Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Fedett standok a Cserepes sori piacon

Szeged - Elkezdődött a Cserepes sori piac átalakítása. Első lépésként 80 kereskedő és a használtcikk-piac árusainak feje fölé kerülnek ponyvák – amelyek korábban a Mars téren szolgáltak.
Néhány héten belül 80 kereskedő, valamint a használtcikk-piac árusai és vásárlói feje fölé kerül ponyva a Cserepes sori piacon. Az 5 sort lefedő sátrak korábban a Mars téren védtek az esőtől. A régi asztalokat is megszerezte innen a Cserepes sori piac – hogy mennyiért, azt Erdős István ügyvezető igazgató nem árulta el.

– A tulajdonosok májusban fogalmazták meg: kell a felújítás. Kulturáltabb és átláthatóbb lesz a környezet, a vevők is kényelmesebben tudnak majd vásárolni. A már felhúzott ponyva alatt a régi, összeeszkábált asztalokat lebontottuk, és ugyanez vár 2–3 héten belül az ócskapiaci példányokra is.
Ez a fejlesztés első üteme, amit a régi pavilonok lebontása és egy egységes bódésor kialakítása követ. Két-három éven belül teljesen megújul a Cserepes sor – magyarázta Erdős.

A Mars térről „importálták
A Mars térről „importálták" a ponyvákat.
Fotó: Schmidt Andrea

Az első ponyva alatti részt már birtokukba is vették a kereskedők, akiknek a kulturáltabb körülményekért nem kell magasabb bérleti díjat fizetniük. Az új pavilonok felépítéséhez is csak minimális hozzájárulást kell fizetniük – ezt egyhangúlag el is fogadták.

– A vásárlók is jobb érzéssel látogathatnak majd ki a piacra, hiszen a régi bódévárost még a délszláv háború idején húzták föl. Akkor nagyon hamar kellett megépíteni, így egységes arculat nem jöhetett létre. Megérett már a cserére – mondta a piacigazgató. Jelenleg 500–700 árus kínálja portékáját a Cserepes soron. A külső részen álló kínai bódévárost a vezetés a teljes felújítás után a piacon belülre költözteti. A felszabadított területet a tervek szerint szintén átalakítják. Hamarosan a hentesbolt is újranyílik.

Olvasóink írták

 • 7. gedeon 2010. október 30. 20:55
  „A rendészeknek járkálniuk kellene napközben a piac területén és vigyázni a rendre. Ma éppen bunyó volt a piacon és sehol a közelben egy rendész, úgy kellett szólni, hogy jöjjön már valaki és rakjon rendet.”
 • 6. gedeon 2010. október 24. 14:20
  „Arra lennék kíváncsi, hogy a piac területén miért nincsenek szemétgyűjtő kukák. Boldog-boldogtalan - tisztelet a kivételnek - dobálja szanaszét a feleslegessé vált papírt, poharakat, szotyit, stb. Nap végére úgy néz ki a piac területe, hogy az valami borzalom.”
 • 5. nyomdasz63 2010. október 19. 21:46
  „Semmi gond,én ott nőttem fel,személyesen ismerem Őket. A "jókat",és a senkiháziakat is !
  Csak most guberált cuccokat árulnak,később meg a tőletek ellopott cuccokat szintén megtalálhatjátok/visszavásárolhatjátok/ ott néhány nap után !
  Elgondolkodtató az orgazdaság ezen formájának "legalizálása" a piac kft.részéről.”
 • 4. szisz. 2010. október 19. 17:40
  „Nem tudom miért kell beszólni, szerintem tök vicces volt:D”
 • 3. kiokushyn 2010. október 19. 12:03
  „nyomdasz63
  Ők legalább pénzt csinálnak belőle.Te meg jól kidobtad.Mit sajnálod tőlük?”
 • 2. okz63 2010. október 19. 05:39
  „1. hozzászólás nyomdasz63 2010.10.18. 23:40

  Irigyled tőlük? Inkább te állnál ott velük egész délelőtt? Miért nem teszed? :-)”
 • 1. nyomdasz63 2010. október 18. 23:40
  „Most érdemes kimenni ! A hétvégi lomtalanításkor kidobott cuccainkat viszontláthatjuk,árulják a Cserepes sori cigók !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékeltek a szegedi vízmentők

Szeged - A tagok és a társszervek részvételével tartotta évadzáróját szombaton a Partfürdőn a… Tovább olvasom