tájékoztatót a közgyűlés előtt a megye közrendjéről és közbiztonságáról.

2009 decemberében a választási év munkatervét tárgyalták, és akkor még ülésenként átlagosan 8 témát terveztek be előre. Módosítani kellett a szociális ellátásokról szóló rendeletet, szolgáltatástervezési koncepciót kellett alkotni. Erre most nem lesz szükség, az önkormányzat otthonai állami kézbe kerültek. Akkor még több civilszervezet tartott tájékoztatót a közgyűlésnek, és meg kellett határozni a beiskolázási mutatókat, de mindez idén már nem aktuális.

Olvasóink írták

 • 8. pistimolnar 2012. január 09. 17:23
  „És ezek papolnak tisztességes munkáról, meg fizetésről?”
 • 7. 267222 2012. január 09. 17:18
  „Szerintem mindenki menjen a dolgára,vissza a munka világába.Sok tiz milliót spórólhatnának a mi adónkból.”
 • 6. expro 2012. január 09. 16:07
  „Beosztani úgy a semmittevést, hogy az hasznos munkának látszon. van benne gyaakorlatuk
  természetessen, prémummal megspékelt fizetésért.”
 • 5. DMagóg 2012. január 09. 13:25
  „"Februárig tudni akarják a megyei képviselők, mi a dolguk"
  Úgy tenni, mintha valami hasznosat tennének! Van gyakorlatuk, nem megoldhatatlan, még ha semmit sem teszenk!”
 • 4. Francois 2012. január 09. 11:09
  „Remélem Viktoréknak lesz annyi eszük hogy egy két önkormányzati kft -t megszüntetnek, így több 10 millió spórolhatnának abból, amit szociálisan átszerveznek ezek :D”
 • 3. Qllancs 2012. január 09. 09:33
  „" fél évig nem tudják mi a dolguk ? .." de gondolon a giga fizetést csal felveszik ???? ott ülnek és lógatják a lábukat ??????
  pannikanéni meg. feb.2. mondja meg ....és addig még 1 hónap van !!! addig SEMMIT se csinálnak ??? csak nyomja a km. az új autóba ??????
  Ha én v. a másik a napi 10 órából csak 5 percet lógnék --már fegyelmivel kirúgnának !!!!!
  Ezek .... meg hónapokat, fél évet lógnak !!!!!!!! <moderálva....>”
 • 2. szentmiki 2012. január 09. 09:18
  „a lóvé meglegyen, a többi meg ballisztikus íven le van csinálva...”
 • 1. csmano 2012. január 09. 08:32
  „Annyi pénzért amit felvesznek, és fél évig még azt sem tudják mi a dolguk?

  Remélem lesz köztük egy két tisztességes ember, aki visszaadja a TISZTELETDÍJÁT, ha már nincs amit csinálni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János 4 órát beszélt a parlamentben

223-szor emelkedtek szólásra 2011-ben Csongrád megye parlamenti képviselői a Tisztelt Házban. Tovább olvasom